ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Γενική Συνέλευση που "φωτογραφίζει" Πιεμπονγκσάντ

Η Γενική Συνέλευση που "φωτογραφίζει" Πιεμπονγκσάντ

Την Τετάρτη (22/8) στις 12:00μ.μ. είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού για να αλλάξει το άρθρο 10 του καταστατικού και να δίνει το δικαίωμα και σε ξένους επιχειρηματίες να κατέχουν μετοχές του συλλόγου.

Την Τετάρτη το μεσημέρι στις 12:00 θα συγκληθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από περίπου είκοσι μέρες. Και στην οποία τα μέλη της θα αποφασίσουν για την τροποποίηση στο άρθρο 10 του καταστατικού που έχει να κάνει με το ποιοι μπορούν να κατέχουν μετοχές του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά "φωτογραφίζει" τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ας δούμε τι αναφέρει το δεύτερο θέμα της Γενικής Συνέλευσης:

"Τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού. Εναρμόνιση με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί περιορισμών στην απόκτησης μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, συμφώνως με την τροποποίηση των άρθρων 69, 69Α Ν. 2725/1999 από τις διατάξεις των νόμων 3057/2002 και 4049/2012".

Η Γενική Συνέλευση που "φωτογραφίζει" Πιεμπονγκσάντ

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε κάποιον ξένο επενδυτή ή ξένη εταιρεία στην ηγεσία του θα αλλάξει το άρθρο 10 και θα δώσει τη δυνατότητα και σε πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας (εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) να πάρει μετοχές του Παναθηναϊκού μετά από έλεγχο και άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις σχετικές περιπτώσεις.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση όπως φαίνεται και στην φωτογραφία θα μετοχοποιηθεί και ένα μέρος του ομολογιακού δανείου που είχε πάρει από την Τράπεζα Πειραιώς το 2015 ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ