"Και χιλιάδες τίτλοι" στο Μουσείο Ακροπόλεως

"Και χιλιάδες τίτλοι" στο Μουσείο Ακροπόλεως

Παρουσιάστηκε την Τρίτη το βιβλίο "Και χιλιάδες τίτλοι" από τον Ερασιτέχνη και τη συγγραφική ομάδα, το οποίο καταγράφει έναν προς έναν τους 1.498 τίτλους του Παναθηναϊκού σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. (ΦΩΤΟΣ)

Η τεκμηρίωση της πλούσιας ιστορίας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (7/3) στο Μουσείο Ακροπόλεως. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη και οι συγγραφείς Ανδρέας Οικονόμου, Αριστείδης Μπενόγλου, Παναγιώτης Αλαφάκης, Νίκος Πετρόπουλος, Γιώργος Κοκοής και Άγγελος Σκλαβουνάκης παρουσίασαν το βιβλίο "Και χιλιάδες τίτλοι".

Πρόκειται για ένα έργο πολλών ετών, το οποίο καταγράφει με αποδείξεις τους 1.498 τίτλους που έχουν κατακτηθεί για τον Παναθηναϊκό, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Οι συγγραφείς συγκέντρωσαν στοιχεία από επίσημα έγγραφα, μελετώντας τα αρχεία ομοσπονδιών και ιδιωτικών συλλογών.

Το μέρος που επιλέχτηκε για την παρουσίαση του βιβλίου ήταν συμβολικό, αφού όπως τονίστηκε, η Ακρόπολη και ο Παναθηναϊκός αντιπροσωπεύουν την Αθήνα και συνδέονται με την ιστορία της. Επίσης, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τους υπευθύνους του Μουσείου, οι οποίοι διευκόλυναν την εκδήλωση και παρείχαν κάθε διευκόλυνση.

Παρόντες και βραβεύσεις

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωστής Βαϊμάκης, ενώ προλόγισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος. Στο πάνελ παρακάθισαν οι συγγραφείς Οικονόμου, Μπενόγλου και Πετρόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αριστείδης Καμάρας και ο ιστορικός και καθηγητής, Αλέξανδρος Κιτροέφ.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, παρουσιάστηκαν τα στρατιωτικά μετάλλια και το στρατιωτικό ξίφος του Γιώργου Καλαφάτη, τα οποία παραχωρήθηκαν από ιδιωτική συλλογή φιλάθλου του Παναθηναϊκού, ενώ ο Άγγελος Σκλαβουνάκης αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ του 1921.

Ακόμα, στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε αθλητές που σημάδεψαν την ιστορία του Παναθηναϊκού. Τιμήθηκαν ο Χρήστος Ιακώβου για την άρση βατών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ζαχαρίας Πιτυχούτης με τον γνωστό φίλαθλο, Στέφανο, οι κολυμβητές Μαίρη Λομβάρδου και Ανδρέας Ζώτος, ο Αριστείδης Καμάρας, οι δρομείς Άρης και Χρήστος Καραγιώργος, οι μπασκετμπολίστες Χρήστος Κόντος και Τάκης Κορωναίος, ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας και νυν προπονητής, Τάκης Ανδρεόπουλος, ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ, Σωτήρης Πανταλών, οι Κριστόφ Βαζέχα και Γιόζεφ Βάντσικ και ο πυγμάχος και υπεύθυνος του τμήματος, Γιάννης Αϊδινιώτης.

Είχαν προγραμματιστεί βραβεύσεις για τους Γιάννη Διακογιάννη (δεν παρέστη για λόγους υγείας), Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, Ξανθή Μυλωνά και Δημήτρη Σαραβάκο, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν λόγω υποχρεώσεων. Το ίδιο συνέβη με τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έστειλε μήνυμα με βίντεο. Ξεχωριστή αναφορά υπήρξε στους Βαγγέλη Πανάκη και Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι απεβίωσαν τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Γιάννης Καλιτζάκης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Στράτος Αποστολάκης, Πέτρος Πομώνης, ο αρσιβαρίστας και πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ο Τάκης Καραμπέτσος από την ΕΟΠΕ, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Τάσος Στεφάνου, οι Θεόδωρος Συνοδινός, Νίκος Πλυττάς, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Άγγελος Φιλιππίδης, ο γιος του Νικόλα Πατέρα, Διαμαντής, και άλλοι...

Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε με τους εφόρους και τους αθλητές των τμημάτων του Παναθηναϊκού, να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

 

Στο πάνελ από αριστερά προς δεξιά: Οικονόμου, Καμάρας, Μπαλτάκος, Κιτροέφ, Πετρόπουλος, Μπενόγλου

Το βιβλίο "Και χιλιάδες τίτλοι"

 

Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως

Μίμης Δομάζος, Πόπη Δομάζου, Αντώνης Αντωνιάδης

 

Γιάννης Αϊδινιώτης μετά της συζύγου, Διαμαντής Πατέρας

Ο Χρήστος Ιακώβου και ο ΓΓ του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς

 

Πέτρος Πομώνης, Μαίρη Λομβάρδου, Ανδρέας Ζώτος

 

Απόστολος Κόντος, Τάσος Στεφάνου, Τάκης Κορωναίος

 

Κριστόφ Βαζέχα, Αριστείδης Καμάρας, Γιόζεφ Βάντσικ

Τάκης και Δημήτρης Μπαλτάκος, Γιώργος Οικονόμου

Η βραδιά τελειώνει και όλοι τραγουδούν τον ύμνο του Παναθηναϊκού

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24