ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμάρας: "Ο Παναθηναϊκός του Γουέμπλεϊ ήταν πειθαρχημένος"

Καμάρας: "Ο Παναθηναϊκός του Γουέμπλεϊ ήταν πειθαρχημένος"
Κωνσταντίνου Καμάρας INTIME SPORTS

Ο Αριστείδης Καμάρας μίλησε για τον άθλο του Γουέμπλεϊ, άφησε αιχμές κατά της διαιτησίας και αναφέρθηκε στην άνοδο του Απόλλων Σμύρνης.

"Είναι ένας σταθμός είναι μεγαλύτερη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλογικό. Το 1971 το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τότε ότι πέτυχε αυτή η ομάδα ήταν αμιγώς ελληνικό δεν είχαμε ξένους ήμασταν μόνο ελληνόπουλα", είπε αρχικά στον sentra 103.3 ο παλαίμαχος άσος των πράσινων

Για τον Παναθηναϊκό εκείνης της εποχής, δήλωσε: "Υπάρχουν πολλά πράγματα όσο και να μιλάει κανείς πάντα θα υπάρχει κάτι να προστεθεί. Ποτέ δεν έχει τονιστεί ποιο ήταν το αποφασιστικό σημείο αλλαγής του Παναθηναϊκού και μετατροπής του σε μια ομάδα που διεκδικούσε το ευρωπαϊκό. Φυσικά όλοι μιλάμε για την παρουσία του Πούσκας, αλλά ήταν και μια ομάδα ανανεωμένη πειθαρχημένη υπερπροπονημένη από τον Λάκη τον Πετρόπουλο που είχε πάρει νταμπλ. Αυτός ο Παναθηναϊκός ο πειθαρχημένος και συντονισμένος, ήρθε ο Πούσκας και έλυσε όλους τους παίκτες που έδειξαν το ταλέντο τους.

Υπήρχε και κάτι που δεν έχει τονιστεί, αυτή σύμπνοια και αυτή η συνοχή. Ήμασταν μια παρέα το διασκεδάζαμε Δεν έχει φωτιστεί το 4-1 του Βελιγραδίου ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο Βελιγράδι. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μια άτυχη στιγμή στο δεύτερο γκολ δεν είχε περάσει η μπάλα την γραμμή και ο διαιτητής ο Λίνενμαγερν έδωσε το γκολ. Θυμάμαι τον κυνήγαγε ο Πούσκας, τον έβριζε στα γερμανικά τον έλεγε 'γουρούνι'".

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα, είπε: "Οι διαιτητές καθορίσουν τον αγώνα σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχουμε πικρή εμπειρία στην Ελλάδα. Μετά από πολλά χρόνια μου είχε ζητήσει να συνοδεύσω κάτι παρατηρητές σε ένα φιλικό παιχνίδι, στο οποίο ήταν ο Λίντενμαγιερ. Ξέρετε, οι άνθρωποι που υπηρετούν και εκτελούν εντολές όπως εκείνος, ξέρετε για τον Καλόπουλο για τον Δαλούκα για τον Γιάχο και όλους αυτούς τους εντεταλμένους. Ζήτησα να μην πάω γιατί δεν ήξερα αν θα κρατηθώ. Κατά σύμπτωση δεν υπάρχει το βιντεοσκοπημένο παιχνίδι, το αναζητούμε αλλά δεν το βρίσκουμε»

Σε αυτή την χώρα έχουμε χορτάσει από διακωμώδηση των πάντων. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω μήνυση σε κάποιον που είναι μέλος της ομοσπονδία. Δεν δίνει ποτέ τέτοιες εντολές η UEFA, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του. Αμέσως όλοι αναφέρουν τον μπαμπούλα της UEFA. Άμα είσαι καθαρός δεν έχει να φοβηθείς κάτι, όχι να φωνάζεις τον μπαμπούλα.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος. Τα γήπεδα δεν αδειάζουν λόγω της κρίσης, πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο. Ένας φίλαθλος που αγαπά μια ομάδα τα πέντε ευρώ θα βρει να τα δώσει. Ο κόσμος έχει γυρίσει το πρόσωπο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που μια μεγάλη μάζα του Ολυμπιακού γύρισε την πλάτη του στην απονομή. Αν δεν προστατέψει η ομοσπονδία και οι ΠΑΕ αυτό το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο δεν θα ανακάμψει".

Για τον Απόλλων Σμύρνης, δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Απόλλων Σμύρνης ανέβηκε στην Α εθνική. Ανοίγεται ένας δρόμος λαμπρός για την «ελαφρά ταξιαρχία». Ο Απόλλων διαθέτει ένα θαυμάσιο γήπεδο φέτος θα μαζέψουμε αρκετό κόσμο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ