ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ουσία του "παρκαρίσματος" των μετοχών από τον Αλαφούζο

Αλαφούζος

Η ουσία του "παρκαρίσματος" των μετοχών από τον Αλαφούζο

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν απαλλάσσεται από την κυριότητα των μετοχών με την εκχώρηση του ελέγχου σε συμβολαιογραφικό γραφείο, αλλά στέλνει το μήνυμα του. Το Sport24.gr εξηγεί.

Περισσότερο συμβολική και λιγότερο ουσιαστική θεωρείται η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να παραδώσει τη διαχείριση των μετοχών του συμβολαιογραφικό γραφείο. Διότι πρακτικά, εξακολουθεί να έχει την κυριότητα τους, όμως στέλνει το μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός έχει τελειώσει για αυτόν...

Καταρχάς, ο Αλαφούζος θα εκχωρήσει τον έλεγχο του ποσοστό της κυπριακής off-shore εταιρίας, Sortivo International και των ονομαστικών μετοχών που κατέχει. Ο εντεταλμένος συμβολαιογράφος θα συνομιλεί αντ' αυτού με όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμπλακεί στην ΠΑΕ, αλλά φυσικά δεν θα έχει δικαίωμα παράστασης στις Γενικές Συνελεύσεις.

Επομένως, ο Αλαφούζος παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, παρά την εκχώρηση των μετοχών του, αλλά στην πράξη δεν πρόκειται να εξασκεί το ρόλο του. Αυτό σημαίνει πως θα διακόψει τη χρηματοδότηση, δεν θα εκπροσωπείται στις ΓΣ και δεν θα ορίζει διοίκηση.

Επιπροσθέτως, ο Αλαφούζος δεν θα συνεχίσει την προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτή για τον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς, εάν κάποιος τον προσεγγίσει, θα συνομιλήσει μαζί του, αλλά δεν θα επαναλάβει την αναζήτηση των τελευταίων μηνών για Έλληνες ή ξένους επενδυτές, που απέβη άκαρπη.

Είναι προφανές ότι ο Αλαφούζος δεν θέλει να ασχολείται άλλο με τον Παναθηναϊκό. Εκτιμά πως εξάντλησε τα περιθώρια για να βρει τη διάδοχη λύση, επιμένει ότι δεν αντέχει άλλο να συντηρεί την ΠΑΕ και δεν προτίθεται να αλλάξει άποψη. Η εποχή που τα ζητήματα του "τριφυλλιού" είχαν προτεραιότητα για τον καναλάρχη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Jason Statham με μαγιό και μαλλιά: Ένα βίντεο που θα σε λυγίσει

Την ώρα που εσύ κάνεις τις βουτιές σου, κάποιος βούτηξε στην εποχή που ο Jason ήταν ένας ανερχόμενος αθλητής των καταδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24