ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καρλίτος: "Με έπεισε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καρλίτος μίλησε στην κάμερα του OPEN για το "ναι" που είπε τον χειμώνα στην πρόταση του Παναθηναϊκού, το πώς κινείται στο γήπεδο, αλλά και τις συγκρίσεις με τον Μάρκους Μπεργκ και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Καρλίτος μίλησε στο OPEN για την πορεία της καριέρας του και το συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο βρίσκεται από τον χειμώνα. Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στους λόγους που τον έπεισαν να πει το "ναι" στην πρόταση των πρασίνων, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται και συνεισφέρει, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις συγκρίσεις που γίνονται με τον Μάρκους Μπεργκ και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του OPEN:

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να πει το "ναι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού: "Αυτό που με έπεισε να έρθω στον Παναθηναϊκό ήταν το πρότζεκτ που μου παρουσίασε ο σύλλογος. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, για να μην πω ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος σύλλογος. Ρώτησα κάποιους συμπατριώτες μου που είχαν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου είπαν τα καλύτερα για το σύλλογο".

Για το πώς διαχειρίζεται το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αποχής: "Βίωσα μια δύσκολη κατάσταση, αλλά αποφάσισα να έρθω εδώ νωρίτερα για να είμαι με τους συμπαίκτες μου, να γνωριστούμε και να προσαρμοστώ εδώ και αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα μου. Τώρα περιμένω πως και πως να έρθει η ώρα να αγωνιστώ".

Για το που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο: "Μέχρι στιγμής καλύτερα στην καριέρα μου έχω παίξει στην Πολωνία. Εκεί αισθανόμουν πολύ χαρούμενος τόσο εντός γηπέδου όσο και εκτός. Και στη Βίσλα Κρακοβίας και στη Λέγκια Βαρσοβίας είχα δύο πολύ καλές σεζόν και αυτό γιατί αισθανόμουν πολύ καλά περισσότερο εκτός γηπέδων".

Για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό: "Στην Πολωνία πήρα πολλές ατομικές διακρίσεις. Έχω κερδίσει τρόπαια, έχω κερδίσει τίτλους, έχω ανακηρυχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής και καλύτερος σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος, σε ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των δημοσιογράφων. Όμως δεν κέρδισα έναν συλλογικό τίτλο, έναν ομαδικό και θα παλέψω για να το πετύχω αυτό. Άρα ο μεγαλύτερος στόχος και το όνειρό μου είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο με τον Παναθηναϊκό".

Για το τι χρειάζεται για να προσφέρει στον Παναθηναϊκό όσα περιμένει από αυτόν: "Αν δεν έχουμε μια σταθερή ομάδα, μια ομάδα που θα είμαστε σαν αδέρφια και θα αισθανόμαστε σαν οικογένεια, θα παλεύουμε σε άμυνα και επίθεση, τότε δε θα καταφέρουμε τίποτα. Και αυτό δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή. Σε καμία εταιρεία, σε καμία οικογένεια, πουθενά αν δεν υπάρχει μια σωστή βάση και ένα καλό ανθρώπινο σύνολο δε μπορείς να πετύχεις".

Για το ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού του: "Ούτε εγώ δε μπορώ να σας εξηγήσω το στυλ παιχνιδιού μου. Είναι λίγο ιδιαίτερο. Σκέφτομαι συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο που θα δώσω τη μπάλα, πως θα κινηθώ στο χώρο και πως θα εξελιχθεί η φάση. Το δυνατό μου σημείο είναι ότι δε χρειάζομαι πάρα πολύ χώρο για να καταφέρω να σκοράρω".

Για το αν τον αγχώνει πιθανή σύγκριση με Μπεργκ και Σισέ: "Αν αποτελεί προνόμιο να συγκρίνομαι με Μπεργκ και Σισέ, τότε για μένα αυτό είναι περισσότερο περηφάνια και ευχαριστώ όσους με συγκρίνουν μαζί τους χωρίς να με έχουν δει να παίζω ακόμα".

Για την απάντηση- υπόσχεση που δίνει στον Κριστόφ Βαζέχα: "Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Να είναι σίγουρος ότι δε θα τον διαψεύσω, αν και πρώτος μου στόχος είναι η συλλογική προσπάθεια και όχι η ατομική".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ