Εξαντλούνται τα περιθώρια για τη δόση Οκτωβρίου

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την είσοδο του Δεκεμβρίου και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να βρεθεί εκτεθειμένος σε προσφυγές. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Ο Νοέμβριος πλησιάζει στην ολοκλήρωση του και παράλληλα, εξαντλούνται τα περιθώρια για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ώστε να εξοφλήσει τη δόση του Οκτωβρίου προς τους παίκτες του ρόστερ. Τυπικά, η διορία ισχύει μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και από την 1η Δεκέμβρη, όσοι δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, αποκτούν το δικαίωμα προσφυγής.

Η ΠΑΕ χρειάζεται 1,3 εκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες, που αυτή τη στιγμή δεν το διαθέτει. Παρά τη φημολογία, στο ταμείο δεν έχουν εισρεύσει χρήματα από οποιαδήποτε "πηγή" και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο στις επόμενες μέρες, τόσο τα λεφτά θα φανούν στην κίνηση των λογαριασμών.

Η πιο ορατή λύση θα ήταν η πώληση ενός ποδοσφαιριστή, ωστόσο δεν προκύπτει ότι υπάρχει προχωρημένη διαπραγμάτευση. Επιπλέον, οι παράμετροι για μία μεταγραφή όπως την έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός είναι πολλές. Πρέπει να πουληθεί ένας παίκτης ο οποίος θα αποφέρει ένα μεγάλο ποσό, που θα αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και ταυτόχρονα, το αντίτιμο να δοθεί ως προκαταβολή, για να μοιραστεί αμέσως στις οφειλές της ΠΑΕ.

Επειδή ο χρόνος τελειώνει και η διοίκηση δεν θέλει να χάσει τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αποφέρουν έσοδα, θα εφαρμόσει το "plan B". Το οποίο προβλέπει την πώληση παικτών, όπως ο Λουντ ή ο Μολέντο, που λόγω των συνθηκών το αντίτιμο θα είναι μικρότερο και την προείσπραξη των χορηγικών συμφωνιών έως το τέλος της σεζόν.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί δεν θα καλύπτει το συνολικό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, αλλά θα επιτρέπει την εξόφληση των παικτών που έχουν αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν για την ελευθερία τους και έπειτα, να πουληθούν τον Ιανουάριο έναντι σημαντικού κέρδους. Με αυτό τον τρόπο, να βγει η σεζόν με τα χίλια ζόρια και να αρχίσει η εποχή του πιο σκληρού μνημονίου...

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες του πρώτου Big Brother;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις το αυθεντικό καστ του απόλυτου ριάλιτι, το οποίο ετοιμάζει ιστορική επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24