ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φουλ για φορ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δώνης, Νταμπίζας EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε σήμερα την πέμπτη μεταγραφή του, μετά τις υπογραφές με το νεαρό στόπερ Νώντα Παντελάκη, αλλά αυτό που “καίει” Δώνη και Νταμπίζα είναι η απόκτηση του νέου σέντερ φορ, ώστε να προλάβει έστω να παίξει στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, στις 18 Αυγούστου.

Δεν θα τον... ενοχλούσε τον Παναθηναϊκό να καθυστερούσε - έστω για μία εβδομάδα - η έναρξη του πρωταθλήματος. Αν άρχιζε η σεζόν στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και όχι στις 25 Αυγούστου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, όμως, Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης "σπριντάρουν" πλέον για την απόκτηση του νέου σέντερ φορ, του μοναδικού άνω των 23 ετών παίκτη που έχει δικαίωμα να αποκτήσει το Τριφύλλι.

"Σπριντάρουν" με στόχο ο νέος επιθετικός να παίξει έστω σε ένα φιλικό ματς! Με τον Λεβαδειακό, στις 18 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Διότι το αυριανό φιλικό εναντίον της ΑΕΛ στη Λάρισα, δεν το προλαβαίνει...

" Το ρόστερ μας είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να βρούμε τον κατάλληλο επιθετικό. Για αυτό αφήσαμε να υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο. Υπήρξαν μικρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ήταν σημαντική η απουσία βέβαια του αρχηγού μας. Το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο" είχε πει ο Γιώργος Δώνης την προηγούμενη εβδομάδα. Και ο Νίκος Νταμπίζας είχε κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος: "Αυτό που είπε ο προπονητής είναι η πραγματικότητα. Έχουμε συμφωνήσει τόσο για το αγωνιστικό μας στιλ όσο και για το τι επιθετικό ζητάμε. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι τον Ιούλιο και να είναι τον Αύγουστο. Εμείς είμαστε εδώ για να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη. Στο τέλος του Αυγούστου θα γίνει μία αξιολόγηση. Μπορεί να γίνουν μικροαλλαγές, αλλά το ρόστερ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο".

Τώρα που "έκλεισε" και το παράθυρο της Premier League, όπου οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και πλέον οι ομάδες θα αρχίσουν να "αδειάζουν" τα ρόστερ τους κυρίως δίνοντας παίκτες ως δανεικούς, τεχνικός διευθυντής και κόουτς μπορούν να έχουν πιο ολοκληρεμένη εικόνα και για τη συγκεκριμένη αγορά. Δεν ελιναι η μοναδική βέβαια. Ούτε είναι το ευκολότερο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός σέντερ φορ - έστω ως δανεικό - από την Premier League ή την Championship.

Προτάσεις υπάρχουν αρκετές από μάνατζερς. Και από την ιταλική αγορά και από την σκανδιναβική και από την Ιβηρική. Προφανές είναι όμως ότι ο Παναθηναϊκός, είτε για οικονομικούς είτε για ποδοσφαιρικούς λόγους, δεν έχει βρει τον ιδανικό. Από εδώ και πέρα τα περιθώρια στενεύουν. Έφυγε ο Μολίνς, έφυγε ο Λουσιάνο. "Εβγαλε" τα φιλικά με Πίσπα και Ρεγκάκο. Πήρε και τον Σιφναίο. Δεν αρκούν. Ο Παναθηναϊκός για να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό του πρόγραμμα (βατό στις πρώτες επτά αγωνιστικές) χρειάζεται τον γκολτζή του... Με "-6" στην πλάτη, μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, "εμφύλιο" Αλαφούζου - Γιαννακόπουλου, αιωρούμενη την υπόθεση Πιεμπονγκσάντ και "παγωμένο" - αν όχι "αρνητικό" - κοινό, θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν ο (όποιος) πρώτος σκόρερ του στο πρωτάθλημα τερματίσει με πέντε γκολ και είναι μέσος.

Όπως πέρυσι δηλαδή, όταν Λουντ και Βιγιαφάνιες είχαν από πέντε τέρματα και ουδείς επιθετικός είχε περισσότερα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ