ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Κυβέρνηση δείχνει διάταξη για τα χρέη στον Παναθηναϊκό

Η Κυβέρνηση δείχνει διάταξη για τα χρέη στον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αναζητά νομική φόρμουλα για να αποσυμφορηθεί από τις υποχρεώσεις και καταλήγει στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης ΟΦειλών.

Η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να αποφύγει την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, αφού το επικοινωνιακό πλήγμα θα είναι δυσβάστακτο για εκείνη. Από τη μία ενθαρρύνει τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το επενδυτικό σχήμα του να εμπλακούν και από την άλλη, αναζητεί την κατάλληλη νομοθετική φόρμουλα για να συμβάλλει στην αποσυμπίεση της ΠΑΕ από τα χρέη.

Μέχρι πρότινος, τα κυβερνητικά στελέχη έδειχναν προς τις 120 δόσεις και προωθούσαν την τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα επέτρεπε τη χρήση της από τις ΠΑΕ. Ωστόσο, εσχάτως προκρίνουν μία άλλη διάταξη, που προορίζεται για πιο ειδικές συνθήκες!

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2017 έχει ψηφιστεί ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών, ο οποίος έχει ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Σε σύγκριση με τις 120 δόσεις, ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει «κούρεμα» στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις των ανεξόφλητων οφειλών, ενώ μπορούν να ενταχθούν οι υποχρεώσεις προς τρίτους πιστωτές, όπως οι ιδιώτες.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ενημερώσει την "Pan Asia Investments" για τη διάταξη και είναι μία από τις παραμέτρους της ανάμειξης του επενδυτικού σχήματος στον Παναθηναϊκό. Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να συμβάλλει στη διάσωση της ΠΑΕ, παρότι δεν έχει τη νομική ευχέρεια του παρελθόντος, διότι πλέον όλα τελούν υπό τον τελικό έλεγχο της Τρόικα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ