ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκούμας: "Όταν έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός πήρε την κάτω βόλτα"

Γκούμας: "Όταν έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός πήρε την κάτω βόλτα"
EUROKINISSI

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων και πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε πως οι οπαδοί του τριφυλλιού παραμυθιάστηκαν από την πολυμετοχικότητα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έπρεπε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιάννης Γκούμας στην ΕΡΑΣΠΟΡ γιατί από τότε οι πράσινοι πήραν τη κάτω βόλτα. O προπονητής της Εθνικής Νέων και πρώην αμυντικός του τριφυλλιού υποστήριξε πως τότε οι πράσινοι παραμυθιάστηκαν από την πολυμετοχικότητα.

Επίσης σημείωσε πως τον προβληματίζει που πλέον ο Παναθηναϊκός δεν προωθεί τα νέα παιδιά από την ακαδημία με τη συχνότητα που έκανε στο παρελθόν. Ο Γκούμας μίλησε και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη μάχη του πρωταθλήματος και τον Σιαμπάνη τον οποίο χαρακτήρισε νέο Ντοναρούμα.

Χαρακτηριστικά είπε:

Για τον Παναθηναϊκό:
«Η οικογένεια Βαρδινογιάννη πρόσφερε τα πάντα στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν σε κόντρα με τη θύρα13και ήθελε να την κλείσει. Κατ’αρχάς, κακώς έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, γιατί αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει τον κάτω βόλτα. Αυτό είχε ως συνέπεια, να μην είναι καλά οργανωμένη και οικονομικά η ομάδα και αυτός είναι ο λόγος, που έχει μεγάλα προβλήματα. Παραμυθιάστηκαν τότε όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την πολυμετοχικότητα.

Με προβληματίζει έντονα, που ο Παναθηναϊκός δεν προωθεί τα νέα παιδιά από την ακαδημία όπως συνέβαινε στο παρελθόν, που είναι αυτή τη στιγμή από τις καλύτερες στηνΕλλάδα. Πρέπει να δώσει βάση ο Παναθηναϊκός στα νέα παιδιά τα οποία μαζί με τους ξένους μπορούν να κάνουν ένα δυνατό Παναθηναϊκό που θα πρωταγωνιστεί όπως στο παρελθόν».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Αυτό που δεν καταλαβαίνω και με λυπεί ιδιαιτέρως είναι, ότι οι ελληνικές ομάδες δεν προωθούν τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες. Υπάρχει καλό υλικό πρέπει όμως να υπάρχει στήριξη, ώστε αυτά τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου να εξελιχθούν».

Για τον νεαρό Σιαμπάνη:
«Ο18χρονός Μάριος Σιαμπάνης(ΠΑΟΚ) για παράδειγμα ο οποίος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας πιστεύω, πως θα γίνει ο νέοςΝτοναρούμακαι σας το υπογράφω αυτό, Γι’αυτό τον λόγο στον ΠΑΟΚ πρέπει να το κοιτάξουν γιατί ο παίκτης αυτός έχει ταλέντο. Καλοί οι ξένοι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, πως σε περίοδο κρίσης οι ομάδες συνεχίζουν να προωθούν μη ελληνόπουλα. Στην Εθνική Νέων αν εξαιρέσω τοΔουβίκα, που αγωνίζεται οι υπόλοιποι βλέπουν πάγκο».

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα:
«Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οι διεκδικητές του τίτλου, όπως φαίνεται θα είναι οΟλυμπιακός, ηΑΕΚκαι οΠΑΟΚ. Πάντως μπορώ να πω, πως οι περισσότερες ελληνικές ομάδες έχουν βελτιωθεί»

Για την προπονητική του πορεία:
"Στην Εθνική είμαι εκλέκτορας και καλούμαι να επιλέξω τους καλύτερους. Η Εθνική δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εγώ καλώ αυτούς που θεωρώ καλύτερους. Υπάρχουν πιέσεις πάντα υπήρχαν όμως εγώ δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ατζέντηδες και η οικογένεια, αφοί πολλοί θεωρούν, πως έχουν μέσα στο σπίτι τους έναν Μέσι».

Για το καλύτερο γκολ της καριέρας του:
"Πέτυχα38γκολ όλα ήταν υπέροχα. όντως αυτό με την Παναχαική ήταν φοβερό. Να σας πω την αλήθεια εγώ να διώξω πήγα".


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ