ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ισόπαλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ στην Λεωφόρο με το τελικό 0-0 να μην ικανοποιεί καμία από τις δυο ομάδες και το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Αναστασίου. Στους κορυφαίους για το τριφύλλι οι Ζέκα, Νίνης, Σάντσεθ δεν βοήθησε καθόλου ο Ατζαγκούν.

ΛΟΥΚ ΣΤΙΛ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποιες δύσκολες φάσεις προς την εστία του καθώς η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ με τον Βάργκα έφυγε άουτ. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα στημένα με ελάχιστες μπάλες να πηγαίνουν στην εστία του. Επίσης δεν είχε προβλήματα με την μπάλα στα πόδια. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο μέχρι το 79' όταν και απείλησε για πρώτη φορά με τον Γκάλο αλλά ο Στιλ ήταν εκεί καθώς έπεσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο Νίκος Μαρινάκης βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο δεξί άκρο της άμυνας του τριφυλλιού και το θετικό ήταν πως από την πλευρά του δεν “έφαγε” φάσεις. Είτε έχοντας να αντιμετωπίσει τον Βάργκας, είτε τον Μάνταλο, είτε τον Μπαρμπόσα. Το κακό ότι ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε πολύ από τα δεξιά με τον Μαρινάκη να μην μπορεί να ολοκληρώσει όμως σωστά μια επιθετική ενέργεια, είτε με μια καλή σέντρα, είτε με μια σωστή τελική πάσα. Ανάλογη ήταν η παρουσία του και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μόνο που σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο έδωσε και περισσότερα φάουλ στους παίκτες της ΑΕΚ.

ΣΕΡΧΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ: Επανεμφάνιση για τον Ισπανό αμυντικό ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός, κέρδισε αρκετές μονομαχίες, δεν είχε πρόβλημα με τον Κρισάντους καθώς τον έχασε μόνο σε μια φάση όπου μάλιστα ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το μεγάλο συν για τον κεντρικό αμυντικό του τριφυλλιού ότι προσπαθούσε να κατευθύνει την άμυνα και έδινε συνεχώς οδηγίες για το που να πιέσουν και πως οι πράσινοι. Μάλιστα Ο Σάντσεθ ζητούσε συνέχεια από την άμυνα του να αναβαίνει αλλά ο Ταυλαρίδης δεν τον ακολουθούσε όπως έπρεπε.

ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ: Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Κρισάντους καθώς κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα. Έδειξε να φοβάται κάπως να ανεβάσει ψηλά την άμυνα και να κλείσει το κενό ανάμεσα στις γραμμές του Παναθηναϊκού. Απέφυγε τα λάθη σε σχέση με το ματς στην Τούμπα και δεν ρίσκαρε σε καμία περίπτωση. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά και του έχει γίνει ένα πέναλτι σε κράτημα του Λαμπρόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ: Ο Ντάνιελ Πράνιτς επανήλθε και αυτός στο αρχικό σχήμα αλλά όχι σε μια θέση στη μεσαία γραμμή αλλά στο αριστερό άκρο της άμυνας των πράσινων. Ο Κροάτης κράτησε τη θέση του στην άμυνα αλλά ήταν αυτός που λείπει από το αριστερό άκρο στην κλασική ευκαιρία του Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρασε δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα αμυντικά ενώ επιθετικά προσπάθησε να βγει στην επίθεση αλλά λιγοστές φορές η μπάλα πήγε από τα αριστερά. Χαρακτηριστικά σε όλο το ματς πρέπει να έγιναν 20 επιθέσεις από τα δεξιά από τον Μαρινάκη και μόλις 10 από τα αριστερά. Βέβαια ούτε ο Κροάτης μπόρεσε να έχει μια σωστή τελική μεταβίβαση ή καλή σέντρα για να απειλήσουν οι πράσινοι.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΓΟΣ: Αγωνίστηκε για 37' λεπτά και έγινε αλλαγή αναγκαστικά εξαιτίας ενός τραυματισμού. Στο διάστημα που έπαιξε δεν άφησε τη θέση του, μπροστά από τα δυο στόπερ, είχε αρκετά τρεξίματα έκανε αρκετά δυνατά αλλά καθαρά μαρκαρίσματα κερδίζοντας μπάλες για τους πράσινους αλλά δεν απέφυγε και τα λάθη. Μάλιστα ένα από αυτά παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την πράσινη άμυνα αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν το εκμεταλλεύτηκαν με τη χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου.

ΖΕΚΑ: Πολλά χιλιόμετρα και πάλι από τον Πορτογάλο μέσο που πάτησε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου της Λεωφόρου προσπαθώντας να ανταποκριθεί στον ρόλο του και δη στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο αρχηγός των πράσινων έβγαλε και πάθος στο παιχνίδι του και κέρδισε πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Επιθετικά προσπάθησε όσο μπορούσε να βγάλει τους πράσινους στην επίθεση αλλά δεν βρήκε κενούς χώρους για να μοιράσει σωστά το παιχνίδι.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΊΝΗΣ: Από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος ζήταγε συνέχεια την μπάλα στα πόδια του για να κάνει παιχνίδι και τις περισσότερες φορές μοίρασε σωστά το παιχνίδι για την ομάδα του. Ο Νίνης ήταν από τους παίκτες που έψαξε την τελική με σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή με καλύτερο όλων αυτό στο 74' όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπαρόχα. Επίσης είχε πολλά τρεξίματα και προσπάθησε να βγάλει και πίεση στους αντίπαλους επιθετικούς και μέσους της ΑΕΚ. Αντικαταστάθηκε στο 84' από τον Καλτσά.

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ: Στο πρώτο του ντέρμπι ο Φιλανδός στην Ελλάδα ξεκίνησε βασικός και στην διάρκεια του πρώτου μέρους έπαιξε σε δυο θέσεις. Αυτή του αριστερού εσωτερικού μέσου και εν συνεχεία όταν βγήκε ο Λαγός ως δεξιός εσωτερικός μέσος καθώς ο Ζέκα πήγε ως αμυντικό χαφ. Ο Λουντ δεν ήταν αρνητικός και έβγαλε κάποια τρεξίματα και είχε καλές τοποθετήσεις. Δεν είχε σωστές μεταβιβάσεις ενώ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μέσους των πράσινων δεν ζήτησε τόσο πολύ την μπάλα στα πόδια του. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κουτρουμπή προκειμένου ο άσος του τριφυλλιού να καλύψει τη θέση του Λαγού.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ: Δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο σε άλλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Έμεινε αρκετά μακριά από την περιοχή καθώς πολλές φορές τραβήχτηκε πλάγια αλλά η τελική του πάσα ήταν λανθασμένη. Είχε μια πολύ ωραία έμπνευση στο 31' όπου πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Μπαρόχα από τα 40 μέτρα αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πρόλαβε και μπλόκαρε. Στο δεύτερο μέρος δεν απείλησε ούτε μια φορά και μόνο προσπαθούσε να βγάλει πίεση και να σπάσει σωστά την μπάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ: Μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και έδειξε ότι αν τροφοδοτηθεί σωστά θα αποτελέσει πηγή κινδύνου για την εστία της ΑΕΚ. Ο Σουηδός όμως ελάχιστες φορές πήρε την μπάλα στα πόδια του όπως θα ήθελε. Όταν την πήρε απείλησε όπως στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο 46' που είδε τον κεραυνό που επιχείρησε να καταλήγει μετά την επέμβαση του Μπαρόχα στο δοκάρι. Ο Μπεργκ κέρδισε αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και προς την άμυνα της ΑΕΚ, άνοιξε σωστά την μπάλα στα πλάγια, πότε στον Καρέλη, πότε στο Νίνη, πότε στον Ατζαγκούν αλλά ποτέ δεν την πήρε ξανά σωστά για να απειλήσει.

Οι αλλαγές

ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Μπήκε στο πρώτο μέρος αντί του Τάσου Λαγού για να βγάλει πίεση, να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει επιθετικά. Πλην της πίεσης δεν κατάφερε να κάνει τίποτα άλλο στο διάστημα που αγωνίστηκε. Έκανε πολλά λάθη, έχανε την μπάλα σε καίρια σημεία όπου οι πράσινοι θα μπορούσαν να βγάλουν επιθέσεις και ήταν πολύ αρνητικός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους για να αντικαταστήσει τον Λαγό και να αγωνιστεί μπροστά από τα δυο στόπερ. Αμυντικά έδεσε το κέντρο, δεν είχε προβλήματα αλλά επιθετικά ο Κουτρουμπής δεν είναι ο παίκτης που θα απειλήσει ή θα μπορέσει να δώσει μια σωστή τελική για να βγει το τριφύλλι σε θέση για γκολ και αυτό το θέλει ο καθένας από το αμυντικό χαφ των πράσινων.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ: Μπήκε στο 85' της αναμέτρησης και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί η απόδοση του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ