ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανένα εμπόδιο στον Πιεμπονγκσάντ για τα λεφτά

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η νομική διατύπωση του εγγράφου της ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν προκαλεί νέα χρονοτριβή στην ανάμειξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Η επίσημη πρόσκληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, που προκηρύχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ του υπουργείου Εμπορίου και το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το δικαίωμα προτίμησης για τους παλιούς μετόχους. Οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο έχουν προτεραιότητα για να πάρουν μέρος στην ΑΜΚ των 10 εκατομμυρίων μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, πριν η διαδικασία ανοίξει για νέους ενδιαφερόμενους.

Πρακτικά, επειδή ο μοναδικός ο οποίος σκοπεύει να μπει στην ΠΑΕ είναι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, αυτό που αποσαφηνίστηκε από το έγγραφο είναι ότι ο Ταϊλανδός δεν θα αποκτήσει μετοχές στο όνομα του πριν τις 22 Οκτωβρίου. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο 63χρονος επιχειρηματίας δεν μπορεί να «εμφανίσει» τα χρήματα του πριν την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Έτσι και αλλιώς, ο Πιεμπονγκσάντ πρέπει να γνωστοποιήσει επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ την πρόθεση του να συμμετάσχει στην τρέχουσα ΑΜΚ. Αυτό θα το κάνει μέσω της κατάθεσης του ποσού που επιθυμεί να καλύψει από τα 10 εκατομμύρια ευρώ (ή και όλα) στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ. Το ποσό θα παραμείνει δεσμευμένο στην τράπεζα μέχρι να διευθετηθούν τα διαδικαστικά και κανένας δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Μετά την 22η Οκτωβρίου, εφόσον οι παλαιοί μέτοχοι δεν έχουν καλύψει την ΑΜΚ, τότε το ΔΣ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει εάν θα διαθέσει τα αδιάθετα κεφάλαια στους ενδιαφερόμενους και εν προκειμένω, στον Πιεμπονγκσάντ. Τα χρήματα που θα έχει καταθέσει ο Ταϊλανδός θα μετοχοποιηθούν μερικώς ή στο σύνολο τους, διαφορετικά θα του επιστραφούν στο ακέραιο.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να βάλει χρήματα στην ΑΜΚ ο Πιεμπονγκσάντ, ακόμα και αυτή τη στιγμή, αν το επιθυμεί. Υπάρχει και η λύση της ταμειακής διευκόλυνσης, ώστε αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το ιδιοκτησιακό, ο 63χρονος επιχειρηματίας να πάρει πίσω τα λεφτά και να μην τα μετοχοποιήσει.

Φυσικά, ο Ταϊλανδός θα αποφασίσει πότε θα πάρει μέρος στη διαδικασία, αφού δεν αποκλείεται η συμφωνία του με τον Αλαφούζο να προβλέπει κάτι άλλο που δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, οι νομικές διατυπώσεις ενός τυπικού εγγράφου που πρέπει να γραφτεί by the book, σίγουρα δεν απαγορεύουν στον Πιεμπονγκσάντ να... μιλήσει άμεσα με τα λεφτά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ