ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Προέχει η υγεία, όχι αν θα μείνω στον Παναθηναϊκό"

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως προτεραιότητα για όλους είναι η υγεία και τήρηση των μέτρων και όχι η παραμονή του ή μη στον Παναθηναϊκό. (VIDEO)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μίλησε στην ΕΡΤ τόσο για τον κορονοϊό και το πώς περνάει τον εγκλεισμό του ενώ ρωτήθηκε και για την παραμονή του ή μη στους πράσινους.

Ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε πως προέχει η υγεία και όχι αν θα είναι τη νέα σεζόν στον πάγκο του τριφυλλιού. Ο Δώνης δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για τις εικόνες που βλέπει σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και λαϊκές με μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να βρίσκονται έξω στο δρόμο.

"Είμαστε όπως όλοι οι άνθρωποι. Ο εγκλεισμός η ο περιορισμός είναι πάντα δύσκολος αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία και η προστασία. Η αλήθεια είναι από τις εικόνες που βλέπω όμως εγώ ανησυχώ λίγο".

Για τις εικόνες που βλέπεται με τον κόσμο έξω στο δρόμο;
"Πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι σε ηλικία είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Από τις εικόνες που βλέπω είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε στις τράπεζες, είτε στις λαϊκές αγορές. Αυτοί που είναι έξω είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Εμείς μένουμε μέσα για να τους προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τα ποσοστά που υπάρχουν κινδυνεύουν περισσότερο από εμάς. Αυτό είναι μια ανησυχητική εικόνα παρόλο το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού, ειδικά οι νέοι άνθρωποι πειθαρχούν και είναι συγκεντρωμένοι στα μέτρα που έχουν επιβληθεί".

Υπάρχει μια συζήτηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα. Συμφωνείτε στο να σταματήσει το πρωτάθλημα, να υπάρχει στάση αναμονής;
"Ό,τι ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, για τις οικονομίες, ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Προτεραιότητα είναι η υγεία αλλά από την άλλη βλέπουμε ότι στις μεγάλες οικονομίες θα υπάρχουν και τεράστια προβλήματα, έτσι αν διακοπούν τα πρωταθλήματα λόγω τηλεοπτικών, λόγω χορηγιών ειδικά τα μεγάλα πρωταθλήματα θα έχουν μεγάλο θέμα. Βλέπουμε ότι οι αρμόδιοι θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα να περάσει λίγος χρόνος, να δουν πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Βλέπουμε ότι στη Γερμανία για παράδειγμα γίνονται προπονήσεις και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αρχές Μαΐου. Οι αρμόδιοι φορείς θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα γιατί πέρα από τις οικονομικές συνέπειες το ποδόσφαιρο είναι και ψυχαγωγία για τον κόσμο για να ξεχαστεί κιόλας και ας γίνονται τα παιχνίδια και κεκλεισμένων των θυρών".

Αυτή τη στιγμή η πανδημία επηρεάζει και την επόμενη μέρα και το οικοδόμημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εσάς θα σας δούμε στον πάγκο του Παναθηναϊκού;
"Αυτή τη στιγμή η πανδημία θα επηρεάσει τους πάντες και δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή με ποδοσφαιρικά θέματα και το αν ένας προπονητής θα μείνει η όχι στην ομάδα. Η προτεραιότητα μας είναι ο καθένας όσο το επιτρέπει ο ρόλος του να επηρεάσουμε τους συνανθρώπους μας, να προστατευτούμε εν συνεχεία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να ψυχαγωγήσουμε και να κρατήσουμε με το θέαμα μας τον κόσμο όσο ποιο ευχάριστο γίνεται".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ