ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για αυτό επέλεξαν τον Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό

VERONA, ITALY - SEPTEMBER 26:  Internazionale Milano head coach Andrea Stramaccioni looks on  during the Serie A match between AC Chievo Verona and FC Internazionale Milano at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on September 26, 2012 in Verona, Italy.  (Photo by Dino Panato/Getty Images)
VERONA, ITALY - SEPTEMBER 26: Internazionale Milano head coach Andrea Stramaccioni looks on during the Serie A match between AC Chievo Verona and FC Internazionale Milano at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on September 26, 2012 in Verona, Italy. (Photo by Dino Panato/Getty Images) GETTY IMAGES

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Αντρέα Στραματσόνι προκρίθηκε έναντι του Βέλικο Παούνοβιτς από τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Πολλοί παράγοντες ελήφθησαν υπόψη, προκειμένου οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό να επιλέξουν τον Αντρέα Στραματσόνι αντί του Βέλικο Παούνοβιτς, ως τον κατάλληλο για την τεχνική ηγεσία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Ιταλός κρίθηκε ότι πλεονεκτεί έναντι του Σέρβου και για αυτό κλήθηκε στην Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφούν τα συμβόλαια.

Όμως, το κυριότερο στοιχείο που έπεισε τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού, έχει να κάνει με την ανάγκη του Στραματσόνι να πετύχει! Μετά από δύο τρανταχτές αποτυχίες με την Ίντερ και με την Ουντινέζε, ο Ιταλός υποχρεούται να τα καταφέρει στην Αθήνα, ώστε να σώσει την καριέρα του και να ανταποκριθεί σε μέρος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί, όταν είχε πρωτοεργαστεί στη Serie A.

Ο Παούνοβιτς ενδιαφέρεται να εργαστεί σε συλλογικό επίπεδο και έχει φιλοδοξίες, όμως ακόμα δεν έχει το "πρέπει" στο σκεπτικό του. Σαφώς, ο Σέρβος θα έκανε το παν για να δείξει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αλλά βρίσκεται σε τελείως διαφορετική φάση της καριέρα του από τον Ιταλό, αν και είναι συνομήλικοι.

Στις επαφές με τον Στραματσόνι, διαπιστώθηκε ότι ο Ιταλός είναι συνειδητοποιημένος όσον αφορά την κατάσταση του. Ο 39χρονος προπονητής εξήγησε ότι επιβάλλεται να παράξει έργο, για να συνδέσει το όνομα του με επιτυχίες και να επανέρθει σε ανοδική τροχιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για αυτό έκανε πολλές υπαναχωρήσεις από τις αρχικές απαιτήσεις του, διευκολύνοντας την επίτευξη συμφωνίας.

Αυτό το "πρέπει" που συνοδεύει τον Στραματσόνι έκανε τη διαφορά στην επιλογή του από τον Αλαφούζο και τους Φύσσα, Βόκολο. Διότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει άλλα περιθώρια, θα κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να πετύχει και να αντιστρέψει την πορεία του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ