ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "γκαστρωμένη" εβδομάδα στον Παναθηναϊκό

Η "γκαστρωμένη" εβδομάδα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την καθοριστική εβδομάδα διεργασιών πριν την «επόμενη μέρα» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τη θέση του προέδρου, η οποία παραμένει «ανοιχτή».

Οκτώ ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την έγκριση της ΑΜΚ η οποία θα είναι «φωτογραφική» για να ανοίξει και τυπικά (ξανά…) ο δρόμος προς τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το «PanAsiaInvestment»fund, οι διεργασίες για την «επόμενη ημέρα» κορυφώνονται, όμως ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν αμέτρητα, καθώς αμφότερες οι πλευρές, αλλά και οι στενοί συνεργάτες τους κρατούν κλειστό το στόμα τους.

Ακόμη – επί παραδείγματι- δεν έχει αποσαφηνιστεί γιατί «ακυρώθηκε» η αρχική συμφωνία να οριστεί ως ημερομηνία «λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018», όπωςαναφερόταν στην κοινή ανακοίνωση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ, της 5/5/2018 .

Η’ γιατί επί παραδείγματι δεν έγιναν όλες «οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου», όπως είχε τονίσει ο Γιάννης Αλαφούζος στη γραπτή δήλωσή του, της 5/7/2018 . Πέρασαν σχεδόν δυόμιση μήνες από τότε. Από την 5Ιουλίου. Ο Γιάννης Αλαφούζος όντως – απόλυτα συνεπής αυτή τη φορά στη δημόσια δέσμευσή του – κάλυψε με περίπου 17 εκατ. ευρώ την ΑΜΚ. Αλλά η πλευρά του Πιεμπονγκσάντ ακόμη δεν έχει βρει ούτε πρόεδρο, ούτε εκτελεστικό διευθυντή!

Επαφές έχουν γίνει με αρκετούς. Σίγουρα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο (και από την πλευρά Αλαφούζου και από την πλευρά Πιεμπονγκσάντ, χωρίς να έχει συζητήσει με κάποιον εκ των δύο όμως…). Σίγουρα – παλαιότερα – με τον πρώην πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Στράτο. Σίγουρα και με αρκετά «εξωποδοσφαιρικά» στελέχη. Από τον τραπεζικό και από τον εφοπλιστικό τομέα. Είναι, άλλωστε, δύο πεδία στα οποία τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και ο Βίκτωρας Ρέστης γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Σταύρος Λεκκάκος είναι ένας εξ’ αυτών . Είναι ένας από τους υποψήφιους για να αναλάβει σημαντικό πόστο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός της επόμενης ημέρας. Όμως προς το παρόν δεν έχει συμφωνήσει. Όπως και ουδείς άλλος για τη θέση του προέδρου. Ίσως αυτό να συμβεί μελλοντικά για τον Λεκκάκο, ο οποίος διέψευδε τις επαφές, αλλά παραμένει ψηλά στη λίστα των υποψήφιων. Μερικοί εκ των οποίων – αν όχι όλοι – τυγχάνουν και της «έγκρισης» του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου.

Άλλωστε, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το εξής ενδεχόμενο: να δούμε αλλαγές στη δομή, τη διάρθρωση και τα πρόσωπα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως το τέλος του μήνα (μετά τη Γ.Σ της 21Σεπτεμβρίου) ανεξάρτητα από το αν ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας έχει «δείξει» τα 10 εκατ. ευρώ για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να είναι «κοινής αποδοχής» μεταξύ Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ. Μέχρι να πάρει την ΠΑΕ ο Ταϊλανδός. Αν την πάρει βέβαια!

Η επόμενη εβδομάδα (ο Αλαφούζος και ο Πιεμπονγκσάντ είναι στο εξωτερικό και αναμένονται στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο) θα είναι η καθοριστική τελική ευθεία για πολλά. Προς το παρόν, «η κάλπη είναι γκαστρωμένη» όπως έλεγεο Χαρίλαος Φλωράκης. Και συνεπώς, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γεννήσει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ