ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αλλαγή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, δεν αλλάζει την ΠΑΕ

Η αλλαγή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, δεν αλλάζει την ΠΑΕ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα συνεχίσει να διοικεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού η αλλαγή της διοίκησης της Συμμαχίας δεν επηρεάζει τη δική του παραμονή. Το Sport24.gr εξηγεί.

Το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που θα προκύψει από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, δεν θα περιλαμβάνει τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, βάση του καταστατικού του σωματείου λαϊκής βάσης και η θέση του θα αναληφθεί από άλλον υποψήφιο.

Η μη εκλογή του Αλαφούζου στην προεδρία της ΠΣ, επηρεάζει και τη διατήρηση του στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ; Σε καμία περίπτωση, αφού πρόκειται για δύο ξεχωριστές νομικές οντότητες και το Sport24.gr εξηγεί γιατί.

Ακόμα και αν δεν αποτελεί μέλος του ΔΣ της Συμμαχίας, μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του ως εκπρόσωπος της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, στην επικείμενη ΓΣ του Δεκεμβρίου.

Επιπροσθέτως, ο Γιάννης Αλαφούζος ελέγχει την εταιρία Sortivo International, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ. Θεωρητικά, ο Αλαφούζος έχει τη δυνατότητα να ορίσει όλο το ΔΣ της ΠΑΕ, χωρίς να χρειαστεί τη συναίνεση της Συμμαχίας, ένα δικαιώμα που όμως δεν πρόκειται να εξασκήσει, αφού θα ήταν σαν να απαξίωνε ο ίδιος τη λαϊκή βάση, την οποία ευαγγελίζεται από τις αρχές του 2012.

Παρά την αποχώρηση του από τη διοίκηση της Συμμαχίας, ο Αλαφούζος εξακολουθεί να καθορίζει τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, εφόσον παραμένει και ο βασικός χρηματοδότης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ