ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η εκδοχή του Παναθηναϊκού για το "τέλος" του Φρατζέσκου από την Κ-20

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Φραντζέσκος EUROKINISSI

Από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι ο Κώστας Φρατζέσκος είχε ενημερωθεί για τις ανακατατάξεις στην ακαδημία εδώ και καιρό και εξηγούν το σκεπτικό τους για τις αλλαγές.

Τη δική τους εκδοχή για για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Κώστα Φρατζέσκο, δίνουν από τον Παναθηναϊκό. Όπως υποστηρίζουν στο Τριφύλλι, έχουν αγανακτήσει με τη διαστρέβλωση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων από μερίδα του Τύπου, διότι η ενημέρωση του Φρατζέσκου σχετικά με το "τέλος" του από τη θέση του προπονητή της Κ-20 δεν έγινε την τελευταία στιγμή, αλλά πριν από την ολοκλήρωση της προηγούμενης σεζόν.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί πριν καν φύγουν οι ποδοσφαιριστές για διακοπές. Συγκεκριμένα, μετά από μία συνάντηση των Νταμπίζα, Φύσσα και Φρατζέσκου, ο τελευταίος φέρεται να ενημερώθηκε ότι η προώθηση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στην ομάδα Κ20 από την Κ17 σχετίζεται με την ταυτόχρονη προώθηση των περισσότερων παιδιών. Επομένως, σύμφωνα με την ΠΑΕ, η μετάθεση του Φρατζέσκου στην Κ17 δεν αποφασίστηκε από τους Νταμπίζα και Φύσσα επειδή είναι δυσαρεστημένοι με τη δουλειά του, αλλά επειδή θεωρούν καταλληλότερο να δουλέψουν τα παιδιά από την Κ17 με τον ίδιο προπονητή (Συλαϊδόπουλο) και στην Κ20.

Με βάση τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, για τις αλλαγές στην ακαδημία και τις αιτίες τους είχαν ενημερωθεί ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, οι οποίοι τις ενέκριναν. Οι ανακοινώσεις για το οριστικό πλάνο που θα έχει η ακαδημία τη νέα σεζόν καθυστέρησε λόγω των επικείμενων εξελίξεων στο ιδιοκτησιακό, όμως δεν επιδέχονται περαιτέρω αναβολών.

Επιπροσθέτως, στο Τριφύλλι τονίζουν ότι κατανοούν τις φιλοδοξίες κάθε προπονητή, αλλά καμία δεν μπαίνει πάνω από το πάνω από το γενικό καλό της ομάδας και την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ. Επαναλαμβάνουν ότι δεν αμφισβητούν τις ικανότητες του Φρατζέσκου και ότι έλαβαν μία απόφαση με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Ακόμα, συμπληρώνουν ότι το ροτέισον στους προπονητές των τμημάτων υποδομής αποτελεί μία συνήθη πρακτική στο εξωτερικό.

Από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Νταμπίζας με τον Κώστα Φρατζέσκο, μετά από συνεννόηση του τεχνικού διευθυντή με τον Τάκη Φύσσα, εξηγήθηκε το σκεπτικό της απόφασης. Ο Φρατζέσκος φέρεται να έκρινε προσβλητική και υποτιμητική την μετάθεση του στην ομάδα Κ17 και απάντησε ότι δεν τη δέχεται. Συγκεκριμένα, από την ΠΑΕ του αποδίδουν τη φράση «θέλω να με διώξετε». Από την ΠΑΕ τονίζεται ότι ουδείς θελησε να τον διώξει και ότι εκείνος θα αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του. Ωστόσο, του επισημάνθηκε ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία απόφαση του που θα έχει οικονομικό χαρακτήρα και θα εμπίπτει σε διοικητικό θέμα.

Από τον Παναθηναϊκό προέτρεψαν τον Φρατζέσκο να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας τους και επανέλαβαν ότι δεν αμφισβητούν την προπονητική αξία του. Όσο για τις αναφορές περί ανήθικης στάσης του Συλλόγου απέναντι στον Φρατζέσκο, τις θεωρούν μονόπλευρες και τις χαρακτηρίζουν "διαστρέβλωση της πραγματικότητας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ