ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η εφορία και τα παράπονα των πιστωτών του Παναθηναϊκού

Η εφορία και τα παράπονα των πιστωτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συγκέντρωση των πιστωτών του Παναθηναϊκού και το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για όσα συζητήθηκαν σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων.

Το δεύτερο σκέλος της πρωτοβουλίας της ΠΑΕ για να επιτύχει τη συνεννόηση με τους πιστωτές της, πραγματοποιήθηκε με συγκέντρωση σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων, την Παρασκευή (15/12). Οικοδεσπότες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος και ο νομικός, Άλκης Παπαντωνίου.

Η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διοργάνωση της Ζυρίχης, κάτι που θεωρούταν αναμενόμενο, αφού προσήλθαν Έλληνες μάνατζερ, εκπρόσωποι εταιριών, ομάδων και δικηγόροι ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, καταγράφηκαν αρκετές απουσίες που δημιουργούν προβληματισμό στη διοίκηση, αναφορικά με τις προθέσεις των απόντων.

Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ UEFA

Οι Κωνσταντίνου και Τουμαζάτος εξήγησαν στους παριστάμενους ότι ο Παναθηναϊκός διανύει κρίσιμη χρονική συγκυρία και θα καταρρεύσει εάν κληθεί να αποπληρώσει επί τόπου τις οφειλές του. Τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει και ταυτόχρονα, να μην χάσει κανένας τα λεφτά του, είναι να συμφωνήσουν όλοι σε σχέδιο διαχείρισης των χρεών.

Η πρόταση των "πράσινων" διοικούντων προβλέπει τρίμηνο "πάγωμα" πληρωμών (Δεκέμβριος - Ιανουάριος - Φεβρουάριος), τριετή περίοδο εξόφλησης αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2018, πωλήσεις ποδοσφαιριστών και περιστολή δαπανών σε όλα τα επίπεδα.

Όπως τόνισε ο Τουμαζάτος, το Financial Control Panel της UEFA θεώρησε υλοποιήσιμο το σχέδιο που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού και αποφάσισε να δώσει προθεσμία για την εφαρμογή του. Στην περίπτωση που θα το έκρινε ανέφικτο, είναι ξεκάθαρο ότι θα υπήρχε διαφορετική απόφαση.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Από τους παριστάμενους πιστωτές εκφράστηκαν αρκετές απορίες για το πλάνο, ενώ πολλοί επισήμαναν την έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι πολλές συμφωνίες στο παρελθόν δεν τηρήθηκαν με ευθύνη του Τριφυλλιού και για αυτό οι ίδιοι είναι διστακτικοί στο να αποδεχθούν τα προτεινόμενα. Ωστόσο, όλοι αναγνώρισαν ότι η κατάρρευση του Παναθηναϊκού δεν εξυπηρετεί κανέναν και θα προκαλούσε πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα άλλο αίτημα που εξέφρασαν μερικοί πιστωτές είναι η ιεράρχηση των οφειλών. Σε κάποιους οφείλονται χρήματα για τις υπηρεσίες τους, όμως άλλοι περιμένουν λεφτά για να ρυθμίσουν εκκρεμότητες με την Πολιτεία, όπως την Εφορία ή με προμηθευτές, συνεργάτες κ.α. Ειδικά οι δεύτεροι, επείγονται αφού απειλούνται με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ή με απαγόρευση συναλλαγών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού εξέφρασαν την κατανόησή τους και υποσχέθηκαν να δώσουν προτεραιότητα σε τέτοιες υποθέσεις. Καταλήγοντας, τόνισαν ότι από την επόμενη εβδομάδα, η ΠΑΕ θα επικοινωνεί με κάθε πιστωτή ξεχωριστά, προκειμένου να αναλύσει την οφειλή του και να ειδικεύσει την πρόταση αποπληρωμής. Η διοίκηση επιθυμεί να ρυθμίσει τις πιο επείγουσες εκκρεμότητες και να εξοφλήσει συντομότερα τα μικρά ποσά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ