ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλωναρίδης κι άλλες 1-4 μεταγραφές!

Κλωναρίδης κι άλλες 1-4 μεταγραφές!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεδομένα και τα ζητούμενα στο μεταγραφικό κάδρο του Παναθηναϊκού, 48 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Ποιοι φεύγουν, για ποιες θέσεις τρέχουν πλέον οι Πράσινοι.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου ότι απαιτείται "μετάγγιση νέου αίματος" στο ρόστερ, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αντιστροφής της αρνητικής κατάστασης. Είναι ένα καλό ερώτημα πόσες μεταγραφές μπορούν να κλείσουν μέχρι τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου...

Αφενός λόγω του περιορισμένου μπάτζετ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, αφετέρου λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο 48χρονος προπονητής φαίνεται να περιμένει σημαντική ενίσχυση στο διήμερο που απομένει, έστω και αν δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα περάσει πολλές ώρες στο τηλέφωνο, προκειμένου να υλοποιήσει τις επιθυμίες του Ουζουνίδη.

Φεύγουν Ιμπάρμπο, Γουακάσο

Παράλληλα με τους χειρισμούς με τις μεταγραφές, η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με τις αποχωρήσεις θα διευκολύνει τον Λυμπερόπουλο. Εάν τη Δευτέρα (30/1) επιτύχει τη διακοπή της συνεργασίας με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο και την παραχώρηση του Μουμπάρακ Γουακάσο, τότε θα απελευθερώσει δύο θέσεις μη κοινοτικών και θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, που θα διατεθούν για προσθήκες. Όσο για τον προορισμό των δύο παικτών; Ο Ιμπάρμπο θα επιστρέψει στην Κάλιαρι και ο Γουακάσο συζητά το δανεισμό του στη Γρανάδα, με ρήτρα εξαγοράς για τον Ιούνιο.

Κλωναρίδης και επιθετικός

Αυτή τη στιγμή, η πιο "χειροπιαστή" υπόθεση είναι του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο ομογενής επιθετικός δεν θέλει να συνεχίσει στη Λανς, αφού δεν υπολογίζεται από τον προπονητή, Αλάν Κασανοβά και διάκειται θετικά να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Εκτιμάται πως τη Δευτέρα (30/1) θα εξασφαλίσει τη συναίνεση της ομάδας του και θα διευκρινιστεί υπό ποιο καθεστώς θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό.

Από εκεί και πέρα, ο Ουζουνίδης επείγεται για έναν φορ, ώστε να έχει εναλλακτική επιλογή, είτε για παρτενέρ του Μπεργκ, είτε για να ξεκουράσει τον Σουηδό. Διότι ο Λέτο χρειάζεται προσεκτική διαχείριση και ο Ρινάλντι δεν έχει πείσει τον κόουτς. Ο Ίσακ ήταν αυτός που είχε ξεχωρίσει, όμως καταλήγει στη Νυρεμβέργη και η αναζήτηση έχει αρχίσει ξανά.

Επίσης, ακόμα ένας στράικερ υπό εξέταση είναι ο 22χρονος Ισραηλινός, Όμρι Άλτμαν, ο οποίος ανήκει στη Χαποέλ Τελ Αβίβ. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος παίζει στην περιοχή και εκτός αυτής, ακόμα και ως κατά συνθήκη επιθετικός μέσος, ενώ έχει όρο στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να φύγει ελεύθερος εκτός Ισραήλ και διαθέτει ουγγρικό διαβατήριο. Ωστόσο, τα ισραηλινά media αναφέρουν ότι ο Άλτμαν αναμενόταν να κλείσει στην Μακάμπι Χάιφα.

Μέχρι και τρεις χαφ

Επιπροσθέτως, ένας επιτελικός χαφ κρίνεται αναγκαίος από τον Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο έλλειμμα στη δημιουργία και δεν υφίσταται ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θα περάσει την κάθετη πάσα ή θα παίξει με φαντασία και με αντίληψη. Ο Μασούντ παραμένει στη λίστα, όμως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το αν θα μειώσει τις υψηλές απαιτήσεις που είχε προβάλλει προ ημερών. Όσο για τη ρήτρα εξαγοράς που έχει ο Πανιώνιος, δεν αποτελεί εμπόδιο αφού θεωρείται "εφικτή" για τους Πράσινους.

Επιπρόσθετα, αρέσει πολύ ο 20χρονος Ιρανός, Σαΐντ Εζατολάχ, ο οποίος αγωνίζεται ως box to box μέσος και διακρίνεται για τις οργανωτικές ικανότητές του. Ο νεαρός δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, αλλά είναι ελεύθερος και θεωρείται "ευκαιρία", οπότε ίσως αποκτηθεί μαζί με τον Μασούντ.

Επίσης, εάν ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Γουακάσο, τότε θα εξεταστούν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, ως 6-8άρια. Οι υφιστάμενες λύσεις δεν καλύπτουν τον Ουζουνίδη και θα καταβληθούν προσπάθειες για να βρεθεί ένας παίκτης ο οποίος θα βοηθήσει άμεσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ