ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η FIFA περιμένει τον Παναθηναϊκό την 31η Μαρτίου

The FIFA logo at the headquarters Zurich, Switzerland, on Monday Oct. 29, 2007. FIFA's executive committee voted unanimously to end its policy of rotating the hosting of World Cups through its six continental confederations.  (AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt)
The FIFA logo at the headquarters Zurich, Switzerland, on Monday Oct. 29, 2007. FIFA's executive committee voted unanimously to end its policy of rotating the hosting of World Cups through its six continental confederations. (AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt) ASSOCIATED PRESS

Μέχρι το τέλος του μήνα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες για την αδειοδότηση, αλλά και τις αντίστοιχες προς τη FIFA. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Αν δεν προκύψει χρονική μετάθεση από την ΕΠΟ (με τη συναίνεση της UEFA), τότε η 31η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που μπορεί ο Παναθηναϊκός να ρυθμίσει τις οφειλές που είχε έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017. Εφόσον δεν τα καταφέρει, τότε δεν θα πληροί τα κριτήρια για να πάρει άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει μόνο με υποβιβασμό, αλλά και με απαγόρευση μεταγραφών... Η αρμόδια επιτροπή της FIFA έχει δεχτεί αρκετές προσφυγές για ανεξόφλητες οφειλές του Τριφυλλιού και έχει δώσει προθεσμία για την εξόφληση τους μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η πληροφορία για την ημερομηνία προέρχεται από τον δικηγόρο του Ιβάν Ιβανόφ, ο οποίος ανέφερε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους ότι περιμένει τις εξελίξεις στις αρχές Απριλίου. Εκτός από τον Βούλγαρο στόπερ, η ΠΑΕ χρωστάει λεφτά στους Αμβούργο, Κιέβο, Σαμπά, κ.α.

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του, τότε από την 1η Απριλίου η FIFA αναμένεται να επιληφθεί των ανοιχτών ζητημάτων. Θεωρητικά, υπάρχει μεγάλη γκάμα ποινών που προβλέπει ο κανονισμός, αλλά ανεπίσημα η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ενημερώσει ότι η απαγόρευση μεταγραφών μοιάζει αναπόφευκτη.

Συνολικά, τα χρέη του Παναθηναϊκού που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Τα 3 εκατομμύρια ευρώ χρειάζονται για την αδειοδότηση, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν υποχρεώσεις μετά την 1η Ιανουαρίου. Δεν είναι μεγάλο ποσό, αλλά από τη στιγμή που ο Αλαφούζος έχει διακόψει τη χρηματοδότηση, δεν υπάρχει εναλλακτική.

Photo Credits: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός και ΑΕΚ ψήφισαν υπέρ του... Παναθηναϊκού
Τα δύο τελευταία σωσίβια του Παναθηναϊκού
Η UEFA αποφασίζει για την παράταση στο θέμα της αδειοδότησης
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν πρόκειται να υποβιβαστούμε"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ