ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μεγαλύτερη κρίση στην εποχή Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό

Η μεγαλύτερη κρίση στην εποχή Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό
Αλαφούζος Φύσσας INTIME SPORTS

Η αυθόρμητη αλλά "ήρεμη" αντίδραση των φίλων του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή δείχνει ότι το τριφύλλι έχει μπει σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό και οι ραγδαίες εξελίξεις ήταν θέμα χρόνου...

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ ήταν για τον κόσμο του τριφυλλιού κομβικό πριν καν αρχίσει η αναμέτρηση της Κυριακής. Οι φίλοι των πράσινων θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαν δώσει μια τελευταία... πίστωση χρόνου στον Γιάννη Αναστασίου, μετά και την ήττα στην Τούμπα, ώστε να δείξει ότι έχει τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και περίμεναν να δουν την αντίδραση στο ματς με τους “κιτρινόμαυρους”.

Αυτή δεν ήρθε ποτέ. Όχι γιατί δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός αλλά γιατί εντός έδρας, σε μια κατάμεστη Λεωφόρο, το τριφύλλι και πάλι έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και απείλησε σε ολόκληρο το 90λεπτο μόλις τρεις, άντε τέσσερις φορές την εστία του Μπαρόχα.

Με αποτέλεσμα το μακρόσυρτο "ου, ου" που ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Μάνταλο ήταν κάτι σαν φυσικό επακόλουθο. Όπως και τα συνθήματα εις βάρος του Γιάννη Αναστασίου που σε αντίθεση με τις άλλες φορές αυτά πλέον δεν ήταν μεμονωμένα και από τις θύρες πάνω από τους πάγκους αλλά και οργανωμένα με τη "Θύρα 13" να ζητά την αποπομπή του.

Το ντέρμπι είχε τελειώσει και ο κόσμος από το πέταλο δεν έφευγε, αντίθετα καθόταν εκεί σαν κάτι να περίμενε, ενώ οι διαβουλεύσεις στα πρώτα σκαλιά της Θύρας 13-14 ήταν πάρα πολλές και αρκετός κόσμος... φοβόταν ακόμα και για το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Η συνέχεια γνωστή, αντιπροσωπεία των φίλων του τριφυλλιού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ο Αλαφούζος, όπως συνηθίζει μετά από κάθε ματς πήγαινε στα αποδυτήρια, τον πλησίασε και του ζήτησε να απομακρύνει τον 42χρονο προπονητή από τον πάγκο ενώ την ίδια ώρα ακούστηκαν και συνθήματα και εις βάρος του ίδιου του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της παρουσίας του στο τριφύλλι και κάτι που ίσως και ο ίδιος, ο οποίος έχει αναπτύξει μια καλή σχέση με τον κόσμο ακούγοντας τα περισσότερα θέλω τους, ίσως δεν το περίμενε και σίγουρα τον επηρέασε.

Η μεγαλύτερη κρίση που πρέπει να διαχειριστεί

Τα συνθήματα αυτά όμως έδειξαν ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θεωρεί πως το τριφύλλι έχει μπει σε ένα αδιέξοδο και χρειάζονται ραγδαίες και δραστικές εξελίξεις για να βγει αυτό. Το κλίμα πλέον είναι βαρύ, ιδίως για τον Αναστασίου, εν συνεχεία για κάποιους συνεργάτες του Αλαφούζου που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή όπως οι Φύσσας, Βόκολος καθώς και για κάποιους παίκτες. Όλοι τους άλλωστε κάποιος λιγότερο, κάποιος περισσότερο με εξαίρεση τον Μπέργκ τα άκουσαν κατά την αποχώρηση τους από το "Απόστολος Νικολαϊδης".

Η αντίδραση, αυθόρμητη και “ήρεμη”, προς το πρόσωπο του προέδρου του τριφυλλιού ίσως να μην είχε στόχο αυτόν καθ' αυτόν αλλά να φανερώσει πως πλέον ο κόσμος δεν μπορεί άλλο. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού και φυσικά αυτός "κρατάει το μαχαίρι, αυτός και το καρπούζι". Είναι ο ισχυρός άνδρας των πράσινων και καλείται να πάρει κάποιες αποφάσεις που να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Ούτε επί Φερέιρα, ούτε επί Φάμπρι στα πρώτα του βήματα στον Παναθηναϊκό, ούτε και την περσινή σεζόν μετά τον αποκλεισμό από το Europa League χωρίς ούτε μια νίκη και τον αποκλεισμό στη συνέχεια από τη Ξάνθη για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιέλθει στη θέση που βρίσκεται τώρα. Άλλωστε τον πρώτο καιρό υπήρχε και η υπομονή του κόσμου... Πλέον αυτή δεν έχει απλά αρχίσει να εξαντλείται αλλά έχει ήδη εξαντληθεί.

Εκτός στόχων, πλην Κυπέλλου, από το Νοέμβρη

Το τριφύλλι έχει δώσει 14 παιχνίδια από την αρχή της φετινής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη και μέχρι στιγμής έχει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και τα αποτελέσματα αυτά έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης, μετά από έναν εξευτελιστικό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα. Τον έχουν βγάλει από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος όντας στο μείον οκτώ από τη κορυφή με το που μπήκε ο Νοέμβριος και το χειρότερο όλων η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο απλά δεν βλέπεται.

Μόνο στο Κύπελλο είναι εντός στόχων αλλά μιλάμε για μια διοργάνωση η οποία βρίσκεται μόλις στην 1η της αγωνιστική.

Και το περίεργο όλων είναι πως μιλάμε για μια ομάδα που βρίσκεται μαζί τρία συνεχόμενα χρόνια, με ελάχιστες αλλαγές και προσθήκες και αντί να βλέπεις κάποια βελτίωση, κάποιους αυτοματισμούς, κάποιες κινήσεις συγκεκριμένες στο γήπεδο τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.

Επέμενε στον Αναστασίου, αλλά μέχρι πότε;

Όλα τα παραπάνω φυσικά και τα έβλεπε και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος και επίσης φυσικά του τα μετέφεραν και οι Φύσσας, Βόκολος που αρκετό καιρό τώρα του είχαν πει πως μια πρώτη λύση θα ήταν η αποπομπή του 42χρονου τεχνικού. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού όμως επέμενε στην παραμονή του Αναστασίου, κόντρα σε όλους, οπότε και οι συνεργάτες του, παρά τις αντιθέσεις τους, έπρεπε να στηρίξουν τα θέλω του Αλαφούζου.

Το θέμα όμως ήταν μέχρι το πότε θα επιμένει στον τεχνικό από την Άρτα ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού. Όπως σας ενημερώσαμε ήδη ο Αναστασίου βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση και πλέον μετράει αντίστροφα ώστε να πει αντίο.

Δεν είχε ούτε τη πρόθεση να παραιτηθεί

Το θέμα μέχρι στιγμής ήταν πως ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε στο προηγούμενο διάστημα την πρόθεση να παραιτηθεί, καθώς και σε άλλες περιόδους που επίσης υπήρχε έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του δεν έθεσε τη παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης. Όχι να μιλήσει κατ' ιδίαν στον Γιάννη Αλαφούζο και να του πει “Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, τότε να φύγω”, αλλά να πάει στο γραφείο του και να του υποβάλει την την παραίτηση του.

Βέβαια λίγοι προπονητές στον κόσμο είναι αυτοί που το κάνουν αυτό καθώς όλοι θεωρούν πως μπορούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην ομάδα τους. Μόνο που όπως φαίνεται στον Παναθηναϊκό αυτά πλέον δεν διορθώνονται και πρέπει να υπάρξουν δραστικές αλλαγές.

Δεν θα πρέπει βέβαια να αποκλείσουμε να μην υπάρξει μόνο αποπομπή του Γιάννη Αναστασίου αλλά το “μαχαίρι να μπει και άλλο στο κόκκαλο” και να υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις ή παραιτήσεις στελεχών του τριφυλλιού πως βλέπουν πως δεν πάει άλλο. Φυσικά και είναι δύσκολο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να ξηλωθούν όλοι, κάτι τέτοιο γίνεται στο τέλος μιας χρονιάς και η πιο εύκολη λύση είναι η απομάκρυνση του προπονητή. Ενός προπονητή που μέχρι σήμερα όμως έχει κατορθώσει να “επιβιώσει” απ' όλα όσα έχουν γίνει και στο ίδιο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τριφύλλι να έχουν φαγωθεί αρκετοί συνεργάτες του όπως οι Νταμπίζας, Αγριόγιαννης, Βονόρτας, Τζουρούδης.

Όπως όλα δείχνουν και προμηνύουν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα αποδειχτεί "εφτάψυχος" και οι... ζωές του στον πράσινο πάγκο τελείωσαν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ