ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Eπιστολή No2 σε πιστωτές: "Ελάτε να τα πούμε σε Ζυρίχη και Αθήνα"

Eπιστολή No2 σε πιστωτές: "Ελάτε να τα πούμε σε Ζυρίχη και Αθήνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της δεύτερης επιστολής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους πιστωτές της, με την οποία τους καλεί σε συνάντηση στη Ζυρίχη και στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για ενημέρωση και συζήτηση περί των χρεών της.

Πριν από 20 ημέρες τοSport24.grείχε αποκαλύψει το περιεχόμενο της πρώτης επιστολής που είχε στείλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς όλους τους πιστωτές της, τους οποίους δεν μπορεί να ικανοποιήσει βάσει των συμφωνιών (διακανονισμών) που έχει υπογράψει.

Πιστωτές τους οποίους καλούσε να βοηθήσουν ζητώντας συγγνώμη και υπομονή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στην ΠΑΕ λόγω της αποτυχίας της να πληρώσει εμπρόθεσμα τα χρέη της, είναι κάτι που όχι απλώς θα δημιουργήσει σημαντικό εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα θα εκθέσει σε πολύ σημαντικό κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη".

Τότε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αναφέρει: « Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να προγραμματίσουμε κοινή συνάντηση και να σας παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας».Με τη δεύτερη επιστολή, λοιπόν, η οποία εστάλη την προηγούμενη Πέμπτη και φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Βασίλη Κωνσταντίνου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλεί όλους στους οποίους χρωστάει χρήματα σε δύο συναντήσεις. Η πρώτη στη Ζυρίχη (κεντρικό σημείο στην Ευρώπη, κοντινότερη απόσταση για τους ξένους), την επόμενη Τετάρτη 13/12 και η δεύτερη στην Αθήνα, την επόμενη Παρασκευή, 15/12.

Σ’ αυτές τις δύο συναντήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες ξενοδοχείων, τα στελέχη της ΠΑΕ (κυρίως ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος) αναμένεται να περιγράψουν στους πιστωτές αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και να τους καταθέσουν την πρόταση της ΠΑΕ (πιθανότατα «πάγωμα» καταβολής δόσεων για κάποιυς μήνες και υπογραφή νέων διακανονισμών). Πόσοι θα το δεχθούν, πόσοι θα αρνηθούν καταθέτοντας προσφυγή και τι ενδέχεται να αντιπροτείνει ο κάθε παίκτης/μάνατζερ/προπονητής/προμηθευτής της ΠΑΕ, είναι άγνωστο. Πάντως, πρόκειται για καθοριστικές συναντήσεις, δεδομένου ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο για προσφυγές, ο Παναθηναϊκός τον διατρέχει από πρώην συνεργάτες του, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει προσφυγές και τις έχουν κερδίσει (Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Τοτσέ, Εσιέν).

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η δεύτερη επιστολή αναφέρει τα εξής…

"Σε συνέχεια της από 16.11.2017 επιστολής μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπομονή σας.

Η σημερινή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει την ανάγκη της κατεπείγουσας διαχείρισης των οφειλών μας, ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μην υποστεί βλάβες που θα την εμποδίσουν να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Με γνώμονα το συμφέρον όλων μας, σας καλούμε σε συνάντηση πιστωτών την 13.12.2017 στη Ζυρίχη (Ελβετία) ή/και την 15.12.2017 στην Αθήνα (Ελλάδα). Καλείσθε να παραστείτε, εφόσον το επιθυμείτε, προσωπικά ή με νόμιμο εκπρόσωπό σας.

Παρακαλούμε, προς διευκόλυνση των συναντήσεων όπως μας ενημερώσετε ως την 04.12.2017 εάν θα παραβρεθείτε και αν αυτό συμβεί εάν θα παραβρεθείτε προσωπικά ή με εκπρόσωπό σας, όπως και σε ποια από τις δύο συναντήσεις επιθυμείτε/δύναστε να παραστείτε, συμπληρώνοντας τη συννημένη φόρμα.

Έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι χωρίς συμπόρευση, το μέλλον της ΠΑΕ προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, θα θέλαμε αφενός να σας ενημερώσουμε για το πώς εκτιμούμε ότι θα ήταν δυνατόν να ξεπεράσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αφετέρου να ακούσουμε τυχόν σκέψεις και ιδέες σας επ’ αυτού.

Υπογραμμίζουμε τέλος, ότι η συμβολή σας είναι πιο αναγκαία από ποτέ ούτως ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταφέρει να αντεπεξέλθει στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει".

Με εκτίμηση

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Βασίλης Κωνσταντίνου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ