ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καραγκούνης: "Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο"

Καραγκούνης: "Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και μίλησε στους παίκτες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού συμβουλεύοντας τους

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα παίκτη που έχει βγει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και μίλησε στους παίκτες του τριφυλλιού.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες που είχε μείνει εσώκλειστος στους ξενώνες των πράσινων ερχόμενος 13 χρονών από τον Πύργο. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής έδωσε τις συμβουλές του στους νεαρούς τώρα ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Ο "Κάρα" μίλησε για περίπου μισή ώρα στα μέλη των ακαδημιών και τους τόνισε πως θα πρέπει να είναι ταπεινοί, να έχουν όνειρα και να μην το βάζουν ποτέ κάτω ενώ τους είπε πως θα πρέπει να έχουν "ψώνιο" με το ποδόσφαιρο.

"Ήρθα 13 χρόνων στον Παναθηναϊκό και εμένα εδώ στους ξενώνες. Είχα πάντα μόνο στο μυαλό μου το ποδόσφαιρο. Πως θα γίνω καλύτερος κάθε μέρα. Χρειάζεται και στήριξη από το περιβάλλον σας. Το καλύτερο πράγμα είναι να είσαστε όλοι μαζί μια ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του.

Έχετε αυτή την εποχή πολλά που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και τη συγκέντρωση σας, όπως είναι τα social media. Θα πρέπει να έχετε μέτρο σε όλα αυτά. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μην το βάζετε κάτω ποτέ.

Να πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε οι καλύτεροι. Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο. Αυτό είχα εγώ. Ο στόχος σας να είναι κάθε μέρα πως θα γίνετε καλύτεροι. Βάζετε στόχους, όσο υψηλοί και αν είναι αυτοί".

Ο Καραγκούνης μάλιστα θυμήθηκε το 1996 όταν γύρισε η αποστολή του Παναθηναϊκού από το Άμστερνταμ μετά το θρίαμβο του 1-0 επί του Άγιαξ και εκείνος ως μέλος της αποστολής είδε 5.000 φιλάθλους στο αεροδρόμιο για την υποδοχή και τόνισε στους μικρούς πράσινους εμφανώς συγκινημένος: "Σκέφτηκα τότε ότι και εγώ μια μέρα θα αναγκάσω τόσο κόσμο να βγει στους δρόμους. Και έγινε μέσω της Εθνικής".

Καραγκούνης: "Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο"
INTIME SPORTS

Παρόντες ήταν τόσο ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού, Νίκος Νταμπίζας, όσο και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας των πράσινων, Τάκης Φύσσας οι οποίοι και προλόγισαν τον Καραγκούνη ενώ την ομιλία του "Τυπάρα" παρακολούθησε και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ