ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εξομαλύνει το οικονομικό ο Αλαφούζος

Εξομαλύνει το οικονομικό ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΠΑΕ θα προκηρύξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη διαδικασία να είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποσχέθηκε στους Νίκο Λυμπερόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη ότι θα εξομαλύνει την κατάσταση στο οικονομικό κομμάτι και ο στόχος του είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να επαναφέρει την ομαλότητα στις πληρωμές.

Ένα απαραίτητο μέσο για να το πετύχει είναι η χρηματοδότηση της ΠΑΕ και θα τη διασφαλίσει μέσω της προκήρυξης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Η ΑΜΚ θα ψηφιστεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου ή στην επαναληπτική της 13 Ιουλίου.

Βέβαια, ένα μέρος της Αύξησης θα καλυφθεί από χρήματα που έχουν εισρεύσει έναντι στην ΠΑΕ τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσό θα μπει στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της εταιρίας.

Επίσης, η ΑΜΚ είναι αναγκαία προϋπόθεση για τον έλεγχο του Financial Control Panel της UEFA, προκειμένου να αποδειχθεί ότι υπάρχει σταθερή ροή χρηματοδότησης από τον μεγαλομέτοχο. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μία λογιστική αυξομείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου και εγκριθούν άλλα θέματα, όπως χορηγικές συμβάσεις κλπ κλπ.

Αναλυτικά το έγγραφο:

Εξομαλύνει το οικονομικό ο Αλαφούζος
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ