ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Πολύ ανώτεροι από τον πρώτο γύρο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παίκτες του καθαρίζουν αυτά τα ματς πιο εύκολα σε σχέση με τον πρώτο γύρο και ξεκαθάρισε ότι ο αγωνιστικός χώρος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1 και ο προπονητής του τριφυλλιού, Γιώργος Δώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παίκτες του καθαρίζουν αυτά τα ματς πιο εύκολα σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Τόνισε, δε, ότι ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους παίκτες του, ενώ παραδέχθηκε ότι απορεί και ο ίδιος με κάποιες συνεργασίες που βγάζουν. Ο προπονητής του τριφυλλιού έπλεξε ξανά το εγκώμιο του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

"Γενικώς είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν γίνονται τόσες πολλές αλλαγές στην 11άδα, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά για εμένα είναι σημαντικό ότι τα παιδιά ήταν πειθαρχημένα και προσπάθησαν να εφαρμόσουν το πλάνο μας το γήπεδο. Μετά το ξεκίνημα που επηρεάστηκε από τα λάθη και τους τραυματισμούς, ήμασταν πιεστικοί, πετύχαμε δύο γκολ θα μπορούσαμε και περισσότερα. Στην επανάληψη, μετά το 3-0 χαμηλώσαμε τον ρυθμό μας, κατά διαστήματα βγάλαμε κάποιες καλές συνεργασίες ενώ με εξαίρεση την χαλαρότητα σε κάποιες στημένες φάσεις, παίξαμε καλά και κερδίσαμε το παιχνίδι.

Ενας ανασταλτικός παράγοντας για το ποδόσφαιρο που προσπαθούμε να παίξουμε όλη την χρονιά είναι ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Κι εγώ πολλές φορές απορώ με τις συνεργασίες που βγάζουν οι παίκτες μου. Παίζει τεράστιο ρολο και το δικό μας γήπεδο είναι ένα μειονέκτημα που δεν βελτιώνεται με τίποτα και μας δημιουργεί προβλήματα συνέχεια. Νομίζω ότι, στο πως διαχειριζόμαστε, πως κάνουμε κάποια πράγματα και πως δεν δίνουμε πράγματα στον αντίπαλο είμαστε πολύ ανώτεροι από ότι στον πρώτο γύρο και τέτοια ματς τα κερδίζουμε πλέον εύκολα. Αυτά τα ματς σε πηγαίνουν πιο ψηλά και όχι τα ντέρμπι", υποστήριξε αρχικά ο Γιώργος Δώνης και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Βαγιαννίδη και το χρόνο που θέλει να συνεχίσει να δίνει και σε άλλους μικρούς: "Δεν μετράει από που έρχεται ο καθένας, από που είναι. Σίγουρα ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχουν οι Έλληνες, ειδικά τα νέα παιδιά. Μετράει πως οι παίκτες θα μπουν στο μυαλό του προπονητή και θα κερδίζουν την εμπιστοσύνη του. Ο Βαγιαννίδης έχει μερικά πολύ καλά χαρακτηριστικά η θέση που προορίζεται είναι του δεξιού μπακ όχι του χαφ, αλλά για να ανταποκριθεί θα πρέπει να βελτιωθεί στα αμυντικά του χαρακτηριστικά που είναι ακόμα πολύ πίσω για αυτά που απαιτεί η θέση. Ο Αλεξανδρόποπουλος έχει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας γα εμένα. Μαζί με Κουρμπέλη και Ανουάρ είναι στους παίκτες που υπολογίζω να προσφέρουν στον άξονα. Μπορείτε να τον περιμένετε να παίξει και στα επόμενα παιχνίδια και στα πλέι οφ. Επίσης, Αθανασάκοπουλος, Σερπέζης, Ζαγαρίτης επίσης είναι έτοιμοι να προσφέρουν θα δω τα επόμενα ματς και θα αποφασίσω αν μπορούν να παίξουν. Ο Αποστολάκης είναι πιο μεγάλος κατά τρία χρόνια, είναι στο ροστερ ο δεύτερος δεξιός μας μπακ και παίρνει ευκαιρίες όταν ο Γιόχανσον είναι εκτός με κάρτες ή τραυματισμούς όπως βλέπετε. Για το αν θα μείνει δεν ξέρω. Εγώ σαν προπονητής κάνω τις εισηγήσεις άλλοι κάνουν τις διαπραγματεύσεις".

Για τη χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο: "Είναι πιο πολύ ψυχολογικό. Δεν είναι εύκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα σε μια 11άδα να υπάρχουν εννιά Έλληνες. Είναι πιο πολύ ψυχολογική η διαχείριση και για αυτό είπα πριν για μειονεκτήματα τις γηπεδικές συνθήκες πρώτον και την ατμόσφαιρα κατά δεύτερον. Αν είναι διαφορετικη σε βοηθάει. Σκεφτείτε να παίζαμε στη Λεωφόρο με καλές συνθήκες και να έχεις 7-8 χλιαδες κόσμο από πάνω. Σε παρακινεί ο κόσμος. Εδώ με 5 χιλιάδες δεν μπορείς να πας πουθενά. Είμαι υπέρ του να έχει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο, όχι υπέρ της Λεωφόρου. Ολοι ξέρουμε ότι είναι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει την δική του έδρα. Ζηλεύω τον Ολυμπιακό, ακόμα και την ΑΕΛ που ανεξάρτητα του ποδοσφαίρου που παίζουν ή τι ομάδα έχουν, έχουν τα δικά τους γήπεδα. Πρέπει να αποκτήσει κάποια στιγμή και η δική μας ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ