ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Αυτοί έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο"

Φερέιρα: "Αυτοί έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο"
INTIME SPORTS

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το παιχνίδι αναφέρθηκε στον Λέτο της άλλης... διάστασης, στο λάθος του διαιτητή με τις κάρτες και πάνω από όλα στους παίκτες που ουσιαστικά έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός από την ανάλυση του αγώνα, αναφέρθηκε για αρκετή ώρα στην έλλειψη αυστηρότητας από τον διαιτητή, αλλά και στο πως οι ποδοσφαιριστές του με την απόδοση και την προσπάθεια τους έφεραν τον κόσμο ξανά στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά σε live streaming από το Sport24.gr!

Αναλυτικότερα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε:

"Καταρχήν ήταν μια άξια νίκη. Όπως είχα πει αυτό το παιχνίδι ήταν δυσκολότερο από εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της ΑΕΚ ήρθε για να παίξει για το γόητρο και έκανε ένα ματς ποιότητας. Πιστεύω ότι μετατρέψαμε ένα δύσκολο αγώνα σε πιο εύκολο, δημιουργώντας προβλήματα στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν είχαμε προηγηθεί με 2-0, υπήρχαν κάποια προβλήματα. Ο Ζέκα έφυγε τραυματισμένος και επίσης ο Λέτο είχε ενοχλήσεις στο πόδι. Μετά περιμέναμε την αντίδραση της ΑΕΚ, που θα έπαιζε για την ιστορία της. Αν είχαμε πιο γρήγορες αντιδράσεις, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα. Όλοι θα συμφωνήσετε ότι μετά το 3-0 ο Παναθηναϊκός είχε 4-5 ευκαιρίες για γκολ, τα οποία αν είχαν επιτευχθεί δεν θα είχαμε τόσο δραματικό φινάλε".

"Άφησε τις επικίνδυνες φάσεις ο διαιτητής"

Για αρκετή ώρα ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην έλλειψη αυστηρότητας από τον διιατητή λέγοντας: "Μετά είχαμε κάποιες ανωριμότητες κι από τις δύο πλευρές. Οι διαιτητές θα πρέπει να έχουν το ίδιο κουράγιο με αυτό που έχουν οι παίκτες. Ξέρουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, όταν έχουμε επίθεση από πίσω η ποινή είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητές άφησε κάποιες επικίνδυνες φάσεις. Χρειαζόντουσαν κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν. Έγινε μια προβολή στον Σιμάο που ήταν κόκκινη και πιστεύω ότι ο διαιτητές θα έπρεπε να έχει το σθένος να τιμωρήσεις τις φάσεις που προβλέπει ο κανονισμός".

Και πρόσθεσε: "Στο τέλος σε ότι αφορά την τελευταία περίοδο του αγώνα θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερα γκολ. Η ΑΕΚ αντέδρασε κι εμείς με τη σειρά μας βγήκαμε στην αντεπίθεση. Έχουμε παίκτες που θα μπορούσαν να γίνουν σκόρερ, αλλά οι ευκαιρίες δεν καρποφόρησαν. Το τελικό αποτέλεσμα (3-2) δείχνει ότι και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είναι ισόπαλες, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κέρδισε".

Όταν του έγινε η ερώτηση αν αναφέρεται στη διαιτησία ενόψει του ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" ήταν κατηγορηματικός: "Μιλάω για τη διαιτησία σε έναν αγώνα που ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Δεν μιλάω για διαιτησία, αλλά για την ερμηνεία των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ για το επικίνδυνο παίξιμο. Δεν μπορώ να το αφήσω χωρίς να το αναφέρω, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Το κάνω χωρίς οξύτητα, αλλά με γνώση πάνω στα συγκεκριμένα θέματα. Δεν ξέρω πως συσχετίζεται το γεγονός και με ρωτάτε αν αυτά που λέω έχουν σχέση με το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν νομίζετε κάτι τέτοιο, σας λέω ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Ως προπονητής αναφέραμε στην άποψη μου για τον αντίπαλο και τον διαιτητή. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβώ σε κάποιο είδους πίεση για τη διαιτησία σε επόμενους αγώνες".

"Οι παίκτες έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο"

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και για τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ. "Όταν είχα πρωτοέρθει στον Παναθηναϊκό παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και δεν γνώριζα πολλά. Είχα έρθει πρώτη φορά το 1991 με την τότε εθνική Πορτογαλίας και τότε ήμουν στο τεχνικό τιμ. Όλοι γνωρίζαμε τη μεγάλη ατμόσφαιρα που υπάρχει στα ελληνικά ντέρμπι. Τότε, όμως, δεν είχα ζήσει αυτά που ζω τώρα με αυτούς τους φιλάθλους. Θυμάμαι το κατάμεστο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα.

Μετά μου είπαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι φίλαθλοι δεν υποστήριζαν την ομάδα, μετά ότι δεν έρχονται στο γήπεδο γιατί η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Μετά μου είπαν ότι είναι περίπλοκα τα πράγματα, γιατί κάποιοι είναι με τον έναν ποδοσφαιριστή ή με τη μία πλευρά. Εγώ αυτό που έλεγα πάντα στους παίκτες μου είναι "παίξτε καλά, παίξτε ομαδικά κι ο κόσμος θα έρθει". Οπότε σήμερα γίνεται αυτό που τους είχα πει ότι μπορεί να συμβεί. Οι ομάδες κι οι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο και να κάνουν τους φιλάθλους να έχουν πάθος.

Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού τους αρέσει το καλό και σοβαρό ποδόσφαιρο, να βλέπουν όλους τους παίκτες να τρέχουν και να δουλεύουν πολύ και πιστεύω ότι τώρα συμβαίνει αυτό που κατέκτησαν οι ίδιοι οι παίκτες. Έρχονται οι φίλαθλοι, μας υποστηρίζουν και ελπίζω να είναι δίπλα μας για μεγάλο διάστημα. Γνωρίζετε τις δυσκολίες που είχαμε όλες αυτές τις ημέρες. Έχουμε τραυματίες, αλλά και τις εναλλακτικές μας για να καλύπτουμε τα κενά.

Οπότε η αξία της ομάδας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξεπέρασαν τις δυσκολίες κι έπαιξαν σαν σύνολο παρά τα όποια προβλήματα. Η αποστολή μας με βάση τη σοβαρότητα που έχει η ομάδα είναι να μπορέσουμε να ικανοποιούμε τους φιλάθλους, που θα γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί. Οπότε η απάντηση των παικτών είναι να γίνονται καλύτεροι, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προκλήσεις. Όταν η ομάδα προσφέρει θέαμα και παίζει καλά, αυτό ενθουσιάζει τους φιλάθλους".

"Παίκτης άλλης διάστασης ο Λέτο"

Τέλος για τον Σεμπάστιαν Λέτο δήλωσε: "Δεν μου αρέσει να μιλώ για παίκτες. Μιλάω πάντα για την ομάδα, εκτός αν υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί. Πέρα από τα τέρματα μπορώ να χαρακτηρίσω την απόδοση του συνολικά σαν πάρα πάρα πολύ καλή. 'Ηταν ομαδικός, δεν ήταν ατομιστής όπως καμιά φορά γράφεται για αυτόν και πλέον απέδειξε ότι είναι ένας παίκτης μιας άλλης διάστασης. Μπορεί να παίζει και στις τρεις επιθετικές θέσεις. Μπορεί κάλλιστα να παίξει ως προωθημένος και στα δύο άκρα. Αυτό που χρειάζεται να κάνει, είναι να παίζει -όπως σήμερα- πιο ομαδικά. Κι όταν ο παίκτης κάνει αυτό που του ζητάνε, τότε κι ο προπονητής του είναι ευχαριστημένος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ