ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ελληνική" ρήτρα 5 εκατ. ευρώ για Μπεργκ

"Ελληνική" ρήτρα 5 εκατ. ευρώ για Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πώληση στην Αλ Αϊν, η ρήτρα για μεταγραφή σε ελληνική ομάδα, τα αποχαιρετιστήρια Παναθηναϊκού - Μπεργκ και οι ομάδες στις οποίες θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του ο Σουηδός. Όλα μαζί στο καλοκαιρινό μίξερ...

Το ακριβές ποσό που η Αλ Αϊν θα δώσει στον Παναθηναϊκό για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ το ξέρουν δεδομένα οι δυο πλευρές, ο Σουηδός φορ και οι εκπρόσωποί του. Από την πλευρά του Τριφυλλιού προήλθε η πληροφορία για 2,5 εκατ. Ευρώ “καθαρά”, ο ισχυρός άνδρας της αραβικής ομάδας δημοσίως πήρε αποστάσεις από τα δημοσιεύματα σε ΗΑΕ, Ελλάδα, Σουηδία και προς το παρόν τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός παραμένουν ερωτηματικό.

Αντιθέτως, τόσο από την πλευρά του Μπεργκ όσο και από τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνεται πως στη συμφωνία με την Αλ Αϊν και τον παίκτη συμπεριλήφθηκε ρήτρα ύψους 5 εκατ. Ευρώ μέχρι το 2019 για πώλησή του σε ελληνική ομάδα. Αν, δηλαδή ελληνικός σύλλογος συμφωνήσει με την αραβική ομάδα (του χρόνου φερ' ειπείν) για την αγορά του Σουηδού, θα πρέπει εκτός από την αποζημίωση στην Αλ Αϊν, να καταβάλει και 5 εκατ. Ευρώ στον Παναθηναϊκό.

Μια ρήτρα, βεβαίως, μπορεί να “παρακαμφθεί” με διάφορα τρικ, ένα εκ των οποίων είναι και ο “δανεισμός”, ο οποίος μπορεί να γίνει μόνο στα... χαρτιά. Η' με λύση συμβολαίου του παίκτη, η οποία επίσης μπορεί να φαίνεται στα... χαρτιά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ουδεμία σκέψη περί επιστροφής του σε άλλη ελληνική ομάδα έχει ο Σουηδός. Αντιθέτως, πρόθεσή του είναι να κλείσει την καριέρα του είτε στην Γκέτεμποργκ, είτε στον Παναθηναϊκό. Όπως φάνηκε, άλλωστε, και στο μήνυμά του, φεύγει θέλοντας να "γλυκάνει" τους πάντες. Προφανώς, ξέρει καλά ότι αποχωρεί αφήνοντας κακές εντυπώσεις σε πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού, ο οποίος στην ανακοίνωσή του μόνο "συγγνώμη" δεν του ζήτησε!

Και - ποιος ξέρει - ίσως αφού κρεμάσει τα παπούτσια του, να επιλέξει τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα ως τις γειτονιές της ζωής του. Και να αποφασίσει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα, όπως και ο φίλος του, Μίκαελ Νίλσον.

Και εκείνος, κάπως έτσι είχε αρχίσει. Με μια αγορά σπιτιού στα νότια προάστια. Μια τελευταία μεταγραφή (στην Μπρόντμπι) για τρία χρόνια. Και μετά επιστροφή στη χώρα μας. Για ήρεμη οικογενειακή ζωή δίπλα στη θάλασσα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ