ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Θέλουμε να αποτινάξουμε τη μιζέρια"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ/ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ/ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για να στηρίξουν την ομάδα και να ξεχάσουν τι συνέβη στο παρελθόν. Διαβάστε τι δήλωσε για το "διπλό" επί της Φέγενορντ, τις μεταγραφές και την προώθηση των μικρών.

Μυνήματα έβγαλαν οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 επί της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ. Ο προπονητής του Τριφυλλιού ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει τους παίκτες και να "αποτινάξουμε τη μιζέρια". Ο Δώνης μίλησε και για το αγωνιστικό, τις μεταγραφές και τη χρησιμοποίηση των νεαρών, αλλά σίγουρα τα εξωαγωνιστικά σχόλια του έκλεψαν την παράσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φέγενορντ: " Εγώ δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα, αλλά στο πως οι παίκτες αφομοιώνουν αυτό που δουλεύουμε. Είναι σημαντικό που τα παιδιά ήτα επαγγελματίες το καλοκαίρι. Δεν έχουν έρθει οι νέοι παίκτες, αλλά είμαστε τώρα ένα επίπεδο καλύτερο από πέρυσι.

Είναι σημαντικό ότι ότι για 35 λεπτά είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα, από πλευράς τακτικής. Και όταν είχαμε την μπάλα και όταν αμυνόμασταν. Γενικώς σε οργανωμένες επιθέσεις δεν είχαμε πρόβλημα. Είχαμε πρόβλημα στα στημένα. Το ξέραμε από πριν. Το έλεγα και στην προπόνηση.

Η εικόνα είναι ενθαρρυντική. Όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο. Οταν βλέπεις νέα παιδιά, γεννημένα το 2001 και τους δίνεται η δυνατότητα σε τέτοιο γήπεδο να παίξουν το πρώτο τους ματς, είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, ώστε κάποια απ αυτά στο μέλλον να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν ευκαιρίες.

Είπα στους παίκτες πριν από το φιλικό και τους δημιούργησε πίεση. Η ομάδα πέρυσι δεν είχε στόχους. Φέτος, η ομάδα έχει στόχους. Ο ανταγωνισμός με παίκτες που θα έρθουν θα είναι μεγάλος. Είπα ότι θα μπούμε σε διαδικασία πρωταθλητισμού, να διεκδικήσουμε τους δυο τίτλους.

Κάνουμε μια δουλειά που αφορά την ομάδα και μια δουλειά στις μεταγραφές. Δεν είμαστε ομάδα με εκατομμύρια, αλλά έχουμε ανεβάσει το μπάτζετ, το κλαμπ προσελκύει καλύτερους ποδοσφαιριστές και με ένα ρόστερ συγκεκριμένο θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και κανένας δε θα αισθάνεται σίγουρος για την ενδεκάδα και την αποστολή".

Για τους στόχους στη σεζόν: " Φέτος, θέλω όλοι να μπουν στη διαδικασία πρωταθλητισμού. Όλοι να είναι στην πίεση. Θέλω να δω τη νοοτροπία αυτή για να δούμε ποιοι θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα".

Για την καθυστέρηση στις μεταγραφές: " Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Υπήρχε συζήτηση απ’ όλους μας, το μπάτζετ έχει παει λίγο παραπάνω. Αυτό μας βοηθάει. Είναι και η επιλογή των παικτών, δε μετράει μόνο το οικονομικό, αλλά και οι συνθήκες. Προσπαθούμε να τους πείσουμε να παίξουν εδώ".

Για το μήνυμά του: " Προσπαθούμε πολύ να αποτινάξουμε τη μιζέρια. Εμένα ποτέ δε μου ταίριαξε. Δημιουργούμε κίνητρο. Όπως να μπουν νέοι παίκτες ή να βγαίνουν νωρίς τα διαρκείας. Ολοι μας να αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουμε κατι καλύτερο. Θα είμαστε ταπεινοί, θα δουλεύουμε, αλλά πρέπει να έχουμε ενότητα. Όλοι να είναι δίπλα στην ομάδα. Να αφήσουμε τις εσωτερικές κόντρες που μας ταλαιπωρούν χρόνια και όταν εμφανιστούμε στο πρωτάθλημα να έχουμε άλλη νοοτροπία. Ο κόσμος να σκέφτεται πιο καλά για την ομάδα. Να τη στηρίξει, το έχουμε ανάγκη. Εμείς από τη δική μας πλευρά θα είμαστε δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα".

Για τη συνέχεια: " Πάντα προσπαθείς να κοιτάς το κοντινό μέλλον. Όταν αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό, ήθελα να έρθω όταν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα και να βοηθήσω την ομάδα που αγαπάω. Τη δεύτερη τη φαντάζομαι διαφορετική. Αλλιώς αν δεν πίστευα, θα είχα αποχωρήσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι το τέλος αυτής της χρονιάς θα είναι πολύ καλό για εμάς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ