ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φιγκερόα: "Νίκες κόντρα σε όλους μέχρι το τέλος της σεζόν"

Φιγκερόα: "Νίκες κόντρα σε όλους μέχρι το τέλος της σεζόν"
INTIME SPORTS

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό και υποστηρίζει πως το ιδανικό για τον ίδιο θα ήταν να βγει το Τριφύλλι στην Ευρώπη και να παραμείνει και τη νέα σεζόν στους πράσινους.

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για το Τριφύλλι, την μάχη των πλέι οφ, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την επάνοδο του στη δράση, το μέλλον του στους πράσινους αλλά και τον νέο Πάπα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσιάνο Φιγκερόα στο novasports.gr:

Για το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του παρουσία:
Είναι αλήθεια ότι ευτυχώς είμαι σε καλή κατάσταση. Κατάφερα να σκοράρω και είμαι χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου τέρμα με τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι επέστρεψα πιο γρήγορα από όσο ήλπιζα και από όσο περιμέναμε.

Οπότε, από εδώ και στο εξής, θα κοιτάξω μπροστά για να κάνω τα πράγματα σωστά και όπως πρέπει. Ακόμα νιώθω κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο μου, αλλά βεβαίως αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνηθίσω. Πρέπει να συμβιώνω με τον πόνο, αλλά από εκεί πέρα νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Για το αν είναι προσωπική νίκη η γρήγορη επιστροφή του στη δράση και αν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί ως βασικός:
Πιστεύω ότι τα καταφέραμε όλοι. Τόσο οι γιατροί της ομάδας, όσο και οι φυσιοθεραπευτές του Παναθηναϊκού. Καθώς επίσης και οι γιατροί στην Αργεντινή, με τους οποίους είχα ξεκινήσει την θεραπεία. Πιστεύω ότι είναι ένα επίτευγμα και μια δουλειά, στην οποία βοήθησαν όλοι.

Αναφορικά με την δουλειά μου στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αισθάνομαι αρκετά καλά, το πρόβλημα με τον αστράγαλο σιγά σιγά βελτιώνεται και είμαι ευτυχής που η επιστροφή μου έγινε νωρίτερα από όσο πιστεύαμε.

Από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα πάνε όλο και καλύτερα, σταδιακά θα ανακτήσω τον ρυθμό μου και το επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα λεπτά συμμετοχής έχω, τόσο το καλύτερο, ώστε να μπορέσω να ανακτήσω τον ρυθμό μου.

Βεβαίως εκείνος ο οποίος αποφασίζει είναι ο προπονητής, ο οποίος όταν με βλέπει ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση και αυτός θα έχει περισσότερη εμπιστοσύνη και θα αρχίσει να με βάζει να παίζω περισσότερο και γιατί όχι να με χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή και ως βασικό. Είμαι αισιόδοξος και σταδιακά κερδίζω και πάλι τον ρυθμό και το επίπεδο μου.

Για τον αριθμό των γκολ που θα ήταν ικανοποιημένος να σκοράρει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου:
Δεν μου αρέσει να μιλάω γι' αυτό. Αυτό που μου αρέσει βέβαια είναι να σκοράρω, όπως και σε κάθε ποδοσφαιριστή. Και αυτό πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τον ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος πετυχαίνει τα γκολ, όσο να μπορεί να γίνεται σε συνεργασία με όλη την ομάδα, γιατί τα γκολ επιτυγχάνονται για την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να νιώθω και να είμαι χρήσιμος για την ομάδα.

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:
Η αλήθεια είναι ότι ήρθα σε μια στιγμή, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά. Ήταν μια στιγμή δύσκολη, όμως νομίζω ότι τώρα έχουμε ανακτήσει το επίπεδο μας. Ήδη αρχίζουμε να έχουμε νίκες, έχουμε τρία συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα και αυτό μας βοηθάει και ανεβάζει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης μας. Από εκεί και πέρα ο στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε και εμείς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ:
Είναι μια ομάδα που τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Βεβαίως ξέρω ότι είναι μια δύσκολη έδρα, με φιλάθλους που γεμίζουν το γήπεδο. Όμως και εμείς θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα καλά και σωστά. Μακάρι να πετύχουμε άλλη μια νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Αυτό που πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός, είναι ότι έχει την ικανότητα να κερδίζει τις άλλες ομάδες και βεβαίως χρειάζεται και οι άλλες ομάδες να έχουν και να δείχνουν σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό.

Για την μάχη των πλέι οφ:
Η πίστη και η ελπίδα υπάρχει. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί υπάρχει όρεξη για να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι τόσο ο σύλλογος, όσο και οι φίλαθλοι του το αξίζουν και γι' αυτό πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Για το αν θέλει να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό και την παράδοση που έχουν οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα:
Έχω έρθει με τις καλύτερες προσδοκίες και με σκοπό να κάνω τα πράγματα καλά. Μακάρι να τα καταφέρω και μακάρι να μείνω, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Βεβαίως υπάρχει και η οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία μου γενικότερα και από τον τραυματισμό μου.

Όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και μακάρι να μπορέσω και εγώ να βάλω το στίγμα μου και να τα πάω τόσο καλά, όσο τα πήγαν και οι συμπατριώτες μου που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα.

Για την εκλογή του νέου Πάπα που κατάγεται από την Αργεντινή:
Είμαι χαρούμενος. Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά στην ιστορία συνέβη κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι θα αναλάβει ο νέος Πάπας με τις καλύτερες ευλογίες και ελπίζω ότι θα κάνει τα πράγματα σωστά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ