ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Κρήτη "πληγώνει" τον Παναθηναϊκό

Η Κρήτη "πληγώνει" τον Παναθηναϊκό
Άντιτς INTIME SPORTS

Η νίκη του Πλατανιά επί του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να αφήσει τους πράσινους εκτός Ευρώπης. Διαβάστε πόσες φορές ομάδες από την "Κρήτη" έχουν πληγώσει το "τριφύλλι" τα τελευταία 16 χρόνια (videos)

Ο νεοφώτιστος Πλατανιάς νίκησε για τρίτη και... φαρμακερή φορά φέτος τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας τον τρεις βαθμούς μακριά από την 5η θέση και τα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που οι πράσινοι δεν καταφέρουν να πετύχουν το μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει, τότε η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια για τον σύλλογο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σύλλογος από την Κρήτη "πληγώνει" τον Παναθηναϊκό, αφού τα τελευταία δεκαέξι άλλες τρεις φορές έχει συμβεί το ίδιο. Δυο φορές για το Κύπελλο Ελλάδας και μία για την Ευρώπη.

Πλατανιάς, Εργοτέλης και ΟΦΗ σημάδεψαν με τα αποτελέσματα τους τη χρονιά των πράσινων. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά...

Μετά τον θρίαμβο η πτώση

Η σεζόν 1995-1996 ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Πρωτάθλημα και εκπληκτική πορεία μέχρι τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ με διπλό στην έδρα του Άγιαξ. Κανείς δεν μπορούσε, όμως, να φανταστεί στη συνέχεια.

Οι πράσινοι το 1996-1997 τερματίζουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μένουν εκτός Ευρώπης με τον ΟΦΗ να παίρνει δυο κρίσιμες ισοπαλίες εντός και εκτός.

18/05/97 Α Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1

15/01/97 Α ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-0

Δέκα χρόνια μετά

Παναθηναϊκός και Εργοτέλης αναμετρούνται για τους "32" του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ομάδα της Κρήτης να βρίσκεται ακόμα στην δεύτερη κατηγορία (έχοντας τον μπόμπερ Ογκουνσότο με τα 32 γκολ στο ρόστερ).

Οι πράσινοι γνωρίζουν σκληρό αποκλεισμό με σκορ 1-0 στο 90ο λεπτό. Ο Ογκονσούτο κέρδισε το πέναλτι και ο Κόβατς το μετέτρεψε σε γκολ.

09/11/05 ΚΥΠ Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 1-0 πέναλτι 90' Κόβατς

Τη σκυτάλη πήρε ο Πλατανιάς

Φτάσαμε και στο "σήμερα" με τον Πλατανιά να κερδίζει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία σεζόν. Η μία νίκη ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας, αφήνοντας το "τριφύλλι" εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, ενώ οι άλλες δυο για το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Η τελευταία μάλιστα (το Σάββατο που μας πέρασε), είναι πιθανό να αφήσει τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης, δεκαέξι χρόνια μετά το κάζο με τον ΟΦΗ.

25/11/12 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-1

30/03/13 Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1

---------------------------------------------------------

09/01/13 ΚΥΠ Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1

23/01/13 ΚΥΠ Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ