ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "έκρηξη" Ουζουνίδη λόγω του Λεντέσμα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Κριστιάν Λεντέσμα στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου, αναφέρεται στο μέλλον του 33χρονου αμυντικού χαφ και παραθέτει πόσα τον έχει πληρώσει ο Παναθηναϊκός έως τώρα.

Δεν χρειάζονται επεξήγηση οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Είναι σαφές από αποσπάσματα των λεγομένων του, ότι ο Εβρίτης έχει καταλήξει ότι ορισμένοι παίκτες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν ή δεν μπορούν να το πράξουν και προτίθεται να τους θέσει εκτός ομάδας.

"Είχα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να σεβαστούν την ομάδα και τον εαυτό τους. Κάποιοι δεν το έκαναν, άρα θα δούμε τι θα κάνουμε και εμείς τώρα" ήταν η μομφή του Ουζουνίδη, που καταδεικνύει την οριστική εκτίμηση του για κάποιους στο ρόστερ.

Όσο για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει, την αποτύπωσε σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του: "Να είναι στην ομάδα κάποιος ξένος που να έχει απόδοση μηδέν, καλύτερα ας βάλουμε κάποιο νέο παιδί".

Ακόμα, επιθυμώντας να οριοθετήσει τις ενέργειες του από εδώ και στο εξής, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας για τις διαθέσεις του... "Δεν θα μείνω στα ονόματα και στα συμβόλαια, όσοι με ξέρουν το ξέρουν αυτό" ήταν το σχόλιο του.

Αλλά και κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο της Ριζούπολης, ο Ουζουνίδης δέχτηκε προτροπές να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ομάδα και η λακωνική απάντηση του ήταν "Θα τα αλλάξω".

Η προσωποποίηση στον Λεντέσμα

Περαιτέρω, στην προσωποποίηση των ευθυνών που αποδίδει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πρώτος είναι ο Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός χαφ πήρε την ευκαιρία του αλλά αντί να αποδείξει την αξία και την ποιότητα του, ήταν κακός, επιπόλαιος, έως και αδιάφορος σε μερικές φάσεις.

Χαρακτηριστικότερη ήταν μία φάση γύρω στο 30ο λεπτό, όταν ο Λεντέσμα έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή σημαδεύοντας παίκτη του Απόλλωνα, αλλά δεν κυνήγησε τον αντίπαλο και τον άφησε να κατευθυνθεί στην περιοχή του Παναθηναϊκού, γεγονός που προκάλεσε την "έκρηξη" του Ουζουνίδη στον πάγκο. Εξ' ου και η αντικατάσταση του Αργεντινού χαφ με τον Ρόμπιν Λουντ στο ημίχρονο...

Δεν αποκλείεται η παρουσία του 33χρονου στην ενδεκάδα την Πέμπτη (16/12) να ήταν η τελευταία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Κρίστοφερ Σάμπα θα αποχωρήσει σίγουρα τον Ιανουάριο και ίσως ο Λεντέσμα να τον ακολουθήσει, αφού ο ίδιος δεν νιώθει άνετα και ο Ουζουνίδης δεν παίρνει αυτά που θέλει.

Ασφαλώς, ο Λεντέσμα δεν ευθύνεται για αυτά που δεν μπορεί να κάνει στο γήπεδο στην ηλικία των 33 ετών. Ωστόσο, δεν δείχνει διάθεση να πείσει τον προπονητή του ότι μπορεί να προσφέρει άλλα χαρακτηριστικά στον Παναθηναϊκό και μοιάζει να έχει "αδειάσει" ψυχολογικά μετά την απομάκρυνση του Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία.

Το συμβόλαιο και οι όροι

Ο Λεντέσμα δεσμεύεται με κλειστό διετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ έως τον Ιούνιο του 2018, με τις υπογραφές να πέφτουν το καλοκαίρι του 2016. Η συμφωνία προβλέπει πάγιες αποδοχές ύψους 120.000 ευρώ, ενώ δικαιούται άλλες 50.000 ευρώ ως πριμ εισόδου στους ομίλους του Europa League και με κάθε συμμετοχή του, προσθέτει 7.000 ευρώ στο λογαριασμό του. Έως τώρα έχει 15 συμμετοχές, οπότε θα λάβει 105.000 ευρώ. Στο σύνολο, η ετήσια αμοιβή και τα κερδισμένα πριμ έχουν αποφέρει στον Αργεντινό μέχρι στιγμής 275.000 ευρώ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ