Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση που... σώζει τον Παναθηναϊκό

Η τροπολογία που περίμενε ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να ρυθμίσει τα χρέη του σε 120 δόσεις και να πάρει σημαντική ανάσα κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. (PIC)

Εδώ και μήνες στον Παναθηναϊκό περίμεναν ως... σωτήρα την τροπολογία με την οποία στο νόμο για τη ρύθμιση στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι Ανώνυμες Αθλητικές εταιρείες.

Αυτή κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Παυλίδη, και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής.

Με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά το νόμο 4469/2017 ο οποίος προβλέπει μια σειρά ευεργετικές διατάξεις για της Ανώνυμες Εταιρείες που μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με όλους τους πιστωτές τους, ΙΚΑ, εφορία ακόμα και τους ιδιώτες και να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Στο νόμο που ήδη υπήρχε στην παρ.2 του άρθρου 2 προστίθεται νέα περίπτωση ε ως εξής:

"ε) οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες".

Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και καιρό κάνει αίτηση ώστε να υπαχθεί στην συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά η αίτηση του δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω των κενών που υπήρχαν στο νόμο. Με την τροπολογία όμως και πάλι το τριφύλλι μπορεί να υπαχθεί χωρίς νέα αίτηση καθώς στην τροπολογία αναφέρεται:

Στο τέλος της περίπτ. α της παρ.2 του άρθρου 9 του ν.4469/2017 προστίθεται η φράση "όπως αυτό ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ανεξάρτητα από το χρόνο επιβολής κατάσχεσης ή επίδοσης επιταγής προς εκτέλεση".

Η συγκεκριμένη τροπολογία βέβαια εκτός του Παναθηναϊκού θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ που έχουν προβλήματα χρεών και θέλουν μια βιώσιμη λύση προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οδηγός επιβίωσης για νέους μπαμπάδες

Χρήσιμες συμβουλές για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις στη νέα φάση της ζωής σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.