ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχοντας ως κορυφαίους τους Ατζαγκούν, Καρέλη και Κουτρουμπή. Το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των πράσινων.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τούμπα και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Θεσσαλονίκη χάρη στα γκολ του Ατζαγκούν και του Καρέλη. Οι περισσότεροι πράσινοι ανταποκρίθηκαν στους ρόλους που τους είχε δώσει ο Αναστασίου ενώ η κορυφαία τριάδα ήταν οι Ατζαγκούν, Καρέλης, Κουτρουμπής.

ΣΤΙΛ: Αρκετά καλή η παρουσία του Άγγλου σε ένα ακόμα παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε γκολ από φάουλ στην γωνία του ίσως δεν έχει τόσο μεγάλη ευθύνη. Και αυτό γιατί δεν περιμένει να περάσει η μπάλα με τον Πέτριτς ουσιαστικά να μην πηδάει καθόλου. Στο υπόλοιπο ματς ήταν αρκετά σταθερό στις επεμβάσεις του, στις εξόδους του και φυσικά με την μπάλα στα πόδια. Ο Άγγλος συνεχίζει τις πολύ καλές παρουσίες του κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού.

ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ: Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον ξεκούραστο Μπούρμπο με σκοπό να περιορίσει την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα αριστερά και τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ελάχιστες φάσεις από τις πτέρυγες και δη από την πλευρά του Μπούρμπου. Ο δεξιοπόδαρος μπακ δεν ανέβηκε τόσο πολύ στο παιχνίδι για να βοηθήσει και επιθετικά αλλά όπως φάνηκε δεν είχε αυτές τις εντολές και η παρουσία του κρίνεται απολύτως θετική.

ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ: Θετικός ο Κροάτης στόπερ που μαζί με τον Κουτρουμπή εξουδετέρωσαν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και δη τον Αθανασιάδη. Ο Κροάτης από το 20' έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού στο χτυπημένο του δάκτυλο και άντεξε μέχρι το 74' της αναμέτρησης όπου και παραχώρησε την θέση του στον Τριανταφυλλόπουλο. Αν και τραυματίες κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντιπάλους του και βοήθησε αρκετά τους πράσινους.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού ο οποίος στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν και ο αρχηγός του τριφυλλιού. Δεν έχασε μονομαχία στα ενενήντα λεπτά του αγώνα έχοντας μόνο μια κακή στιγμή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης που όμως δεν στοίχισε στο τριφύλλι. Ο Κουτρουμπής ήταν κυρίαρχος σε κάθε εναέρια μονομαχία και θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο αν δεν ξαφνιαζόταν όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι στην κεφαλιά του Δώνη.

ΝΑΝΟ: Κράτησε την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και δεν δέχτηκε φάσεις από την πλευρά του. Περιορίστηκε όμως στο αμυντικό κομμάτι καθώς ανέβηκε ελάχιστες φορές. Ο Νάνο φάνηκε κυρίως στις εκτελέσεις των στημένων από πλευράς Παναθηναϊκού και είχε μάλιστα και ένα πολύ καλό φάουλ πάνω από την εστία του Γλύκου. Το θετικό για τους πράσινους είναι πως αμυντικά τα πήγε καλά.

ΔΩΝΗΣ: Θετική η παρουσία του νεαρού μέσου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Δώνης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 8 αλλά στάθηκε άτυχος στην κεφαλιά του που βρήκε στο δοκάρι. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να μην πήρε πολλές προσπάθειες στα πόδια του αλλά κράτησε την θέση του, απέφυγε τα λάθη και βοήθησε ουσιαστικά το τριφύλλι να φτάσει στην νίκη επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Θεσσαλονίκη.

ΜΠΟΥΙ: Αν κάποιος πλην του Πράνιτς δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο αυτός ήταν ο Μπούι. Ο Ολλανδός μέσος βοήθησε ελάχιστα το τριφύλλι ενώ δέχτηκε και μια τσάμπα κάρτα στο 39' λεπτό της αναμέτρησης δείχνοντας εκνευρισμένος χωρίς λόγο. Ο Μπούι προσπάθησε στην διάρκεια του αγώνα να βοηθήσει τους πράσινους και να φανεί χρήσιμος για το τριφύλλι αλλά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει.

ΠΡΑΝΙΤΣ: Αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και κρατούσε συνέχεια την θέση του μην βγαίνοντας μπροστά. Δεν φάνηκε πολύ στην αναμέτρηση και βοήθησε ουσιαστικά μόνο στο αμυντικό κομμάτι και όχι στην επιθετική ανάπτυξη των αντιπάλων. Κάτι απολύτως λογικό. Ο Κροάτης αντικαταστάθηκε στο 68' από τον Λαγό στην προσπάθεια του Γιάννη Αναστασίου να δώσει στην ομάδα του μεγαλύτερη δύναμη και τρεξίματα στον χώρο του κέντρου.

ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας. Με φόρα από το παιχνίδι με τους Ολλανδούς όπου είχε χριστεί σκόρερ βοήθησε τα μέγιστα το τριφύλλι σε άμυνα, βγάζοντας πίεση, αλλά και επίθεση με καλές μεταβιβάσεις και φυσικά το γκολ του. Ο Νιγηριανός είναι μέσα σε κάθε καλή στιγμή των πράσινων στην διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξε και τραυματίας καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλες αλλαγές και βοήθησε όσο μπορούσε.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Πολύ καλός στα 60' που αγωνίστηκε πριν δώσει την θέση του στον Πέτριτς. Ο άσος των πράσινων πότε από τα δεξιά, πότε από τα αριστερά ταλαιπώρησε με την ταχύτητα του και την τεχνική τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο. Από τον ίδιο άλλωστε ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού καθώς κάνει πολύ καλή ενέργεια από τα αριστερά και κάνει την παράλληλη μπαλιά προς τον Ατζαγκούν που έρχεται ως τρέιλερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Στην τριάδα των καλύτερων μαζί με τους Ατζαγκούν και Κουτρουμπή. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε ως μοναδικός προωθημένος σε έναν άχαρο ρόλο στην Τούμπα και τα πήγε εξαιρετικά. Πέτυχε ένα γκολ το οποίο ξεκίνησε από τον ίδιο και το οποίο στη συνέχεια το πέτυχε χάρη στην μαχητικότητα που έδειξε να κυνηγήσει την φάση μέχρι τέλους και φυσικά στην πολύ ωραία κίνηση που έκανε στον χώρο. Ο Καρέλης είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

ΠΕΤΡΙΤΣ: Αντικατέστησε τον Κλωναρίδη στο 60' με σκοπό να υπάρξουν ανάσες στην πράσινη επίθεση, να κρατήσει μπάλα και να κερδίσει φάουλ. Προερχόμενος από μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Αϊντχόφεν μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και είχε θετική παρουσία. Μοναδικό του λάθος ότι δεν πηδάει στο φάουλ που δέχεται το γκολ το τριφύλλι. Είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να βάλει μια γκολάρα ακόμα μετά το τέρμα επί των Ολλανδών.

ΛΑΓΟΣ: Μπήκε στο 68' αντί του Πράνιτς με σκοπό να δέσει το κέντρο, να δώσει ανάσες και τρεξίματα. Ο Λαγός τα κατάφερε και βοήθησε αμυντικά τους πράσινους όσο έπρεπε αλλά και επιθετικά ώστε να βγει η ομάδα μπροστά. Καλή η παρουσία του παρά το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 74' της αναμέτρησης αντί του Σίλντενφελντ, αγωνίστηκε για ένα τέταρτο, στάθηκε καλά αλλά η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ