ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÃÊÁÌÐÁËÁ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / GABALA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÃÊÁÌÐÁËÁ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / GABALA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στην σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Γκαμπάλα. Καθοριστικοί οι Καμπέσας και Λουτσιάνο, MVP ο Ρόμπιν Λουντ.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, να επικρατήσει με 2-1 της Γκαμπάλα και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, να πάρει την πρόκριση για τα playoffs του Europa League.

Tο Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του "τριφυλλιού" στην αναμέτρηση με τους Αζέρους.

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε ρόλο... θεατή, αφού η Γκαμπάλα δεν απείλησε σε κανένα σημείο την εστία του. Στη φάση του γκολ της Γκαμπάλα δεν φέρει ευθύνη, καθώς δεν έχει χρόνο να αντιδράσει, ενώ στο 59ο λεπτό κρατάει όρθια την ομάδα του με μία εξαιρετική επέμβαση σε φαλτσαριστό σουτ του Ζοζέφ-Μονρόζ. Η συγκεκριμένη απόκρουση είναι καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς τρία λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" ισοφαρίζουν με τον Ρόμπιν Λουντ.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Ο Ουσμάν Κουλιμπάλι βοήθησε μεσοεπιθετικά, καθώς είχε αρκετά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο φέρει ευθύνη στο γκολ της Γκαμπάλα, αφού είναι ο παίκτης που χάνει τον Ζοζέφ-Μονρόζ, προτού ο Μολέντο στείλει, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Το θετικό για τον μπακ του "τριφυλλιού" είναι πως δεν επηρεάστηκε απ' τη φάση του γκολ, διατήρησε σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του, ενώ από δική του σέντρα ξεκινάει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

ΜΟΛΕΝΤΟ: Ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους επιθετικούς της Γκαμπάλα, ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ στο 35' είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο δεύτερο μέρος στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του, προτού καταλήξει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0 της Γκαμπάλα. Παρ' όλα αυτά, πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη και κατ' επέκταση την πρόκριση.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ήταν σταθερός για δεύτερο σερί επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δείχνοντας πως θα αποτελέσει μία αξιόλογη λύση για το κέντρο της άμυνας του "τριφυλλιού". Ο Έλληνας στόπερ διάβαζε σωστά τις φάσεις, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, ενώ βοηθούσε και στον δημιουργικό τομέα. Ολοκληρωμένη εμφάνιση απ' τον 25χρονο αμυντικό.

ΧΟΥΛΤ: Ο Νίκλας Χουλτ έδειξε γι' ακόμα ένα παιχνίδι πως είναι ιδιαίτερα απειλητικός στον επιθετικό τομέα. Αντίθετα, στο αμυντικό κομμάτι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, αφού πολλές φορές οι Γκουρμπάνοβ και Χιουσεΐνοβ του έβαζαν... δύσκολα. Παρ' όλα αυτά, η εμφάνισή του κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΖΕΚΑ: Ο Κάρλος Ζέκα ήταν εκ των διακριθέντων του Παναθηναϊκού. Ο 29χρονος χαφ ήταν πανταχού παρών, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά και στον δημιουργικό τομέα. Μάλιστα, στο 14' ο Άλτμαν θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ύστερα από εξαιρετική δική του μπαλιά, αλλά ο Ισραηλινός ολιγώρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί μία καλή ευκαιρία.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ώριμο παιχνίδι απ' τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας μέσος ανέλαβε το ρόλο του κόφτη, έχοντας εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις με τον Κάρλος Ζέκα. Ο υψηλόσωμος χαφ έκλεισε τους χώρους, βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα, ενώ διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντιπάλων του.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Ο νεαρός επιθετικός έδειξε σ' ακόμη μία αναμέτρηση θάρρος, πάθος και τσαμπουκά. Δημιούργησε πολλά προβλήματα απ' τη δεξιά πλευρά, ενώ από δική του ατομική προσπάθεια προήλθε μία πολύ καλή στιγμή των "πρασίνων" στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γκουρμπάνοβ πρόλαβε την τελευταία στιγμή να παραχωρήσει σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοσή του έπεσε σημαντικά, με συνέπεια, ύστερα απ' το γκολ της Γκαμπάλα, να γίνει αλλαγή, με τον Καμπέσας να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

ΛΟΥΝΤ: Ο Φινλανδός δεν ήταν τόσο απειλητικός και ενεργός στο πρώτο ημίχρονο όσο στο πρώτο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, απ' τα δικά του πόδια προήλθε η σημαντικότερη στιγμή του "τριφυλλιού" στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Άλτμαν αστόχησε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος ήταν ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε άρδην την εικόνα του "τριφυλλιού", αφού σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο. Βέβαια, στην άνοδο της απόδοσής του συνέλαβε κι η απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη να του αλλάξει πλευρά μετά το 60ό λεπτό, μεταφέροντάς τον στα δεξιά.

ΑΛΤΜΑΝ: Ο Όμρι Άλτμαν έδειξε γι' ακόμα μία αναμέτρηση τις επιθετικές αρετές του. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, αλλά σε δύο περιπτώσεις (9', 14') δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Μετά το 30ό λεπτό, η απόδοσή του έπεσε αισθητά, με αποτέλεσμα, ύστερα απ' το γκολ της Γκαμπάλα, να γίνει αλλαγή, με τον Λουτσιάνο να περνάει στη θέση του.

ΜΟΛΙΝΣ: Ο Γκιγέρμο Μολίνς έδωσε αρκετές μάχες με τους αμυντικούς της Γκαμπάλα, βγαίνοντας στις περισσότερες εξ αυτών νικητής. Παράλληλα, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Ρόμπιν Λουντ, με όμορφη κεφαλιά, για το 1-1 του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός επιθετικός έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τους "πράσινους" τη φετινή σεζόν, κυρίως ως εναλλακτική λύση.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ: Ο Λουτσιάνο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 56ο λεπτό, λίγο μετά την επίτευξη του γκολ της Γκαμπάλα, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήθελε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός τον δικαίωσε, αφού "γέμισε" την περιοχή, ενώ μοίρασε την ασίστ στον Καμπέσας για το δεύτερο γκολ του "τριφυλλιού".

ΚΑΜΠΕΣΑΣ: Ο Μπράιαν Καμπέσας συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κάνει την ανατροπή και κατ' επέκταση την πρόκριση επί της Γκαμπάλα. Ο επιθετικός απ' το Εκουαδόρ πέρασε στο 62ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας ύστερα από όμορφη ντρίμπλα πάνω στον Γκουρμπάνοβ. Γενικότερα, οι αμυντικοί της Γκαμπάλα αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες απέναντι στον ταχύτατο εξτρέμ.

ΡΕΪΣ: Ο Νούνο Ρέις πέρασε στο 80ό λεπτό αντί του Μολίνς με στόχο να "κλείσει" τους χώρους και να βοηθήσει στον αμυντικό τομέα. Στα λεπτά που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος μέσος είχε μία θετική παρουσία, χωρίς, φυσικά, να μπορεί να κριθεί 100%.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ