ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Και τι θα γίνει αν δεν μπει ο Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό;"

"Και τι θα γίνει αν δεν μπει ο Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό;"
Αλαφούζος EUROKINISSI

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις πληρωμές, τη διάρκεια της ΑΜΚ και την παρουσία οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού βγήκε η είδηση στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι παριστάμενοι δεν έγιναν σοφότεροι αναφορικά με τις προθέσεις του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, αφού όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, το ιδιοκτησιακό το χειρίζεται ο Γιάννης Αλαφούζος και οι στενοί συνεργάτες του.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μεταφέρθηκε μέσω του Μπουτσικάρη, η πρόθεση του Αλαφούζου να καλύψει τα έξοδα της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, ανεξαρτήτως της κατάληξης με τον Πιεμπονγκσάντ. Η τοποθέτηση του έχει τη σημασία της, αφού ο Μπουτσικάρης είναι ο προσωπικός νομικός του Αλαφούζου και γνωρίζει απ' ευθείας τις σκέψεις του.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση ανέφερε τι θα συμβεί με τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, αν ο Πιεμπονγκσάντ δεν φανεί συνεπής και δεν εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Και την κατέθεσε ο εκπρόσωπος της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", Θοδωρής Μαραγκουδάκης. Ο Μπουτσικάρης τόνισε ότι "η φετινή σεζόν είναι πολύ πιο βατήσε οικονομικό επίπεδο και δεν θα παρουσιαστούν τα περσινά προβλήματα. Όλα θα κυλήσουν ομαλά". Μάλιστα, ο Μπουτσικάρκης επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι οι περισσότερες οφειλές έχουν ρυθμιστεί ή εξοφληθεί και όσες εκκρεμούν, θα διευθετηθούν το συντομότερο.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΚ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Οι εκπρόσωποι Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Μπόμης και Στέφανος Αυγουλέας, καθώς και ο Θοδωρής Μαραγκουδάκης εκ μέρους της Συμμαχίας, ρώτησαν για τη διάρκεια της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να διαρκέσει λιγότερο. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι δίνεται περισσότερος χρόνος στον Πιεμπονγκσάντ για να καταβάλλει τα χρήματα.

Οι Κωνσταντίνου και Μπουτσικάρης τόνισαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ συνεχίζονται, ότι δεν έχουν πάρει χρονοδιάγραμμα από τον μεγαλομέτοχο και δεν έχουν άλλες πληροφορίες να δώσουν στους υπόλοιπους μετόχους. Αυτό που επισήμαναν είναι ότι περιμένουν από τον Ταϊλανδό να καταβάλλει τα πρώτα χρήματα στις επόμενες ημέρες, αποφεύγοντας να αναφέρουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως διευκρινίστηκε στη ΓΣ, η προκηρυχθείσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου έχει τέτοια μορφή που επιτρέπει στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να καταθέσει άμεσα τα κεφάλαια του. Οπότε, δεν θα υπάρχει η δικαιολογία για ενδεχόμενη καθυστέρηση λόγω του δικαιώματος προτίμησης για τους παλιούς μετόχους.

Επίσης, σε σχετική ερώτηση για τους λόγους που η ΠΑΕ δεν ζητά εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σωπήλης απάντησε ότι η διοίκηση θέλει την παρουσία του κόσμου σε κάθε γήπεδο, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό εξαιτίας της στάσης της γηπεδούχου και της απαγόρευσης της Αστυνομίας. Όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Λάρισα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πλησιάσουν στο AEL FC Arena.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ