ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γράφουν ιστορία οι Αποστολάκηδες στον Παναθηναϊκό

Γράφουν ιστορία οι Αποστολάκηδες στον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Αποστολάκης θα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς (Kυπέλλου) του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό και έτσι η πρώτη του εμφάνιση θα γίνει στον τόπο καταγωγής του πατέρα του!

Στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο συμπεριλαμβάνεται ο Κώστας Αποστολάκης. Σε ηλικία 19 ετών ο νεαρός μέσος θα παίξει για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα του Τριφυλλιού σχεδόν 28 χρόνια μετά το ντεμπούτο του πατέρα του, Στράτου Αποστολάκη με την πράσινη φανέλα!

Μάλιστα, η πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό θα γίνει στο Αγρίνιο, τόπο καταγωγής του Στράτου Αποστολάκη, ο οποίος για την ακρίβεια κατάγεται από το Καστράκι Αιτολοακαρνανίας.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο "τούρμπο" ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναιτωλικό όπου αγωνίστηκε από το 1981 μέχρι και το 1985. Στη συνέχεια ακολούθησε μία πενταετία στον Ολυμπιακό προτού μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό.

Με τους πράσινους έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς απέναντι στον Ιωνικό στη Νίκαια στις 16 Σεπτεμβρίου 1990. Το ματς ολοκληρώθηκε δίχως νικητή αφού τελείωσε 1-1 χάρη στα τέρματα των Ντραγκόλοφ στο 27' και Καλατζή στο 65'. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε εκείνο το ματς ήταν η εξής: Βάντσικ, Αποστολάκης, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Γεωργαμλής, Μαραγκός, Λούπου, Βλάχος, Σαραβάκος, Βαζέχα.

Ο Αποστολάκης παράμεινε στον Παναθηναϊκό μέχρι το 1999 όταν και ολοκλήρωσε την καριέρα του, ενώ το 2001 έκατσε και στον πάγκο των πρασίνων για δέκα παιχνίδια (το διάστημα 22/2 έως και 27/5) διαδεχόμενος τον Άγγελο Αναστασιάδη.

ΟΙ ΔΩΝΗΔΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΔΕΣ

Ο Στράτος Αποστολάκης και ο γιος του, Κώστας, μετά το ντεμπούτο του 19χρονου μέσου μπήκαν σε μία ξεχωριστή λίστα αφού γίνονται το τρίτο ζευγάρι πατέρα - γιου που έχουν αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ήταν αυτό του Δημήτρη και του Γιούρκα Σεϊταρίδη και το δεύτερο εκείνο του Γιώργου και του Χρήστου Δώνη. Επιπρόσθετα είναι το δεύτερο δίδυμο πατέρα προπονητή και γιου παίκτη, μετά φυσικά από εκείνο του Γιώργου και του Χρήστου Δώνη.

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Αποστολάκη αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τον πατέρα του αγωνίζεται κυρίως ως χαφ και ιδιαίτερα ως αμυντικός μέσος. Αλλά επί Δώνη από την αρχή της φετινής προετοιμασίας έχει χρησιμοποιηθεί ως δεξιός μπακ χαφ. Δηλαδή το αντίστροφο από τον πατέρα του, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξιός μπακ και την έκλεισε (με σπουδαία παιχνίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ) ως αμυντικός χαφ!

Ο 19χρονος (σ.σ. γεννημένος στις 28/05/1999) εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2014 προερχόμενος από τη Νίκη Αλίμου. Τότε οι Φρατζέσκος, Ταράσης τον επέλεξαν ώστε να γίνει μέλος του αντίστοιχου τμήματος των Κ15. Ο "'Απο" όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Παίδων αλλά και Νέων.

Ο Αποστολάκης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017 και τον Μάρτιο του 2018 ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και τον καθιέρωσε στις προπονήσεις των Ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ