ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιστολή του "Athens Alive" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΕΞΕΔΡΑ ΠΑΟ - ΠΛΑΚΑΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΕΞΕΔΡΑ ΠΑΟ - ΠΛΑΚΑΤ EUROKINISSI

Το επενδυτικό σχήμα που συνεργάζεται με τον Γιαννακόπουλο, ενημέρωσε γραπτώς τον Αλαφούζο για τις προθέσεις του και περιμένει επιτάχυνση από την κυβέρνηση.

Σε επίσημη εκδήλωση προθέσεων προχώρησε το κονσόρτσιουμ "Athens Alive ΟΑΚΑ", με επιστολή που έστειλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το επενδυτικό σχήμα που συνεργάζεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενημέρωσε γραπτώς τη διοίκηση και για τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο για την προοπτική ενασχόλησης του με την ομάδα ποδοσφαίρου και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ασφαλώς, πρόκειται για μία συμβολική κίνηση, αφού στην παρούσα φάση δεν θα σημειωθούν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ. Ωστόσο, το κονσόρτσιουμ με τη δημόσια γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος του, διατυμπανίζει τη διάθεση του να επενδύσει στον Παναθηναϊκό και να αναμορφώσει την περιοχή της Καλογρέζας, και μεταφέρει την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Η εκπεφρασμένη θέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των ξένων εταιριών (AECOM, Redstone, Bluerock, Colliers, News Agency) είναι ότι η εξασφάλιση του ΟΑΚΑ με τους όρους που έχουν θέσει, προηγείται της ανάμειξης τους στην ΠΑΕ. Επομένως, η επίσημη επιστολή του κονσόρτσιουμ δεν συνεπάγεται άμεση είσοδο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει μέχρι να υπάρξει τοποθέτηση περί του αντιθέτου από τον Γιαννακόπουλο ή άλλον εκπρόσωπο του γκρουπ.

Το βάρος για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έχει ο Παναθηναϊκός, ώστε να πάρει την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα, παραμένει στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης. Όσο για την κυβέρνηση, αυτή καλείται να δράσει σε δύο μέτωπα: να πείσει την Τρόικα να συναινέσει στην εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο και να προετοιμάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στη χρήση γης, που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις στο συγκρότημα.

Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει διάθεση εκ μέρους του κονσόρτσιουμ, να βοηθήσει με κάποιο τρόπο την ΠΑΕ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προτού ξεκαθαρίσει η ενοικίαση του ΟΑΚΑ, θα φανεί άμεσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ