ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μεταστροφή του Αλαφούζου δημιουργεί φήμες για επενδυτή

Η μεταστροφή του Αλαφούζου δημιουργεί φήμες για επενδυτή
Αλαφούζος EUROKINISSI

Η φημολογία για την εμφάνιση ενδιαφερόμενου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει φουντώσει ξανά. Το Sport24.gr εξηγεί την προέλευση της και αποκαλύπτει που θα κριθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες.

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ανακινείται το σενάριο ενός ενδιαφερόμενου για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ενδείξεις και φήμες πληθαίνουν καθημερινά και θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει συζητήσεις με επενδυτή, ο οποίος σκοπεύει να εμπλακεί από το καλοκαίρι.

Το πιο δυνατό στοιχείο που ενισχύει τη συγκεκριμένη φημολογία είναι η απόφαση του Αλαφούζου για το οικονομικό συμμάζεμα της εταιρίας. Εξαρχής ο εφοπλιστής ήθελε την πλήρη περιστολή των δαπανών, αλλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν διέθεσε ρευστό στους διοικούντες, προκειμένου να το πετύχουν.

Αντίθετα, μετά τις ανακατατάξεις στην ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος άνοιξε συγκρατημένα την "κάνουλα" και ενθάρρυνε τους συνεργάτες του να προχωρήσουν στον διακανονισμό των χρεών.

ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΣΕ ΟΛΑ

Σύμφωνα με τις υποθέσεις, ο ενδιαφερόμενος έχει ζητήσει από τον Αλαφούζο να του παραδώσει τον Παναθηναϊκό με το χαμηλότερο δυνατό λειτουργικό κόστος και με ρυθμισμένα τα περισσότερα χρέη. Επίσης, ο εν λόγω επιχειρηματίας προτιμά να "χρεωθεί" επικοινωνιακά ο Αλαφούζος τις περικοπές, προκειμένου εκείνος να εμφανιστεί άφθαρτος και να αρχίσει από το "μηδέν".

Είναι ασαφές αν ο ενδιαφερόμενος είναι Έλληνας ή πρόκειται για επενδυτικό σχήμα από το εξωτερικό. Επιπλέον, προς το παρόν δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία που να επιβεβαιώνει το παραμικρό. Ακόμα και ο Αλαφούζος είναι φειδωλός στις συνομιλίες του και απλώς επισημαίνει ότι δεν θέλει να χρεοκοπήσει ο Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ UEFA

Ένα "crash test" για το αν ευσταθεί το σενάριο, θα αποτελέσει η διορία της UEFA προς τον Παναθηναϊκό που λήγει την 1η Μαρτίου. Αν η ΠΑΕ δεν έχει εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλές της μέχρι τότε, θα τιμωρηθεί με μονοετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τριετή ορίζοντα εφαρμογής της ποινής. Δηλαδή, αν ο Παναθηναϊκός δεν τερματίσει φέτος στην πεντάδα - που με τα τωρινά δεδομένα, δεν θα βγει πέμπτος - θα εκτίσει την τιμωρία του την επόμενη ή τη μεθεπόμενη σεζόν.

Φαντάζει απίθανο ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα έχει τη διάθεση να ξοδέψει χρήματα για τον Παναθηναϊκό, να επιτρέψει μία εξέλιξη που θα στερήσει έσοδα από την εταιρία που θέλει να αγοράσει. Επομένως, εφόσον ισχύει η φημολογία, τότε θα δοθεί λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Γιατί ο Αλαφούζος ενδιαφέρεται απλώς να μην "σκάσει" η ΠΑΕ, αλλά όχι και για την ευρωπαϊκή προοπτική της...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ