ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Θα παίξουμε για την ιστορία μας"

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για το υψηλό κίνητρο και τον σεβασμό στην ιστορία του Παναθηναϊκού που θα αποτελέσουν κινητήριες δυνάμεις στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (21/6, 21:30), ενώ αναφέρθηκε επίσης στις πολλές απουσίες της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται το βράδυ (21/6, 21:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό, σε ένα ντέρμπι που απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μετά τα αυξανόμενα προβλήματα των τελευταίων ημερών. Οι τραυματισμοί έχουν δημιουργήσει λειψανδρία στην πράσινη άμυνα (Γιόχανσον και Νούνες τα τελευταία θύματα της ατυχίας), την ώρα που ο Ινσούα θα μείνει εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στη NOVA για το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και τον τρόπο διαχείρισης των πολλών προβλημάτων (ιδίως στην άμυνα), ενώ εξήγησε ποια είναι η κατάσταση με τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού: "Είναι ένα διάστημα, που είναι δύσκολο για εμάς. Βγαίνουν διάφορα προβλήματα. Ειδικά από την στιγμή που ήταν λίγο απρόσμενα και τα δύο: του Γιόχανσον και του Νούνες. Ο πρώτος δεν είχε κάποιο μυϊκό πρόβλημα, δέχθηκε μια γονατιά στον τετρακέφαλο, που του δημιούργησε πρόβλημα στον μυ. Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα, έπαθε λουμπάγκο ο Νούνες. Είναι μια θέση με αρκετές δυσκολίες για εμάς, επειδή κι ο Αποστολάκης έχει φύγει, κι ο Βαγιαννίδης έχει φύγει. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να καλύψουμε τη θέση ή με τον σχηματισμό που θα χρησιμοποιήσουμε ή με κάποιο πρόσωπο, το οποίο θα δυσκολευτεί λίγο στη θέση".

Για το αν "φοβάται" το παιχνίδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης": Όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο είναι πολύ μεγάλο ντέρμπι ιστορικά, άσχετα αν έχει κόσμο ή όχι στο γήπεδο, η συμπεριφορά των ομάδων και των ποδοσφαιριστών είναι πάντα σε ένα τέτοιο επίπεδο, όπου το κίνητρο είναι πάρα πολύ υψηλό. Η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στα ντέρμπι. Στο μυαλό μας δεν είναι κάτι που μας φοβίζει. Πάντα σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και ο πρωταθλητής φέτος, με πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη. Στα δύο παιχνίδια που δώσαμε φέτος, ήμασταν και πολύ καλοί και πολύ ανταγωνιστικοί. Θα μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε με υψηλό κίνητρο, σεβόμενοι πρώτα την ιστορία της ομάδας, τον εαυτό μας και ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν".

Για το αν είναι προσωπική πρόκληση το ντέρμπι λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν: "Συμβαίνει αυτό για τους προπονητές, να προκύψουν πολλά προβλήματα σε έναν αγώνα, όπου θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το λύσεις. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μαζί με το επιτελείο μου, πρέπει να πάρουμε την καλύτερη απόφαση και να διαλέψουμε το καλύτερο σχέδιο ώστε η ομάδα να είναι σοβαρή και ανταγωνιστική μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για το τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός: "Σε΄ολη τη διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί δύο πλάνα. Το ένα με τρεις κεντρικούς μέσους με πολλά τρεξίματα και πίεση (Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιλιέρμε). Το δεύτερο που μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο αμυντικά χαφ κι έναν ακόμη σε πιο ελεύθερο ρόλο, που μπορεί να είναι είτε ο Φορτούνης είτε ο Βαλμπουενά. Το τελευταίο διάστημα είναι φανερό ότι πηγαίνει με τα τρία χαφ, έχει κι ένα πρόβλημα που είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό στην οργάνωση του παιχνιδιού, που λείπει ο Βαλμπουενά. Άρα οι δύο ομάδες δεν έχουν ιδιαίτεα μυστικά στον τρόπο που επιτίθενται, στον τρόπο που αμύνονται. Αυτό που θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο, είναι ποια ομάδα θα έχει υψηλότερο κίνητρο, την καλύτερη απόδοση. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που μας φοβίζει, γιατί όταν αναλύουμε έναν αντίπαλο, το κάνουμε για να δείξουμε τα δεδομένα που υπάρχουν, κι όχι για να δημιουργήσουμε φόβο. Δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Υπάρχει πάντα σεβασμός απέναντι σε ποδοσφαιριστές που είναι καλοί με υψηλή ποιότητα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, ακόμη και στις λεπτομέρειες. Αυτές θα κρίνουν το παιχνίδι. Αν θυμηθούμε το προηγούμενο ντέρμπι που δώσαμε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (κεκλεισμένων των θυρών), ένα λάθος στην άμυνά μας είχε ως συνέπεια να δεχθούμε ένα γκολ από τον Ελ Αραμπί".

Για το ποιοι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα μετά την 30ή Ιουνίου, έως το τέλος των playoffs: "Αυτό είναι θέμα της διοίκησης, δεν μπορώ να απαντήσω. Εγώ ενημερώνομαι γι αυτά τα πράγματα. Αυτή την στιγμή ξέρουμε ότι έξω είναι οι Αποστολάκης και Βαγιαννίδης, ότι ο Ζαχίντ θα αποχωρήσει. Περιμένουμε με περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσουν ο Δώνης, ο Ινσούα και ο Γιόχανσον. Κι από εκεί και πέρα, τι θα γίνει με τους δανεικούς, τον Νάγκι, τον Ανουάρ. Ένα σημαντικό κομμάτι, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει κι ο Νούνες με μεταγραφή στην Ουγγαρία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Με 4-3-3 και Κουρμπέλη στα μετόπισθεν
Παναθηναϊκός: Ο Ινσούα μιλάει (και) με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός: Ο λόγος για τον οποίο έμεινε εκτός ο Ινσούα

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ