ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γίνεται διεθνής... Κοσοβάρος ο Μπαϊράμι

Γίνεται διεθνής... Κοσοβάρος ο Μπαϊράμι
INTIME SPORTS

Ο Εμίρ Μπαϊράμι έχει αποδεχτεί την πρόσκληση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κόσοβο για να ενισχύσει αγωνιστικά τις προσπάθειες για τη δημιουργία της πρώτης εθνικής ομάδας της νεοσύστατης χώρας.

Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά για τον Εμίρ Μπαϊράμι μετά τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ήταν η αγάπη του για τη γενέτειρα του, το Κόσοβο. Παρότι έχει πολιτογραφηθεί Σουηδός, δεν ξεχνά ότι έχει γεννηθεί στην Πρίστινα και τονίζει με κάθε ευκαιρία την καταγωγή του.

Για όσους δεν το θυμούνται, το γεγονός είχε προκαλέσει την ενόχληση και το σχολιασμό ορισμένων εθνικιστικών κύκλων από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ωστόσο, προσπεράστηκε γρήγορα αφού ο 25χρονος εξτρέμ είναι διακριτικός τους μήνες της παρουσίας του στην Αθήνα και δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή.

Εσχάτως, ο Εμίρ Μπαϊράμι αποφάσισε να αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, στηρίζοντας τις προσπάθειες της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κόσοβο για τη δημιουργία της πρώτης Εθνικής ομάδας.

Η ΠΟ του Κόσοβο, κατόπιν συνεννόησης με την UEFA και με την αντίστοιχη αρχή της Σερβίας, πέτυχε το κλείσιμο του πρώτου φιλικού παιχνιδιού, αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο. Στις 5 Μαρτίου του 2014, το Κόσοβο θα υποδεχθεί στο στάδιο της Μιτρόβιτσα την Αϊτή, σε ένα συμβολικό ματς.

Γίνεται διεθνής... Κοσοβάρος ο Μπαϊράμι

Σαφάρι για τη συγκρότηση

Προπονητής έχει αναλάβει ο Άλμπερτ Μπουντζάκου, ο οποίος εδώ και καιρό προχωρά σε επαφές με γνωστούς ποδοσφαιριστές με κοσοβάρικη καταγωγή, προκειμένου να τους πείσει να αποδεχτούν τη πρόσκληση του στην ομάδα που συγκροτεί.

Παίκτες όπως ο Αντνάν Γιανουζάι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Βαλόν Μπεχραμί της Νάπολι, ο Λορίκ Κανά της Λάτσιο, ο Γρανίτ Ξχάκα της Γκλάντμπαχ και άλλοι, έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα από τον Μπουντζάκου. Ανάμεσα τους, είναι ο Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος απάντησε καταφατικά και δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στο εγχείρημα.

Την παρουσία του επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΟ του Κόσοβο, Φαντίλ Βόκρι, ο οποίος τόνισε την Τρίτη: "Ο πρώτος διάσημος Κοσοβάρος ο οποίος μας απάντησε θετικά ήταν ο τερματοφύλακας Σαμίρ Ουϊκάνι, ο οποίος αγωνίζεται στην Ιταλία. Θα αποκαλύψω και άλλους δύο, οι οποίοι έχουν σουηδικά διαβατήρια, ο Εμίρ Μπαϊράμι και ο Λορέτα Σαντικούν".

Ο τραυματισμός στη μέση

Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι ο Εμίρ Μπαϊράμι έχει υποσχεθεί ότι θα αγωνιστεί στο φιλικό, αλλά την ίδια στιγμή έχει ταξιδέψει στη Σουηδία για να επισκεφτεί τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΟ και να λάβει μία δεύτερη γνώμη για την επέμβαση που υποβλήθηκε στη μέση. Κοινώς, η κατάσταση του δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί, αφού νιώθει συνεχώς ενοχλήσεις και δεν έχει βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο τον Παναθηναϊκό.

Πάντως, ο Μπαϊράμι είναι ήδη διεθνής με τη Σουηδία, έχοντας 18 συμμετοχές με 2 γκολ, ενώ έχει περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες κάτω των 19 ετών και κάτω των 21, της σκανδιναβικής χώρας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ