ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Αλ Αΐν δίνει τη λύση για τις πληρωμές στις 30/9

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρειάζεται λεφτά για να εξαργυρώσει επιταγές στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στη ρύθμιση της Εφορίας τα πρώτα έσοδα από την ΕΡΤ. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Την προηγούμενη εβδομάδα το λογιστήριο της ΠΑΕ ενημέρωσε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι χρειάζεται 3,85 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Πρόκειται για τη ρύθμιση της Εφορίας, ασφαλιστικές εισφορές, τήρηση διακανονισμών και την καταβολή της δόσης του Οκτωβρίου στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Τη Δευτέρα (24/9) η ΠΑΕ εισέπραξε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από την ΕΡΤ στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αποπλήρωσε τις οφειλές στην Εφορία, που αντιστοιχούσαν στον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο. Η τακτοποίηση των συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων ήταν απαραίτητη, για να μην τεθεί ο Παναθηναϊκός εκτός της δοσοποίησης που έχει συνάψει.

Το ποσό που χρειάζεται μηνιαίως η ΠΑΕ θα μειωθεί σημαντικά μόλις υπαχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων. Ο νόμος τροποποιήθηκε τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να ενταχθούν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, αλλά η εφαρμογή του αναμένεται να αρχίσει τον Νοέμβριο, επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εγκρίνει τις σχετικές αιτήσεις.

ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για να συγκεντρώσει έσοδα, αφού στον προγραμματισμό της δεν προβλέπονται χρήματα μέσω της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τον Πιεμπονγκσάντ. Όμως, δεν περιμένει ούτε και την άμεση συνδρομή του Αλαφούζου, αφού ο μεγαλομέτοχος πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ στις 20 Σεπτεμβρίου για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας του ΣΚΑΪ και δεν έχει ρευστότητα αυτές τις μέρες.

Το μείζον ζήτημα για τη διοίκηση είναι να εξαργυρώσει τις επιταγές που έχουν δοθεί σε ποδοσφαιριστές έναντι μπόνους συμβολαίων και συμφωνημένων παροχών και οι οποίες λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Το κονδύλι προσεγγίζει τις 250.000 ευρώ και αποτελεί ένα κρας-τεστ για τη συνέπεια της ΠΑΕ στη φετινή σεζόν.

Η λύση ίσως να δοθεί από την τρίτη και τελευταία δόση ύψους 700.000 ευρώ, που οφείλει η Αλ Αΐν στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του Μπεργκ. Εκπρόσωπος της ομάδας του Άμπου Ντάμπι έχει έρθει στην Αθήνα και συζητά με τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού για την οφειλή, με σκοπό να καταλήξουν σε συμβιβασμό. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θέλουν να εξασφαλίσουν άμεσα το ποσό που χρειάζονται για να φανούν συνεπείς στις 30/9 και προτείνουν διακανονισμό για το υπόλοιπο. Κάτι που φαίνεται πως θα αποδεχτούν οι Άραβες, με αντάλλαγμα την απόσυρση της προσφυγής στη FIFA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ