ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιόχανσον: "Ετσι τα έβαλα"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ματίας Γιόχανσον εξηγεί στο Sport24.gr πώς σκόραρε δύο φορές εναντίον της ΑΕΛ, τονίζει με ειλικρίνεια ότι δεν περίμενε τόσο γρήγορα θετική εικόνα από τους "μικρούς" και χαμηλώνει τους τόνους ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος (VIDEO).

Παρότι ο Ματίας Γιόχανσον είναι ένας επιθετικογενής δεξιός μπακ, ουδέποτε στην καριέρα του είχε σκοράρει δύο γκολ. Απολύτως φυσιολογικά, το παιχνίδι στο AEL FC Arena θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του, κάτι που παραδέχτηκε μιλώντας στο Sport24.gr.

O Σουηδός αμυντικός περιέγραψε τι συνέβη στη φάση του δεύτερου γκολ και ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός του. Πάντως, ο Γιόχανσον εμφανίστηκε προσγειωμένος και απέφυγε να θέσει υψηλούς στόχους, επισημαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην αρχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Έχεις σκοράρει ποτέ δύο γκολ στην καριέρα σου ή είναι το χάιλαϊτ σου;
Όχι, ποτέ δεν το κατάφερα σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι η πρώτη μου φορά. Είμαι χαρούμενος για αυτό, γιατί θα το θυμάμαι, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Στο δεύτερο γκολ έκανες μία εντυπωσιακή κούρσα από την άμυνα, πέρασες όποιον συνάντησες, βγήκες τετ α τετ και σκόραρες. Αισθάνθηκες καθόλου... Ντάνιελ Άλβες;
Δεν περίμενα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο όταν άρχισα να τρέχω. Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό. Ο σκοπός μου ήταν να κάνω πάσα και έψαχνα κάποιον συμπαίκτη μου. Δεν είδα κανέναν σε θέση για πάσα, οπότε συνέχισα να τρέχω, μπήκα στην περιοχή και πλάσαρα. Είχα και λίγη τύχη, για να λέμε την αλήθεια, γιατί η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό της ΑΕΛ και μου στρώθηκε για να σουτάρω. Όπως και να εξελίχτηκε η φάση, το πιο σημαντικό ήταν ότι σκόραρα και βοήθησα τον Παναθηναϊκό να νικήσει.

Στα τελειώματα σου συμπεριφέρθηκες σαν επιθετικός. Σε δύο τετ α τετ, πλάσαρες ψύχραιμα και ευστόχησες. Έχεις δουλέψει σε αυτό;
Ναι... Κάποιος έπρεπε να σκοράρει και έτυχε να είμαι εγώ. Δεν είμαι επιθετικός, αλλά γενικά έχω προπονηθεί στα χτυπήματα της μπάλας για παν ενδεχόμενο. Να που χρειάστηκε. Στο πρώτο γκολ το μόνο που είχα να κάνω ήταν να τρέξω. Ο Μπουζούκης μου έδωσε τη μπάλα στο ιδανικό σημείο, ήταν μία φανταστική πάσα. Γιατί και αυτό έχει τη σημασία του.

Λες να σκέφτεται ο προπονητής να σε αλλάξει θέση; Μήπως θα ζητήσεις μετάθεση στην επίθεση;
Όχι, τίποτα από αυτά. Εγώ δεν λέω πολλά. Αφήνω τα γκολ μου να μιλάνε για μένα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να θέσει κάποιον στόχο; Ή ακόμα είναι νωρίς;
Άκου, έχουμε παίξει μόνο τρία παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Έχουμε μόνο τρεις πόντους λόγω της ποινής και ο πρωτοπόρος έχει εννιά βαθμούς. Έχουμε μία νεανική ομάδα, μας περιμένει δύσκολη σεζόν και παρότι αρχίσαμε καλά, πρέπει να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε.

Να επαναδιατυπώσω την ερώτηση. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι στο πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;
Σκεφτόμαστε απλώς τη νίκη στο επόμενο ματς. Το ξαναλέω, η σεζόν μόλις άρχισε. Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, θα παλεύουμε για τη νίκη και θα κάνουμε περήφανους τους οπαδούς.

Ο ανταγωνισμός με τον Κουλιμπαλί σε έχει βοηθήσει να εξελιχθείς;
Είναι ευτύχημα για την ομάδα να έχει δύο καλούς παίκτες στην ίδια θέση. Έχω κίνητρο να βελτιώνομαι κάθε μέρα, δεν νιώθω σίγουρος για τη θέση μου και γίνομαι καλύτερος.

Πέρυσι νικήσατε μόνο σε ένα ματς μακριά από την Αθήνα. Φέτος ήδη έχετε δύο νίκες. Τι άλλαξε;
Κάναμε μία καλή αρχή, είναι γεγονός. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, απλώς φέτος νικήσαμε. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Πολλοί οπαδοί δεν πίστευαν στην ομάδα και τώρα βλέπουν μία διαφορετική εικόνα. Θα ήθελες να τους πεις κάτι;
Η ομάδα έχει ταλαντούχους νεαρούς, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και φέρνουν αποτελέσματα. Χρειάζονται χρόνο και στήριξη. Ο κόσμος μπορεί να τους βοηθήσει, να γίνει ο έξτρα παίκτης μας και να δώσει ενθάρρυνση.

Περίμενες τους μικρούς να παίξουν τόσο καλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Όχι, τους περίμενα αργότερα για να είμαι ειλικρινής, παρότι ξέρω τις ικανότητες τους. Όμως, έδειξαν έτοιμοι από νωρίς και αποδίδουν σαν έμπειροι. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα και το βλέπω να συμβαίνει.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ