ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Τέλος οι μεταγραφές, διαφορετικά τα δύο ματς με ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης στην καθιερωμένη συνέντευξη του στη "NOVA" τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα προβεί στην απόκτηση επιθετικού ενώ για τα συνεχόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε πως το κάθε ένα είναι διαφορετικό.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ούτε όμως και στο περιθώριο που υπάρχει για τους ελεύθερους σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στην κάμερα της "NOVA".

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως τα παιχνίδια που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι διαφορετικά και ανέλυσε μάλιστα τις διαφορές τους.

Πήρατε μια ανάσα; Ξεκουραστήκατε λίγο; Ακολουθεί ένα πρόγραμμα φωτιά;
"Οι παίκτες ναι, εγώ όχι".

Είστε στην αφετηρία ενός αρκετά δύσκολου προγράμματος, θα παίξετε τρεις φορές με τον πρωταθλητή Ελλάδας, θα παίξετε με την ΑΕΚ. Ποιες είναι οι σκέψεις σας, θα προφυλαχθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές γιατί δεν έχετε και μεγάλο ρόστερ;
"Για μένα το σημαντικό είναι ότι είμαστε καλά, σε όλα τα επίπεδα καλά. Και από πλευράς δυνάμεων και από πλευράς αυτοπεποίθησης και ότι παίζουμε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και το γκρουπ είναι το ίδιο δυνατό άσχετα αν σε κάποια παιχνίδια έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις, αν δούμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι στη Λάρισα έλειπαν δύο βασικοί ποδοσφαιριστές, ο Ινσούα και ο Φεντερίκο, ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε το ίδιο καλά όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν το βλέπω ως ένα σχέδιο ότι θα πρέπει αυτή τη στιγμή να ταλαιπωρήσουμε το μυαλό μας για όλα τα παιχνίδια μαζί. Θα πάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, το έχω ξαναπεί για όλα τα ματς πως είναι μια διαφορετική ιστορία.

Μπορεί ο αντίπαλος να είναι ίδιος στα τρία παιχνίδια αλλά κάθε ένα απ' αυτά θα είναι διαφορετικό. Και για εμάς είναι σημαντικό ότι το παιχνίδι που έχουμε τώρα εντός έδρας στο πρωτάθλημα, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον πρωταθλητή Ελλάδος να προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Είναι μια ευκαιρία να έρθει περισσότερος κόσμος. Νομίζω πως και εμείς έχουμε δώσει πράγματα στον κόσμο να μας στηρίξει περισσότερο. Να είναι μια καλή ατμόσφαιρα και να φανούμε το ίδιο καλοί όσο στα προηγούμενα παιχνίδια και στα προηγούμενα ντέρμπι".

Για ομάδα Γιώργου Δώνη είναι ασυνήθιστο τέλη Ιανουαρίου να πιάνει το πικ, σε όσες ομάδες έχετε προπονήσει συνήθως ξεκινάτε δυνατά, η ομάδα κάνει μια κοιλιά φυσιολογικά και ολοκληρώνει τη σεζόν δυνατά. Φέτος βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Ήταν βάση προγράμματος, σχεδιασμού, βγήκε στην πορεία; "Όχι προπονητικά δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Ο καθένας μπορεί να το στηρίζει πάνω στο αποτέλεσμα των παιχνιδιών που μπορεί να τρέχουν. Γενικώς αν παρακολουθήσει κάποιος όλη την προπονητική πορεία που έχω μαζί με τους συνεργάτες μου θα δουν ότι αυτό που επιδιώκω είναι να έχει η ομάδα μια σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Γιατί το συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι ομάδες, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Ιανουάριο να έχουν μια πτώση. Άρα λοιπόν εμείς αυτό που προσπαθούμε και μέσα από την προετοιμασία και από την πορεία στη διάρκεια του πρωταθλήματος γιατί δεν διαφοροποιούνται πράγματα στην προπόνηση είναι να έχουμε μια σταθερότητα.

Τώρα αυτό ο καθένας μπορεί να το συνδυάσει με το αποτέλεσμα και άλλες φορές να ευνοούν για να το αναλύσει αυτό. Εγώ σε αυτό που μένω είναι στα δεδομένα που παίρνουμε εμείς από τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών που μας δείχνουν ότι η ομάδα μας έχει μια σταθερότητα, μια βελτίωση, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να τρέχουν τα ίδια μέτρα και με την ίδια ένταση. Άλλοι να βελτιώνονται πάνω σε αυτό το κομμάτι. Άρα για μένα η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων δεν είναι το πως θα αφορά το αποτέλεσμα αν κέρδιζες ή έχασες ή ήρθες ισοπαλία αλλά αν η ομάδα είχε σταθερότητα στα τρεξίματα της. Και σε αυτό το επίπεδο σε όλη την προπονητική μου εξέλιξη μαζί με το σταφ δουλεύουμε αρκετά".

Ο Παναθηναϊκός στα μάτια μας παίζει το ποιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, αυτή την περίοδο... συμφωνείτε;
"Ο κόσμος μένει σε διάφορα πράγματα, εγώ προσπαθώ μέσα από κάθε παιχνίδι να αναλύσω τα δεδομένα που παίρνουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα πράγματα που κάνει στην αμυντική της λειτουργία, σε όλες τις φάσεις παιχνιδιού, είτε όταν πιέζει ψηλά, είτε στο δικό της μισό, είτε όταν κάνει άμυνα. Αντίστοιχα είμαστε και μια ομάδα που έχει και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, είτε στο χτίσιμο του παιχνιδιού της, είτε πως θα φτάσει τη μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Εγώ αξιολογώ πάντα αυτά τα δεδομένα.

Άλλες φορές αυτά μπορούν να είναι σε ένα καλό επίπεδο, όπως γίνεται σε μεγάλο διάστημα και το σημαντικό είναι να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα. Νομίζω πως όλοι παρασυρόμαστε αυτή τη στιγμή γιατί και η εικόνα είναι καλή και αποτελεσματική. Άρα συνδυάζουμε κάτι το οποίο θα το θέλαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα με αυτά που προσδοκούσαμε από την προετοιμασία. Το ποδόσφαιρο όμως είναι απρόβλεπτο, σημαντικό να το διατηρήσουμε σε υψηλό βαθμό μέχρι το τέλος της σεζόν".

Μας είχατε πει πριν το ματς με την ΑΕΛ πως θέλατε τη νίκη για να κρατήσετε τον κόσμο ζεστό. Υπάρχει κινητοποίηση και την Κυριακή αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο το ΟΑΚΑ, είναι ένα στοίχημα να τον κρατήσετε ζεστό;
"Στα προηγούμενα παιχνίδια οι προσκλήσεις που έπαιρνα και εγώ έμεναν στα χέρια μου. Τώρα μου ζητούν καμία τριανταριά-σαρανταριά και τους λέω "πληρώστε κάνα εισιτήριο να στηρίξετε την ομάδα" (σ.σ. γέλια)".

Θέλετε να τον κρατήσετε; Είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχετε φέτος;
"Κοιτάξτε να μην κρυβόμαστε γύρω από τη διαδικασία αυτή. Ακόμα και τις καλές εποχές του Παναθηναϊκού, όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα, κάναμε πορείες στην Ευρώπη, υπήρχαν παιχνίδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, ιδίως από το Νοέμβριο και μετά μέχρι τον Φεβρουάριο που μπορεί να παίζαμε και εμείς με πέντε-δέκα χιλιάδες. Είναι κάτι φυσιολογικό στην ομάδα μας. Δεν είμαστε μια ομάδα η οποία σε όλη την ιστορία της έχει μια σταθερότητα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 25.000-30.000 κόσμο. Ακόμα και όταν παίρνει πρωταθλήματα και πάει καλά στην Ευρώπη. Σίγουρα θεωρώ πως η φάση απογοήτευσης γύρω από την ομάδα με κάποιες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν αρχίζει να την ξεπερνάμε όλοι. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία στον κόσμο. Πιστεύω ότι πάντα στα μεγάλα ματς, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια φέτος, ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα. Είναι σημαντικό εμείς να προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε περισσότερο και πιστεύω θα έχουμε μεγαλύτερη στήριξη με τα δεδομένα που έχει ο Παναθηναϊκός με βάση τα προηγούμενα χρόνια".

Το πρώτο δείγμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν θετικό, με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα και την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων το ματς που μπορεί να κριθεί;
"Για μένα είναι σημαντικό πως υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν συγκεκριμένα πράγματα στην τακτική τους και αυτό βοηθάει και τους δύο προπονητές για να προσπαθήσουν να βρουν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν ή να διεκδικήσουν πράγματα στην επιθετική ανάπτυξη η μία από την άλλη. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, εμείς ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανταπροκριθήκαμε καλά στην πίεση του ΠΑΟΚ αλλά λογικό είναι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια καλή ομάδα που έχει ποιότητα, έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, να έχει και ο αντίπαλος τον χρόνο του μέσα στο παιχνίδι. Θα έχει πολλά πράγματα θεωρώ αυτό το παιχνίδι, είναι ιδιαίτερο σε κομμάτια τακτικής.

Είναι ιδιαίτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ, έχει συγκεκριμένα πράγματα στην ανάπτυξη του, ειδικά όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς με καλή συγκέντρωση, μυαλό, στα κομμάτια που ο ΠΑΟΚ τα χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του. Βάζει πολλούς παίκτες ψηλά, ξέρουμε ότι ο Γιαννούλης με τον Λημνιό είναι δύο παίκτες που παίζουν ψηλά στην άκρη και έχουν δυνατότητες. Είναι μια ποιοτική ομάδα με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ακόμα και όταν εσύ παίζεις καλή άμυνα. Όπως ο Πέλκας, ο Μπίσεσβαρ, ο Βιεϊρίνια.

Και στην ανάπτυξη τους μετέχουν αρκετοί παίκτες. Άρα όλο αυτό είναι ένα σχέδιο όπου εμείς από τη μια θα πρέπει να είμαστε καλοί στην αμυντική μας λειτουργία και από την άλλη θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια. Νομίζω ότι αν πούμε που θα κριθεί ένα παιχνίδι, πιστεύω αυτό θα κριθεί και στην απόδοση των ποδοσφαιριστών αλλά και στο τακτικό κομμάτι. Είναι δύο ιδιαίτερες ομάδες ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Πως συνδέετε το ματς της Κυριακής με αυτό της Τετάρτης; Μπορεί ένας προπονητής να κρατήσει το σημείο της έκπληξης;
"Αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ιδιαίτερα. Μπορεί να αλλάξουν κάποια πρόσωπα αλλά πλέον όταν οι ομάδες είναι καλά δουλεμένες από τον προπονητή τους νομίζω περισσότερο στηριζόμαστε στην απόδοση παρά στην έκπληξη. Δεν νομίζω πως αν διαφοροποιήσεις πράγματα είναι αυτό που θα σου δώσει το αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι θα είναι διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Γιατί στο Κύπελλο το αποτέλεσμα παίζει σημαντικό ρόλο για να διεκδικήσεις μια πρόκριση άρα και στο μυαλό όλων μας το Κύπελλο είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει αποκλειστικά να ενδιαφερθούμε για το αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα που βελτιώνεται, που έχει τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, που οι ποδοσφαιριστές της είναι σε καλό επίπεδο και απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα να δείξουμε και εμείς τις δυνατότητες μας. Είναι δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης κυρίως ως προς το ψυχολογικό κομμάτι όχι τόσο στο αγωνιστικό".

Αρκετός κόσμος ρωτάει για τον Αγιούμπ, πότε θα είναι έτοιμος;
“Θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Τα εργομετρικά του δεν ήταν τα καλύτερα. Είναι φυσιολογικό γιατί δεν έκανε προετοιμασία με τη Φέγενορντ στη διακοπή. Ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί του και μέρος από την προπόνηση και δύο φορές την εβδομάδα μαζί με τους γυμναστές της ομάδας. Θα τον βλέπουμε μέρα με την μέρα. Θα μπορούμε μετά από δέκα μέρες να μιλάμε σε τι επίπεδο βρίσκεται και να ξέρουμε πότε θα τον υπολογίζουμε".

Θα σας έλυνε τα χέρια ο Καρλίτος αν τον είχατε για αυτά τα ντέρμπι;
" Δεν έχει νόημα. Τα παιδιά μπροστά κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Καρλίτος είναι μια περίπτωση που το έχουμε συζητήσει αφορά την επόμενη περίοδο. Αν δεν ήταν εδώ δεν θα μιλούσαμε καθόλου. Δεν έχει νόημα, πρέπει να εστιάσουμε και να έχουμε την προσοχή μας ώστε να έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση και να βλέπουμε μεγαλύτερο το τέρμα. Που στο τελευταίο διάστημα το κάνουμε".

Ολοκληρώνονται οι μεταγραφές σήμερα, θα υπάρξει άλλη κίνηση από τον Παναθηναϊκό;
"Όχι αυτό που προσπαθούμε να τελειώσουμε είναι τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών. Να ελαφρύνει κάπως το ρόστερ. Παιδιά τα οποία δεν είχαν χρόνο συμμετοχής να βρουν τις ομάδες που θα πάρουν χρόνο και θα δείξουν πράγματα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη που υπήρξε με τον Μαυρομμάτη, ειδικά για τον Φάνη, γιατί είναι ένας νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής που στην συγκεκριμένη θέση για μένα είναι σημαντικό το ότι είναι αριστεροπόδαρος. Επειδή θα ήταν δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής έπρεπε να βρει μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί μέσα από τα παιχνίδια, όχι μόνο αγωνιστικά και σαν προσωπικότητα ώστε να επανέλθει μετά στο ρόστερ και να γυρίσει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα".

Αρκετοί περίμεναν την απόκτηση ενός επιθετικού, γιατί δεν αποκτήθηκε;
Ασχοληθήκαμε με κάποιες περιπτώσεις. Δεν μπορέσαμε να τις καταφέρουμε γιατί ήταν δύσκολες περιπτώσεις και επέλεξαν κάτι άλλο. Κάποιοι ήταν χειρότεροι από αυτούς που είχαμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ