ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η διαχείριση της επόμενης μέρας στον Παναθηναϊκό

Η διαχείριση της επόμενης μέρας στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου καλείται να αξιοποιήσει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης και να επαναφέρει το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, έχοντας την υποστήριξη του Αλαφούζου και προσδοκώντας στη συνδρομή των ποδοσφαιριστών του.

Το διήμερο της Παρασκευής (2/10) και του Σαββάτου (3/10) ενίσχυσε τη θέση του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό. Αρχικά, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέστησε σαφές ενώπιον των ποδοσφαιριστών ότι ο προπονητής δεν πρόκειται να αλλάξει και μία ημέρα αργότερα, επιτεύχθηκε το διπλό στα Πηγάδια επί της Skoda Ξάνθης με 0-1.

Πλέον, με την πρωτόγνωρη πίεση της προηγούμενης εβδομάδας να έχει παρέλθει και με αρκετό χρόνο στη διάθεση του ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα, ο Αναστασίου αισθάνεται πιο σίγουρος. Διότι, τουλάχιστον προσωρινά, τα σενάρια για την απομάκρυνση του θα εκλείψουν και η αμφισβήτηση των οπαδών και του Τύπου θα περιοριστεί.

Φυσικά, η κατάσταση δεν μεταβάλλεται ως δια μαγείας για τον Αναστασίου. Αντίθετα, τα προβλήματα παραμένουν και το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η διαχείριση της επόμενης ημέρας στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό είναι το προπονητικό επιτελείο να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα και να βελτιώσει την ομάδα, προκειμένου να μην επανέλθει σύντομα σε αρνητική θέση.

Με την ομιλία του στα αποδυτήρια των Πηγαδίων, ο Αναστασίου επιχείρησε να συσφίξει τις σχέσεις του με τους παίκτες του. Με την ψυχολογία όλων να έχει τονωθεί και την ηρεμία να κυριαρχεί, στις επόμενες ημέρες έχει στόχο να επαναφέρει το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε. Το αν θα το πετύχει είναι ένα ερώτημα, αλλά ο Αναστασίου γνωρίζει πρώτος απ’ όλους τη σημασία που έχει η επιτυχία του εγχειρήματος του.

Εξυπακούεται πως και οι παίκτες κατανοούν ότι οφείλουν να συνεργαστούν με τον προπονητή τους, για να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των οπαδών. Ακόμα και αν έχουν τις ενστάσεις τους, επιβάλλεται να τις παραμερίσουν για να συμβάλλουν στην επιτυχία του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, αυτό ήταν το μήνυμα που τους έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος, όταν τους μίλησε στο «Γεώργιος Καλαφάτης»…

Μόνο με συνεχόμενες νίκες ο Παναθηναϊκός θα διατηρηθεί στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή και αυτός είναι ο κοινός στόχος όλων: της διοίκησης, του προπονητικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών.

Ζήτησε ανάλογη συνέχεια ο Αλαφούζος

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Skoda Ξάνθης, ο Γιάννης Αλαφούζος επικοινώνησε με τον Γιάννη Αναστασίου και τον συνεχάρη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε ότι τον πιστεύει και του ζήτησε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στα αποτελέσματα, καθώς και βελτίωση στην απόδοση της ομάδας.

Ο Αλαφούζος έχει αναχωρήσει για το εξωτερικό, αλλά ενημερώνεται διαρκώς για τα ζητήματα του Παναθηναϊκού από τους συνεργάτες του και επικοινωνεί αρκετές φορές με τον Αναστασίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ