ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκονσάλες: "Δεν έχω πετύχει ξανά γκολ σαν και αυτό"

Γκονσάλες: "Δεν έχω πετύχει ξανά γκολ σαν και αυτό"
INTIME SPORTS

Το γκολ του Έκι Γκονσάλες κόντρα στην Άρσεναλ βρίσκεται ανάμεσα στα 60 καλύτερα της UEFA και ο Αργεντινός άσος μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο SPORT24 για την ξεχωριστή σημασία που είχε αυτό το μοναδικό τέρμα για τον ίδιο. (VID)

Ο Έκι Γκονσάλες ήταν ένας βιρτουόζος της μπάλας, ένας πραγματικός αρτίστας που μιλούσε στην στρογγυλή θεά και όταν είχε κέφια μπορούσε να την κάνει ότι ήθελε και να την στείλει όπου ακριβώς επιθυμούσε ο ίδιος.

Όπως έκανε χαρακτηριστικά στο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ στις 20 Οκτωβρίου του 2004 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Ένα γκολ "ποίημα" που ανάλογο του ο ίδιος δεν έχει πετύχει ξανά. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο SPORT24 μιλώντας για ένα μοναδικό τέρμα όπως το χαρακτήρισε.

Αφήσαμε τον ίδιο τον Γκονσάλες, αφού του είπαμε ότι το γκολ του είναι στα 60 καλύτερα της UEFA, καθώς δεν το γνώριζε όπως μας είπε, να μας μιλήσει για αυτό. Για το τι σκέφτηκε εκείνη την ώρα, τι ακολούθησε στα πράσινα αποδυτήρια αλλά και το αν δέχτηκε συγχαρητήρια από τους αντιπάλους του.

Παράλληλα ο Αργεντινός άσος που δεν ξεχνάει τον Παναθηναϊκό και είναι δεδομένο ότι θα ήθελε κάποια μέρα να επιστρέψει μίλησε για το τριφύλλι και τους νέους ρόλους που έχουν οι Τάκης Φύσσας και Γιώργο Καραγκούνη με τους οποίους έχει συνυπάρξει στο τριφύλλι.

Όσο για τον ίδιο πηγαίνει σε μια σχολή προπονητικής προκειμένου να πάρει το δίπλωμα του προπονητή χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζει αν θα συνεχίσει ως προπονητής η ως μάνατζερ. Αυτό που ξέρει σίγουρα είναι ότι θα ήθελε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα.

Έκι καλησπέρα, το γκολ που πέτυχες κόντρα στην Άρσεναλ με τον Παναθηναϊκό για το Champions League στην Λεωφόρο είναι υποψήφιο για τα 60 καλύτερα της UEFA και έχει τεθεί σε ψηφοφορία από το κοινό, πως νιώθεις για αυτό;
"Αρχικά να σας πω ότι δεν το ήξερα, από εσάς το μαθαίνω. Είναι μία πραγματικά μεγάλη τιμή το γκολ μου να βρίσκεται στα 60 ομορφότερα που έχουν σημειωθεί σε όλες της διοργανώσεις της UEFA. Είναι μεγαλύτερη τιμή όταν το επιλέγουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας. Αυτό σημαίνει το επιλέγει ο κόσμος, που είναι και το πιο αυθεντικό κριτήριο. Ήταν κάτι μοναδικό, για μένα, για την ομάδα, για τον κόσμο, για όλους."

Γκονσάλες: "Δεν έχω πετύχει ξανά γκολ σαν και αυτό"
INTIME SPORTS

Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το γκολ για σένα;
"Έχω πετύχει πολλά γκολ και μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά ως προς την ομορφιά τους. Θυμάμαι γκολ με την Μπόκα Τζούνιορς με τη Ροσάριο Σεντράλ, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι σαν εκείνο το γκολ με την Άρσεναλ δεν έχω ξαναπετύχει. Ήταν κάτι μοναδικό, δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Δεν πρόκειται να το έκανα ξανά εγώ."

Τι θυμάσαι για την συγκεκριμένη φάση;
"Μόλις είδα την μπάλα, πίστευα ότι ο Ολισαντέμπε είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, προσπερνώντας του αμυντικούς της Άρσεναλ. Ουσιαστικά παρακολουθούσα την μπάλα. Μετά έδιωξε την μπάλα ο Λέμαν, και εγώ είχα χρόνο στη διάθεσή μου αφού σου είπα εκείνη τη στιγμή του παιχνιδιού παρακολουθούσα προσεκτικά την εξέλιξη της φάσης.

Γκονσάλες: "Δεν έχω πετύχει ξανά γκολ σαν και αυτό"
INTIME SPORTS

Με το που είδα την μπάλα να έρχεται στα πόδια μου δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Είδα και τον τερματοφύλακα έξω, αλλά δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Καμία δεύτερη σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό μου, εκτός από το να βάλω με αυτόν τον τρόπο την μπάλα στα δίχτυα."

Είχες πετύχει κάτι παρόμοιο; Έστω σε κάποια προπόνηση;
"Δεν το είχα προσπαθήσει ποτέ ξανά στην προπόνηση. Ήταν κάτι που μου βγήκε πάνω στη στιγμή. Είμαι ειλικρινής, ήταν μία επινόηση που μου ήρθε τότε. Μετά το δοκίμαζα πολλές φορές για πλάκα, βάζοντας στοιχήματα με τους συμπαίκτες στην προπόνηση."

Γκονσάλες: "Δεν έχω πετύχει ξανά γκολ σαν και αυτό"
INTIME SPORTS

Τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου μετά από αυτό το πανέμορφο τέρμα;
"Στα αποδυτήρια όλα τα παιδιά μου έλεγαν για το γκολ. Πολλά πειράγματα, αλλά κυρίως κλίμα χαράς. Ήταν κάτι μοναδικό, επειδή χάρηκε όλη η ομάδα. Αυτό έχει σημασία".

Υπήρξε κάποιος αντίπαλος που σου έδωσε συγχαρητήρια;
"Όχι δεν μίλησα με κανέναν ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, ή κάποιο μέλος της αγγλικής ομάδας για το γκολ".

Μαθαίνεις για τον Παναθηναϊκό, παρακολουθείς τις εξελίξεις;
"Φυσικά και μαθαίνω και γνωρίζω ότι ανέλαβε ως διευθυντής ποδοσφαίρου ο Τάκης Φύσσας. Ο Τάκης είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στον Παναθηναϊκό. Η ηρεμία του και η σοβαρότητά του είναι εχέγγυα για την επιτυχία. Το έμαθα ότι είναι τεχνικός διευθυντής και χάρηκα πάρα πολύ. Πιστεύω είναι κατάλληλος γι' αυτή τη θέση και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να πετύχει".

Εκτός από τον Φύσσα και ο Καραγκούνης έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδος;
"Τα έμαθα τα νέα και για τον Γιώργο. Είναι ένας νικητής και ξέρω ότι αγαπάει πολύ την Εθνική σας. Ο Γιώργος είναι αυτό που λέμε εμείς οι Ισπανόφωνοι "capitan". Με όλη τη σημασία της λέξης. Και ένας αρχηγός χρειάζεται σε όλες τι θέσεις. Ειδικά ένας άνθρωπος που ξέρει τα πράγματα καλά γιατί έπαιζε σε αυτή την ομάδα πριν λίγο καιρό. Να δώσεις συγχαρητήρια και στα δύο τα φιλαράκια μου".

Εσύ πλέον που βρίσκεσαι; Με τι ασχολείσαι;
"Τώρα είμαι στη σχολή προπονητικής εδώ στην Αργεντινή. Μετά θα δούμε τι θα κάνω και αν θα επιλέξω τελικά να γίνω μάνατζερ ή προπονητής. Σε κάθε περίπτωση, είναι η πολλοστή φορά που το λέω, θέλω να γυρίσω Ελλάδα, εάν μου δοθεί η ευκαιρία. Είναι μία χώρα που μου έδωσε πολλά και ο Παναθηναϊκός ακόμη περισσότερα".

Τι έχεις να πεις στις ελληνικές ομάδες, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις;
"Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κοιτάξουν την αγορά της Αργεντινής. Αν δείτε εδώ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι εξαιρετικοί, αληθινά διαμάντια και μπορούν οι ομάδες να τους πάρουν με ελάχιστο κόστος. Μερικές φορές μηδενικό"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ