ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γεμάτη εκκρεμότητες η ατζέντα του Νταμπίζα

Γεμάτη εκκρεμότητες η ατζέντα του Νταμπίζα
Νταμπίζας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Νταμπίζας διαχειρίζεται ταυτόχρονα τις ανανεώσεις, τις συζητήσεις με τους υψηλόμισθους και είναι έτοιμος για την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Το ραντεβού που αναμένεται να έχει σήμερα ο Νίκος Νταμπίζας με τον Γιώργο Δώνη αναμένεται να είναι καθοριστικό για τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον 49χρονο Έλληνα τεχνικό μετά το χθεσινό "χάσμα" στη συνάντηση του Νταμπίζα με τον μάνατζέρ του, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα στη γεμάτη εκκρεμότητες ατζέντα του τεχνικού διευθυντή του Τριφυλλιού.

Παράλληλα με την πρόσληψη του νέου προπονητή, ο Νίκος Νταμπίζας ασχολείται με τις εκκρεμότητες του ρόστερ. Την Τρίτη (29/5), ο Λουτσιάνο Νέβες έλυσε το συμβόλαιό του και έγινε ο πρώτος από τους υψηλόμισθους, ο οποίος δεν δέχτηκε την προτεινόμενη μείωση αποδοχών.

Στις επόμενες ημέρες, ο Νταμπίζας θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους παίκτες των οποίων οι αποδοχές ξεπερνούν το ανώτατο όριο που έχει τεθεί, με απώτερο στόχο στα τέλη Ιουνίου να έχει καταλήξει με όλους, θετικά ή αρνητικά. Από τον πρώτο κύκλο των επαφών του τεχνικού διευθυντή, οι Άντονι Μουνιέ και Όμρι Άλτμαν φαίνονται διατεθειμένοι να μείνουν στον Παναθηναϊκό, αποδεχόμενοι περικοπές στην αμοιβή τους.

Οι Ματίας Γιόχανσον και Εμάνουελ Ινσούα δεν απέρριψαν την προοπτική να εξετάσουν τις προτάσεις του Νταμπίζα, όμως έθεσαν ως προαπαιτούμενο την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Κάτι που σημαίνει πως μετά τις 10 Ιουνίου, όταν προβλέπεται να εξοφληθούν τη δόση του Φεβρουαρίου, θα μιλήσουν ξανά με τον Νταμπίζα. Ο... αμετάπειστος είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος έχει πάρει έγγραφο από τη διοίκηση που του επιτρέπει να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του ως ελεύθερος.

ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Βασισμένη στην ερμηνεία ότι έχει ακόμα χρονικό περιθώριο μέσα στον Ιούνιο για να ανανεώσει τους δανεισμούς των Εργκούς Κάτσε και Γιάννη Μυστακίδη προτού ισχύσουν οι περιορισμοί από τη μη αδειοδότηση, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλει να προλάβει. Για αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ και σε πρώτη φάση, έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης.

Βέβαια, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο Κάτσε δεν έχει μέλλον στην Τούμπα και αντιμετωπίζει ευνοϊκά την προοπτική να συνεχίσει στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Αντίθετα, ο Μυστακίδης έχει ενημερωθεί ότι θα ακολουθήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου, που αν συμβεί ο Παναθηναϊκός δεν θα προλάβει να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Ένα ακόμα ζήτημα αφορά τις απολαβές των δύο ποδοσφαιριστών. Στον δανεισμό τους ο ΠΑΟΚ είχε αναλάβει την πληρωμή τους, αλλά αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Επομένως, ο Νταμπίζας με την έγκριση του Αλαφούζου, πρέπει να διαπραγματευτούν και το οικονομικό κομμάτι...

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΛΟΥΝΤ

Ο Νταμπίζας διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον ατζέντη του Ρόμπιν Λουντ και με τον Γκιγέρμο Μολίνς. Παρά την ενημέρωση του εκπροσώπου του Φιλανδού χαφ για ενδιαφέρον από την Αγγλία, ο Λουντ μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα χειροπιαστό. Εξυπακούεται ότι ο Λουντ έχει χρόνο για να συμφωνήσει με αγγλική ομάδα, όμως ο Νταμπίζας θα παίξει το... παιχνίδι της υπομονής.

Πώς θα τα καταφέρει ο τεχνικός διευθυντής; Ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γκιγέρμο Μολίνς πριν επιβληθούν επίσημα οι κυρώσεις για την έλλειψη της άδειας συμμετοχής, ώστε να μείνει κενή η δεύτερη ανανέωση που δικαιούται ο Παναθηναϊκός. Επομένως, αν στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Λουντ παραμένει ελεύθερος, τότε ο Νταμπίζας θα επαναλάβει την προσπάθεια του.

Τέλος, ο Νίκος Νταμπίζας έχει προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 19χρονο αμυντικό χαφ, Κωνσταντίνο Χατζηδίμπα. Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και θεωρεί πως μέσω του Παναθηναϊκού θα πάρει τις ευκαιρίες που δεν είχε στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Παράθυρο" για την παραμονή των Κάτσε και Μυστακίδη
Στον Αλαφούζο πλέον το "μπαλάκι" για Δώνη
Ο Λουτσιάνο διέκοψε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ