ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φέγενορντ - Παναθηναϊκός 0-3: Φωτιά στις αντεπιθέσεις το τριφύλλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ/ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ/ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό κέρδισε με 3-0 τη Φέγενορντ σε ένα ματς που το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα για τους Ολλανδούς. Αρκετά θετικά στοιχεία για το τριφύλλι από το παιχνίδι στο Ντε Κάιπ.

Εξαιρετικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής του φετινού Παναθηναϊκού, ο οποίος στο πρώτο του φιλικό κόντρα στη Φέγενορντ και μέσα στο Ντε Κάιπ, κέρδισε με 3-0 τους Ολλανδούς παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο για 60 λεπτά και όντας εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις.

Σίγουρα το τελικό 3-0 μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αφού η Φέγενορντ είχε δοκάρι και σωρεία ευκαιριών για να μειώσει το σκορ και να χάσει με μικρότερη διαφορά τερμάτων αλλά αυτό σε τίποτα δεν μειώνει τη νίκη του Παναθηναϊκού, έστω και σε φιλικό παιχνίδι.

Οι πράσινοι μετά από δεκαπέντε μέρες προπονήσεων έδωσαν το πρώτο τους φιλικό κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος έδινε το πέμπτο του παιχνίδι και στις αρχές Αυγούστου θα μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Το τριφύλλι χρησιμοποίησε 22 ποδοσφαιριστές σε αντίθεση με τη Φέγενορντ ενώ από το 60 και μετά ο Παναθηναϊκός έπαιζε κατά κόρον με παίκτες από την ομάδα Νέων.

Το τριφύλλι και ο Γιώργος Δώνης μόνο θετικά στοιχεία έχει να αποκομίσει από το ματς κόντρα στη Φέγενορντ ενώ δεδομένα ο 50χρονος τεχνικός θα έχει δει και κάποια αρνητικά, όπως η αδυναμία στον αέρα, τα οποία σαφώς και έχει το χρόνο να τα βελτιώσει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα που έπαιξε χωρίς ούτε ένα νέο πρόσωπο.

Ο Παναθηναϊκός σε όλο το ματς έδωσε χώρο στη Φέγενορντ και χτύπησε στις αντεπιθέσεις, από την οποία προήλθαν τα δυο από τα τρία του γκολ ενώ πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός πως οι νέοι παίκτες άντεξαν στην πίεση των Ολλανδών στο τελευταίο εικοσάλεπτο που ουσιαστικά το τριφύλλι έπαιζε με την ομάδα Νέων.

ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στη Φέγενορντ με έντεκα παίκτες που ήταν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας από πέρυσι. Ο Δώνης άφησε εκτός αποστολής τον Κόναν, το μοναδικό νέο πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν έβαλε ούτε έναν εκ των μικρών που έχει μαζί του στην Ολλανδία.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Οι Γιόχανσον και Ινσούα έπαιξαν στα δυο άκρα με τον Κολοβέτσιο δεξί στόπερ και τον Πούγγουρα αριστερό. Στην τριάδα των χαφ με ανάποδο τρίγωνο αγωνίστηκαν οι Κουρμπέλης, Δώνης και Μπουζούκης ενώ στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Χατζηθεοδωρίδης και Χατζηγιοβάνης στις δυο πλευρές με τον Μακέντα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΟ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Το τριφύλλι κόντρα σε μια ομάδα που είναι μπροστά σε στάδιο προετοιμασίας καθώς αυτό ήταν το πέμπτο της φιλικό και το πρωτάθλημα της ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου ήταν λογικό να δώσει χώρους και ο ίδιος να φροντίσει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις βγαίνοντας γρήγορα στο τρανζίσιον. Σε κάθε στιγμή, είτε όταν έκλεβε τη μπάλα, είτε ακόμα και μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Έτσι μπήκαν και τα δυο πράσινα γκολ. Το πρώτο με τον Μακέντα στο 4' μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από τα δεξιά και το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη προς τον Ιταλό που πλάσαρε σε κενή εστία αλλά και το δεύτερο του Μπουζούκη στο 22'. Όταν ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα μετά από κόρνερ, ο Χατζηθεοδωρίδης έδωσε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το πλασέ ο Βέρμεερ έδιωξε με τον Μπουζούκη να σκοράρει με κεφαλιά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο είχε εμφανές πρόβλημα στον αέρα. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στις στατικές φάσεις, είτε κόρνερ, είτε φάουλ και απείλησαν αρκετά την πράσινη εστία με τον Διούδη να είναι εκεί όποτε χρειάστηκε πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εννιά τελικές που έκανε η Φέγενορντ, οι τρεις έγιναν από τον αέρα. Η ολλανδική ομάδα είχε μάλιστα και δοκάρι στο 23' με τον Μπεργκούι μετά από σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Από τη στιγμή που αυτό ήταν το πρώτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό ήταν λογικό ο Γιώργος Δώνης να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του και για να τους δει αλλά και επειδή σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας κανείς δεν μπορεί να παίξει πάνω από 65-70 λεπτά.

Οπότε με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε πέντε αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Κότσαρη, Θεοχάρη, Εμμανουηλίδη, Βέργο και το νεαρό Αλεξανδρόπουλο στο ντεμπούτο του, έστω και ανεπίσημα με τη πράσινη φανέλα.

Οι πράσινοι στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους διατήρησαν την εικόνα που είχαν και στο πρώτο 45λεπτο προσπαθώντας να απειλήσουν και δεχόμενοι φάσεις πάλι μόνο από ψηλές μπαλιές.

ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΙΚΟΝΑ

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Δώνης προχώρησε και σε άλλες αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τον Μαυρομμάτη, τον Καμπετσή και τους νεαρούς Σερπέζη, Αθανασακόπουλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εικόνα των πράσινων να αλλάξει με τη Φέγενορντ να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να πολιορκεί την άμυνα του τριφυλλιού που κατάφερε να αντεπεξέλθει χωρίς να δεχτεί γκολ.

Σε πέντε λεπτά μέσα οι Ολλανδοί είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ αλλά και στις τρεις ο Ινσούα ήταν αυτός που βρέθηκε στη σωστή θέση για να απομακρύνει τη μπάλα.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση. Ο Ινσούα έκοψε τη μπάλα στην περιοχή, η άμυνα απομάκρυνε προς τον Εμμανουηλίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή αφού πέρασε τον αντίπαλο του, έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει. Δεν απομακρύνθηκε όμως αλλά είχε πορεία προς την εστία με τον επερχόμενο Βέργο από κοντά να πλασάρει και να κάνει το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Δώνης έκανε και τις δυο τελευταίες αλλαγές με τους Ζαγαρίτη, Αποστολάκη να μπαίνουν στο ματς αντί των Ινσούα και Πούγγουρα και στο τελευταίο 15λεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε με μια ενδεκάδα αποτελούμενη από εννιά παίκτες από την ακαδημία του συν τους Καμπετσή και Βέργο.

Παρόλα αυτά οι παίκτες της Φέγενορντ δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια καλή ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ, ΔΩΝΗΣ

Ο Γιώργος Δώνης θα έβγαλε σίγουρα τα συμπεράσματα του από την παρουσία και των 22 ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε κόντρα στη Φέγενορντ αλλά υπήρχαν παίκτες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους. Με πρώτο και καλύτερο τον Χατζηθεοδωρίδη που ήταν εξαιρετικός για τα 61 λεπτά που έπαιξε.

Αρκετά καλοί ήταν και οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης με τον πρώτο να κρατάει τη μπάλα σωστά όταν έπρεπε και να την μοιράζει σωστά ανοίγοντας το παιχνίδι των πράσινων, ενώ και ο Χατζηγιοβάνης ήταν μέσα και στα δυο γκολ του Παναθηναϊκού με το πρώτο ουσιαστικά να είναι όλο δικό του. Παράλληλα δεν αμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα.

Πολύ καλός ήταν και ο Δώνης, ιδίως αμυντικά ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία του Διούδη κάτω από τα γκολπόστ.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βέρμεερ, Ζούστε (80' Χολ), Μποτέγκιν, Βαν ντε Χέιντερ, Μαλάσια, Κέλι (65' Μπέργκερ), Τόορνστρα, Κόκσου (80' Σάμερβαιλ), Μπεργκούι, Βέντε, Χάνσον (65' Αζαρκάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (46' Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (61' Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (75' Αποστολάκης), Ινσούα (75' Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46' Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (61' Αθανασακόπουλος), Χατζηγιοβάνης (61' Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (61' Σερπέζης), Μπουζούκης (46' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46' Βέργος).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ