ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Θέλουμε δύο συν μια μεταγραφές"

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΟΦΗ στάθηκε στη μεταγραφική ενίσχυση των πράσινων ενόψει Ιανουαρίου και στους παίκτες που πρέπει να αποκτήσει το τριφύλλι. (VIDEO)

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" ο Γιώργος Δώνης αφού μίλησε για το παιχνίδι, το ισόπαλο αποτέλεσμα και ανέλυσε αρκετά τεχνικά δεδομένα μίλησε και για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο ώστε το τριφύλλι να γίνει καλύτερο.

Ο 50χρονος τεχνικός επανέλαβε πως θέλει δύο συν μια μεταγραφές τονίζοντας πως πρέπει να αποκτηθεί ένα χαφ και ένας εξτρέμ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ενός επιθετικού.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Δώνης σχολιάζοντας το παιχνίδι τόνισε:

"Ξέραμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, μια ομάδα που είναι δυνατή στην έδρα της και έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού που εμένα μου αρέσει. Έπρεπε να προετοιμαστούμε και τακτικά και ψυχολογικά. Στη διαχείριση του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο οι παίκτες μου ήταν σε υψηλό επίπεδο. Σε φάση άμυνας ήμασταν πιεστικοί και στη μεσαία ζώνη και λίγο πιο ψηλά με συνέπεια να μην μπορούν οι παίκτες κλειδιά στην ανάπτυξη του ΟΦΗ, κυρίως ο Νέιρα, να πάρει τη μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι και ότι μπάλα πήγαινε προς τους εξτρέμ του ΟΦΗ είχαμε πιεστικό μαρκάρισμα και από τον Ινσούα και από τον Γιόχανσον.

Γενικώς κυλούσε το παιχνίδι όπως το είχαμε στο μυαλό μας, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Όταν θα έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας να μπορούμε να παίξουμε, να χτυπήσουμε με κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ. Αρκετές στιγμές το κάναμε αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες επιλογές γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ, μεγαλύτερη ψυχραιμία, ώστε να βγάλουμε περισσότερες ευκαιρίες

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί πολλές φορές το αποτέλεσμα να πηγαίνει αντίθετα στη ροή του παιχνιδιού. Παρότι είχαμε τον έλεγχο σε μία στιγμή αδράνειας, σε μια καλή επίθεση από πλευράς ΟΦΗ ο αντίπαλος προηγήθηκε και ήρθε και το δεύτερο κακό για εμάς που μείναμε αρκετά νωρίς με δέκα παίκτες.

Παρόλα αυτά η ομάδα μου σε καλή κατάσταση φαινόταν, αντιδράσαμε, είχαν πίστη, το παλέψανε και τουλάχιστον από ένα παιχνίδι που ήταν καλό για εμάς δεν φύγαμε με άδεια χέρια.

Πήραμε έναν βαθμό που δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί θέλαμε τη νίκη αλλά βοηθάει στην ψυχολογία της ομάδας και την τόνωση καθώς απέναντι σε όλους τους καλούς αντιπάλους, με τους περισσότερους δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς”.

Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα κόντρα σε καλούς αντιπάλους, τι μπορεί να αλλάξει για να παίζει καλύτερα και με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής;
“Η εξήγηση δεν είναι δύσκολη αλλά απλή, όταν παίζεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στον ΟΦΗ, αυτές οι ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Άρα ξεκινάμε με ένα παιχνίδι 50-50 και ο τρόπος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι μια μαζική άμυνα. Έχουμε μια ομάδα που ναι μεν είναι οργανωμένη αλλά το παιχνίδι δεν θα έλεγα ότι είναι ανοιχτό αλλά σε φάση άμυνας όλες οι ομάδες είναι καλές αλλά είναι διαφορετικό το παιχνίδι και έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε ελεύθερα στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν υπάρχουν παιχνίδια στο ΟΑΚΑ ή στη Ριζούπολη με την Ξάνθη παρότι έχουμε στα περισσότερα ματς, άσχετα με την απόδοση μας αν είναι καλή ή κακή, συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Ξέρετε πριν λίγες μέρες πήραμε τα συνολικά στατιστικά του πρώτου γύρου. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην κατηγορία στο πόσο χρόνο κρατάμε τη μπάλα στα πόδια μας. Πάνω και από τον Ολυμπιακό, και τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Είμαστε η πρώτη ομάδα στο πόσες φορές βάζει τη μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Αυτό σημαίνει πως στα συγκεκριμένα κομμάτια μας λείπει η καθαρή σκέψη, οι ποιοτικές ενέργειες για να τελειώσουμε τις φάσεις.

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές παρότι έχουμε περισσότερες τελικές, δεν τις αξιοποιούμε. Μας έλειψε και ο Ζαχίντ γιατί στην καλύτερη του φάση τον χάσαμε για έξι εβδομάδες. Αν δούμε τα χαρακτηριστικά των παικτών μας, ο Χατζηγιοβάνης είναι ένας παίκτης δημιουργικός, να πάρει τη μπάλα, να τρέξει με τη μπάλα, να κάνει πράγματα, δεν είναι όμως ένας παίκτης που κυνηγάει την περιοχή ή εύκολα θα τελειώσει τη φάση. Μπουζούκης είναι ένας παίκτης που έχει περισσότερο στο μυαλό του να δημιουργήσει. Και αυτός είναι αυτή τη στιγμή μακριά από το γκολ.

Άρα όταν δεν παίζουμε με δύο φορ θα πέσει το βάρος στον Ζαχίντ και τις εμπνεύσεις του ή στον Μακέντα που δημιουργεί πολλά πράγματα. Εκεί θέλαμε βοήθεια από το καλοκαίρι γιατί το βλέπαμε από την προηγούμενη σεζόν και δεν την πήραμε αυτή τη βοήθεια από τις μεταγραφές ώστε να πιέσουμε και τους παίκτες που έχουμε για να γίνουν καλύτεροι. Και όταν δεν καταφέρνουμε με πολλές τελικές, εξαιρώ το ματς της Λαμίας που ήμασταν κακοί, να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα το πρόβλημα θα παραμένει. Άρα ή θα πρέπει να βελτιωθούν οι παίκτες μας ή να έρθουν βοήθειες απέξω".

Σε ποιες θέσεις θέλει μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα;
"Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό. Υπήρχε προγραμματισμός συγκεκριμένο και το καλοκαίρι όπου είπα και πριν ότι σε συγκεκριμένες θέσεις δεν πήραμε τις βοήθειες που θέλαμε. Θέλουμε σίγουρα έναν παίκτη στον άξονα να δώσει βοήθεια κοντά στον Κουρμπέλη και τον Δώνη, οι οποίοι κατά τη δική μου άποψη, κάνουν καλή σεζόν και οι δύο συν τον Αλεξανδρόπουλο που είναι ένα παιδί που θα βοηθήσει και αυτός. Θέλουμε έναν παίκτη καλύτερο στο ένας εναντίον ενός στα εξτρέμ.

Και θα δούμε τι θα κάνουμε λίγο αργότερα αν θα χρειαστούμε, γιατί υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που τους πιστεύω και τον Μακέντα και στον Περέα σε ότι αφορά τη θέση του επιθετικού".

Πως κρίνεται την αλλαγή στη διάταξη του ΟΦΗ με τον Στάικο που έκανε επιθετικότερη την ομάδα;
"Έχω διαφορετική άποψη μπορώ να το κρίνω σαν αντίπαλος προπονητής. Επειδή είχαμε τον έλεγχο, πήγε να διατηρήσει το 0-0 σε έναν σχηματισμό 4-5-1 σε φάση άμυνας και εμείς θα μπορούσαμε να περάσουμε διαγώνιες μπάλες. Έκανε ωραία ενέργεια η ομάδα του ΟΦΗ και άλλαξε η ροή του παιχνιδιού".

Πιστεύεται πως ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στο τέλος της σεζόν στα play off;
"Δείχνει το πρωτάθλημα τις δύο ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο και οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά κοντά. Νομίζω όμως οι δύο ομάδες που στα δυνατά παιχνίδια είναι καλές ομάδες είναι η δική μας ομάδα και ο ΟΦΗ ενώ οι άλλες ομάδες που είναι στην επτάδα δεν έχουν δείξει το ίδιο πρόσωπο. Εμείς έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας γιατί αν εξαιρέσουμε τα τρία πρώτα παιχνίδια που ήμασταν κακοί μετά είχαμε μεγάλη σταθερότητα. Ο ΟΦΗ παίρνει αυτό που το αξίζει γιατί το δουλεύει στο γήπεδο. Οι ομάδες που απλά θα κλέψουν κάτι δεν θα πάρουν κάτι παραπάνω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ