ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ακτινογραφία των τριών νεαρών υποψήφιων φορ του Παναθηναϊκού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Αργύρης Καμπετσής, Στέφανος Ρεγκάκος και Μαρκ Σιφναίος απασχολούν τους Νταμπίζα και Δώνη για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Εκ των πραγμάτων, ο Παναθηναϊκός έχει περιορισμούς στις μεταγραφές, καθώς δικαιούται μόνο μία μεταγραφή παίκτη άνω των 23 ετών. Αυτό αναγκάζει τους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη να στραφούν σε Έλληνες επιθετικούς κάτω των 23 ετών, με χαμηλό κόστος.

Αναμφίβολα, οι επιλογές είναι λίγες και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Αργύρης Καμπετσής (φωτ.), Στέφανος Ρεγκάκος και Μαρκ Σιφναίος. Το Sport24.gr. επιχειρεί να σκιαγραφήσει τους τρεις υποψήφιους και εξηγεί τα δεδομένα και τα ζητούμενα κάθε υπόθεσης.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ

Ημερομηνία Γεννήσεως: 6/5/1999

Ύψος: 1,86μ.

Τόπος Γεννήσεως: Αθήνα

O 19χρονος επιθετικός είναι μία μοναδική περίπτωση για τους Νταμπίζα και Δώνη. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, γι' αυτό τον επέλεξε η Ντόρτμουντ για τους Νέους της το καλοκαίρι του 2017, όταν ο νεαρός φορ αρνήθηκε να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Στην κατηγορία των Ελλήνων κάτω των 23 ετών, δεν υπάρχει ανάλογος επιθετικός με αυτά τα προσόντα, ο οποίος να μπορεί να διεκδικήσει σχετικά γρήγορα φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό.

Ο Νταμπίζας κάνει συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Ντόρτμουντ για να κλείσει τον δανεισμό του, όμως η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι εύκολη. Οι Βεστφαλοί φέρονται να ζητούν ενοίκιο για τον δανεισμό του, ενώ δεν έχουν κρύψει ότι προτιμούν να τον παραχωρήσουν εντός Γερμανίας για να τον παρακολουθούν από κοντά πιο εύκολα.

Τη σεζόν 2017 -2018 ο Καμπετσής αγωνίστηκε με στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ στην τέταρτη εθνική κατηγορία της Γερμανίας. Έκανε 14 συμμετοχές και άλλες 3 στο UEFA Youth League, στο οποίο σκόραρε 3 γκολ. Ο Καμπετσής επιθυμεί να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, αφού ο Δώνης του εξήγησε τον ρόλο που τον προορίζει και θεωρεί ότι θα εξελιχθεί ποδοσφαιρικά.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΕΓΚΑΚΟΣ

Ημερομηνία Γεννήσεως: 23/10/1997

Ύψος: 1,83μ.

Τόπος Γεννήσεως: Περιστέρι

Ο 21χρονος επιθετικός συνιστά ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για τον Γιώργο Δώνη. Βασικός με τους Νέους του Ατρόμητου και διεθνής με την ελληνική Κ19, ο Ρεγκάκος δεν υπέγραψε συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2016 με τον Ατρόμητο για προσωπικούς λόγους. Προτίμησε να μείνει ανενεργός για μερικούς μήνες (μερικά δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν ότι σκεφτόταν να διακόψει την καριέρα του), προτού επιλέξει την ποδοσφαιρική μετανάστευση στην Ελβετία. Τον Ιανουάριο του 2017, ο Ρεγκάκος συμφώνησε με την Λοζάνη και εντάχθηκε στις "ρεζέρβες" της.

Είναι ταλαντούχος, ικανός χειριστής της μπάλας και αγωνίζεται κατά κύριο λόγο πίσω από τον "φουνταριστό". Πρόκειται για έναν νεαρό που με τη σωστή προσέγγιση μπορεί να προσφέρει πολλά, αφού την περίοδο που ο Ρεγκάγκος αγωνιζόταν στον Ατρόμητο, όλοι αναγνώριζαν τις ικανότητες του. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ρεγκάκος μέτρησε 23 συμμετοχές με χρόνο 1.392 λεπτά και σκόραρε 8 γκολ.

Μετά από 1,5 χρόνο στην Ελβετία, ο Ρεγκάκος ζήτησε την αποδέσμευσή του από τη Λοζάνη και η επιθυμία του είναι να πάρει μεταγραφή κάπου όπου θα τον υπολογίζουν. Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός τον δελεάζει, αφού ο Ρεγκάκος καταλαβαίνει ότι οι μεταγραφικοί περιορισμοί δημιουργούν χώρο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η απόκτησή του εξαρτάται ξεκάθαρα από τους Δώνη και Νταμπίζα, αφού ο νεαρός φορ περιμένει την ειδοποίηση τους.

ΜΑΡΚ ΣΙΦΝΑΙΟΣ

Ημερομηνία Γεννήσεως: 24/11/1996

Ύψος: 1,91μ.

Τόπος Γεννήσεως: Άμστερνταμ

Αποτελεί το "στοίχημα" της τριάδας, αφού προέρχεται από παραγωγική σεζόν στην Ινδία. Μία χώρα εξωτική, η οποία όμως δεν φημίζεται για το επίπεδο του πρωταθλήματός της. Ο Σιφναίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο ινδικό πρωτάθλημα, αρχικά με τους Κεράλα Μπλάστερς (12 συμ./4 γκολ) και έπειτα με τη Γκόα (7 συμ./1 γκολ), με την οποία αγωνίστηκε στην ημιτελική φάση των play offs.

Ο Σιφναίος έμεινε ελεύθερος τον Απρίλιο και κατανοώντας ότι άλλη μία σεζόν στην Ινδία θα μπορούσε να τον εξοστρακίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, αποφάσισε να γυρίσει στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός, έστω και στην κατάσταση του, είναι μία ευκαιρία ζωής για τον ομογενή επιθετικό, ο οποίος θέλει να την εκμεταλλευτεί.

Ο Σιφναίος και ο μάνατζέρ του έχουν συμφωνήσει προφορικά για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, αν και πρώτα ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τον έλεγχο του Δώνη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Ο Σιφναίος παίζει στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς να χαρακτηρίζεται ως ο "βαρύς φορ" και διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ