ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ημέρα που έγινε Παναθηναϊκός

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ  "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ" ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ" ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σαν σήμερα, στις 31 Ιουλίου του 1922, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου δημοσιοποίησαν την ανακοίνωση με την τελική ονομασία του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1908, όμως δεν είχε από την αρχή τη σημερινή ονομασία του. Αντίθετα, άλλαξε τρία ονόματα (ΠΟΑ, ΠΠΟ και ΠΠΑΟ) μέχρι να καταλήξει στο τελικό του, που ήταν το τέταρτο στην ιστορία. Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Ιουλίου του 1922, όταν η διοίκηση του Συλλόγου κοινοποίησε την οριστική επιλογή των μελών: ΠΑΟ!

Προηγουμένως, ο Σύλλογος ονομαζόταν ΠΠΑΟ ή αναλυτικά Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος. Αυτό το όνομα προκαλούσε σύγχυση στους φιλάθλους, οι οποίοι μπέρδευαν τον ΠΠΑΟ και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, το ιστορικό σωματείο της Κυψέλης που ήταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της εποχής εκείνης.

Προκειμένου να πάψουν να συγχέονται οι δύο Σύλλογοι, η Γενική Συνέλευση του ΠΠΑΟ αποφάσισε στις 15 Μαρτίου του 1922 να υιοθετήσει ένα νέο όνομα, που έμελλε να είναι το τελευταίο και το πιο ένδοξο: Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος! Το "Πανελλήνιος" βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τον τίτλο και επιλέχθηκε μία λέξη που παραπέμπει στην καταγωγή του Συλλόγου, την Αθήνα.

Ωστόσο, χρειάστηκαν μερικοί μήνες για να κοινοποιηθεί η νέα ονομασία. Στις 31 Ιουλίου του 1922, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Χατζόπουλος και ο γενικός γραμματέας, Μιχάλης Παπάζογλου, υπέγραψαν την ανακοίνωση και γνωστοποίησαν σε όλους με επίσημη μορφή, ότι το νέο όνομα του Συλλόγου ήταν ΠΑΟ: Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος!

Η ημέρα που έγινε Παναθηναϊκός

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Μικρότερο γήπεδο, αλλά με δυνατότητα επέκτασης
Παναθηναϊκός: Η Γαλατά "βλέπει" τον Χατζηγιοβάνη
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ