ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί ο Αλαφούζος στηρίζει τον Στραματσόνι

Γιατί ο Αλαφούζος στηρίζει τον Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr απαντά στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απορία των ημερών: γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος επιμένει στη διατήρηση του Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Εάν σε μία απόφαση θα συμφωνούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην πλειονότητα τους αυτές τις ημέρες, είναι η αποπομπή του Αντρέα Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία. Ο Ιταλός κρίνεται αποτυχημένος και στη συνείδηση των περισσότερων δεν έχει μέλλον στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ωστόσο, την ίδια άποψη - τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, - δεν συμμερίζεται ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ διατηρεί τον Στραματσόνι στη θέση του και δεν δείχνει να επηρεάζεται από τις αντιδράσεις των φίλων του Τριφυλλιού.

Γιατί, όμως, ο Αλαφούζος εμμένει στη στήριξη του Ιταλού; Το Sport24.gr δίνει την απάντηση στο ερώτημα και παραθέτει τους 8 λόγους που κρατούν τον Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό! Διαβάστε τους:

1. Πρώτα απ' όλα, είναι στην ιδιοσυγκρασία του Αλαφούζου να στηρίζει τους συνεργάτες του και να μην ενδίδει στις πιέσεις που ασκούν οι οπαδοί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ υπερασπίζεται τις αποφάσεις του και δεν επιθυμεί να άγεται και να φέρεται από τις διαθέσεις του κόσμου, αλλά να ενεργεί με το δικό του χρονοδιάγραμμα.

2. Ο Αλαφούζος εκτιμά ότι ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο για να αποδώσει, χρειάζεται χρόνο. Θεωρεί ότι οι "στραβές" αποτελούν μέρος του αθλήματος και δεν πρέπει να παρεκκλίνουν την ομάδα από τους στόχους που έχει θέσει, ούτε και να κριθούν αποσπασματικά οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για την επίτευξη τους.

3. Μέχρι στιγμής, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα φέρεται να μην έχει εισηγηθεί την πρόσληψη νέου προπονητή και δεν αντιτάχθηκε στην απόφαση του Αλαφούζου για την παροχή στήριξης στον Στραματσόνι. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να συμμερίζεται την άποψη ότι ο Ιταλός πρέπει να κριθεί συνολικά.

4. Επειδή ο Αλαφούζος πραγματικά πιστεύει ότι ο Στραματσόνι δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την απόδοση της ομάδας. Ο Αλαφούζος κρίνει ότι υπάρχουν ευθύνες που απορρέουν από τη διοίκηση αναφορικά με την απειθαρχία και υποστηρίζει ότι οι παίκτες δεν έχουν βοηθήσει τον προπονητή τους όσο θα όφειλαν.

5. Το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχει την οργάνωση και την υποδομή, ώστε να λειτουργήσει ακόμα και με την αποπομπή ενός σημαντικού προσώπου από το οργανόγραμμα. Αντίθετα, έχει "στηθεί" με τα "θέλω" του Στραματσόνι και εάν αυτός απομακρυνθεί, όλα θα αρχίσουν από μηδενικό σημείο.

6. Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί με τον Αναστασίου, ο Στραματσόνι δεν έχει "χάσει" τα αποδυτήρια. Οι παίκτες έχουν καλές σχέσεις με τον Ιταλό προπονητή και αυτό το πληροφορείται ο Αλαφούζος, αφού διατηρεί επικοινωνία με αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπεργκ και ο Ζέκα.

7. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν η ΠΑΕ αντιμετώπισε έλλειψη ρευστότητας λόγω των υποχρεώσεων του Αλαφούζου σε άλλους τομείς, ο Στραματσόνι κάλυψε πλήρως τον ιδιοκτήτη και δεσμεύτηκε προσωπικά σε παίκτες της δικής του επιλογής, για την κάλυψη των οφειλών σε μεταγενέστερο χρόνο.

8. Δεν έχει προηγηθεί προεργασία για την αντικατάσταση του Αντρέα Στραματσόνι... Εάν ο Αλαφούζος αποφάσιζε να τον απολύσει τη Δευτέρα (28/11), τότε δεν υπήρχε ο άνθρωπος ο οποίος θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία, έστω και ως "υπηρεσιακή λύση" για δύο ή τρία παιχνίδια.

Photo Credit: Eurokinissi.gr

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ